9sn ve kangoo. Allah nazardan korusun maşallah emegıne saglık kardesım
Printable View
9sn ve kangoo. Allah nazardan korusun maşallah emegıne saglık kardesım
allah razı olsun teşekkürler
Arkadaşalar şu adamın yaptıklarına bakın
araca sonradan esp taktı orjinal farların içine zenon gömdü,far yıkma taktı aracı cılgın gibi temziledi valla helal olsun
Clio 3.1 Sport 1.2L TCe by Coolwater
geçen laf arasında konuştuk
1.5 dci megane 135-140 hp oluyor downpipe ile
65 likte 1.5 bu megane da 1.5 acaba enjektör ve turbo farkımı var ?
var ise onların enjektör ve turbosu takılırsa güç dahada artarmı hani merak ettiğimden soruyorum
65 lik işe 110 luk enjektör ve turbo farkı ?
emme olarak megane turbosu takılmış bu laga düşme yapmıyormu ? eksoz palleri aynımıki ? merak ettim doğrusu bendede 65 lik clio var bekir abi yazılım ile 100 yaparız demişti :D
bu konuyu bende senelerce araştırmıştım :) ilk önce iki motorda k9k aynı bloğa sahip yani. turbosu dereceli turbo megane 105 liklerin . enjektörleride farklı.
65 likte intercooler yok turbo küçük 85 likte turbo dereceli değil 65 liğe göre birazcık büyük ve ondada intercool var ama enjektörleri aynı diye biliyorum 65 likle. enjektör ve turboyla alırsın o hp leri 65 liktede ancak 3 milyarı geçer :) enjektör pompasıda farklı tüm enjektör sistemi farklı kısacası. şunuda ekliyim sadece downpipe ve düz boruyla bile 135 140 hp olmaz 105 lik megane. yazılım olmadan o beygirleri almaz diye düşünüyorum o kadar basit olsaydı keşke :)
benim turboya gelince sadece emiş tarafındaki pervane 85 lik pervanesi egzos tarafındaki orjinal . intercooler 4.5 5 litrelik olduğuna rağmen lag yok yazılım ve yapılan diğer işlemlerden dolayı yok böyle işte :) ve 65 lik hard yazılımla 100 e cıkar
ama intercooler yapmalısın çünkü motor ömrünüde unutmayalım :)
yok yani ben dizele yazılımsız binmem o yüzden downpipe yazmışım sadece :) her halükarda hepsine yazılım şart..
clio şirket arabası 1 2 hafta kullanmak zorunda kaldım bi ara yaptırayımmı diye düşündümde arabama kavuştum sıkıntı yok şuan :)
hayırlısı :)
uğraşmışsın olmuş.Tebrikler launch sadece devir kesmemi yoksa basınç ta varmı ?
Şimdi 1.5 dci 65 80 ve 100lük Clio ve megane 2lerde Mekanik turbo var. 65'lik Cliolarda Sadece turbo var intercolor olmadıgından Gücü 65'te kalmıs. Motor blokları ayrı.
Benim aracım 105 Beygir'lik 6 ileri megane 2 Motoru euro4 ve turbosu daha büyük ve deişgen geometrili turbo. Yazılım var suan aracımda tahmini 135 beygir 320 tork civarı bi güç aldık. Downpipe yok. Downpipe ile 140 beygir civarı güc alıcagım söylendi.
1.5 dCİ motorların Motor blokları aynı, Sadece Turbo farkı var. ve renonun iş güzarlıgı intercolor koymuyor 65'liklere
Allah kaza bela vermesin kardesim İyi emek harcanmıs aracın.
cok teşekküerler :)
Emeğe saygı yalnız bence yanlış yatırım ve zevk olmuş
izmire yolun düşerse gel yan koltuğuma otur ve gectiğim milyarlık araçların sürücülerinin yüzündeki ifadeyi gör anlarsın :)
Büyük emek var. Kazasız belasız
teşekkürler sağolun :)