dediği doğru rail basınç sensörünü ve gaz pedalı konumunu gösteren grafikleri açın aynı anda test edin en iyi sonuç böyle gözlemlenir
Printable View
bu araç bendede var resmi servis bana dpf var dedi çünkü bende katalatik var sanıyordum içini boşaltıcakdım RESMİ servisdeki çalışanın aynen bana dediği abi bu araçlarda dpf var kat yok dedi..
Keza araç sahibi dpf yi temizlettim diyor..
Keza internette dpf iptali ilanları var bu tip
Connecting site...
sonatanın avrupadaki satış ilanlarına bakınız sonata 2.0 crdi (dpf) vgt diye satılır bazı avrupa ülkelerinde..
avrupada emisyon çok mühim olduğundan satarken dizel araçlarda dpf yi parantez içinde belirtirler..
Hyundai Sonata 2.0 CRDi DPF EURO4 Klimaautomat Standheiz Gebrauchtwagen, Diesel, 5.599,-
Bild Seite - Hyundai Sonata 2.0 CRDi VGT DPF - 140 PS / 103 kW Baujahr seit 2006 - bei mobile.de
Hyundai Sonata 2.0 CRDi DPF CAR (LHD) - 90783 | Global Star Ltd
2007 Hyundai Sonata GLS 2.0 CRDi DPF - Car Photo and Specs
Keşke kat olsaydı en azından katın değişimide kolay sıfır kat taksan eskisi gibi binlerce tl tutmuyor o kadar pahalı değil.. içi falan boşaltılabiliyor tüv de falan sıkıntı olmuyor..
Beyaz siyah mavi duman kesinlikle yok.hata anını daha iyi izlenimleme fırsatım oldu.o sırada güç düşük oluyor ve bi alt vitese düşelim dersek kesici 3000e e iyor adeta.o şekil max120 130 gidiliyor , sağa çekip durup tekrar marşa basınca geçiyor.duman sıfır.
@xsi ; özelden cep alabilirsem dönüşte buluşup deneyelim müsait zamanınızda.
Sabah çıktık didimden , şimdi ankaraya vardık.en ufak bi sıkıntı yapmadı , çekiş herzaman taşıycak biçimde.4. Vites 100 den sonra çok rahat özellikle.İnşallah bidaha yapmaz.
Tüketimi çok ekonomiye yönelik deneyemedim.hem ışık , dur kalk , hem yokuş viraj , hem de yorgunluktan düz gördüğüm yerde 170 -190 adası seyir sebebiyle 8.2 ortalama görebildim anca.
haklıymışsın dpf li araç ama çok saçma.. ben hiç görmedim dpf olduğunu büyük ihtimalle bir sensör arızalı yazılımsız bir aracın dpf doldurması için enjektörünün işemesi yeterli havayı alamaması gerek yani içerde zengin bir patlama olmuş olması gerekki duman atıp filtreyi doldursun dpf sökülüp temizlendiyse sonrasında yinemi yaptı ? o zaman egsoz üzerindeki bir sensör sorun veriyor başka bir çözüm üretemiyorum
arızanız çok büyük ihtimalle ,turbo selenoid valfi(n75 valfi).bu,turbo araçlarda sık karşılaşılan bir durum.zamanla tozdan kirden yıllar içinde bozulabiliyor.ayrıca turbonun by pass'ında sorun varsa kendini korumaya alıyor olabilir.bunlar değilse manifolt basınç sensörü(map sensörü) kontrol edilmesi gereken başka bir yer.ama dediğim gibi ilk önce n75 valfine yoğunlaşın.iyi geceler dilerim.
Sabahtan anakradan ist.a döndük , çok şükür yapmadı o arızayı.bi süre daha böyle takılalım bakakm.tüketim bilgisayarda 8litreye düştü.
Fakat şöyle bişey var , bilgisayara göre 360 krş tüketiyor ama 600 lira yakıtla yaklaşık 1900km yol yaptı.yani 315 krş.beklediğim kadar çok değilmiş yani
sana demişdim .. sen bakımsız alınca aracı birazda çift haneli rakamları görünce ilk günler gözün korkdu :)
sana almadan öncede demişdim hatırlarsan uzun yolda çok az yakar zaten fabrika verisi uzun yolda 5.5 ben 6.5 leri rahat görüyorum uzun yolda..
çeşmeye giderken otobanda 2 sene önce 5.8 leride görmüşdüm :)
140-160 arası gitsen en kralı 7 / 8 arası yakıyor tabi kendi aracım için diyorum.. senin araç o sorununda çözülse dahada az yakar çünkü o sıkıntında normalden biraz daha fazla yakmasına neden olur..
ben chip yapılırsa 1 litre kadar daha düşüceğini düşünüyorum o zaman baya bir ekonomik olur piyasadaki akranlarına oranla..
iyi günler bende de 2008 sonata var ve ne yazık ki aynı sorun bende de var. ne yapabilirim diye araştırırken yazılarınızı gördüm. ancak bende farklı olarak yağ miktarında da artış vardı. dpf tıkalı olduğu anlaşılınca boşaltmak zorunda kaldım. şimdi sadece arıza lambası yanıyor ama çekişi de yağ seviyesi de normale döndü. arıza kontrolünde p2002 kod veriyor.
benim sorun aynen devam ediyor , kafaya göre bazen güçlü bazen 3000 e kadar :D , geçen hafta izmirden bir abi daha aradı , aynı sorunu yaşıyormuş.Bakalım ilk kim bulursa haber verelim birbirimize.
konuya yazmışsınız şimdi hatrıma geldi.. geçen yabancı forumda aynı sorundan müzdarip bir forumda yazı okumuşdum tesadüf adam sorunuda çözüp nedeninide yazmışdı ve yanlış hatırlamıyorsam turbo ile alakalı bir sıkıntı idi o sıra aklıma hatta senin bu konu gelmişdi ama konu güncel olmadığından unuttum..
bu sitede görmüşdüm hyundaiforum com orda yazan bir yabancı vardı aynı sorundan müzdarip map sensörü falan olduğundan şüphe ediyordu.
öncelikle merhaba...
sorunun tam anlaşılır bir teşhis , nokta atışı yapılması isteniyorsa elbet ki OEM diagnostic sistemi olan ve yetkili servislerde kullanılan Hyundai/KIA GDS ( Global Diagnostic System) ile bakılmasında yarar var diyorum...
şimdi ön sezilerle hareket edecek olursak; bana kalırsa da map sensörüne bakın derim. emme manifoldunda basıncın ani artma/azalma hava hareketleri gibi verileri ECU 'a tam doğru bildiremiyor olabilir..Aynı sorun farklı değişkenlerden olabiliceği bilindiği üzere; krank mili pozisyon sensörü olmuş olsa devam yapar diye düşünüyorum kesme kapama yığılma v.s. krank pozisyon sensörünün kablo tesisatının bi gözden geçirmenizde de fayda var tabiki.VW Golf MK3 GTI krank sensörü kablosunun azizliğine uğradığım oldu tecrübelerimde.Ezik kablo veya kablo demeti ile karşılabilir.
İyi günler şimdiden kolay gelsin...
Aynı sorunu X3 2.0d de yaşadım. araca tam yüklenince kesiyordu turboyu araç turbosuz gibi gitmeye başlıyordu. stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor.
bu aracı satın adlığımız abi captiva dizel aldı , onda da yaşandı aynı sorun.Totalde 6 7 kişi olduk nerdeyse :D , ne bu bi çeşit lanetmidir nedir anlamadım.
Bence sorun turbo solenoid valfte. Anlık olarak basıncı ayarlayamayıp aracın limp mode girmesine sebeb oluyor. Birde turbonuzu gözle bile olsa kontrol edin pallerinde herhangi bir sıkıntı var mı diye. Dediğim gibi sorun bence solenoid valf.
Birde aracın arıza vermediğine eminmisiniz? Arıza ışığı yakmasada beyine aralıklı arıza diye kayıt düşmesi gerek.
Ayni araci 0 indan itibaren 200k km kullandim. Tuhaftir ayni problemi bende yasadim ki, arac mukemmel otesi bakimliydi yani periyodik bakimlar 10k km yi bulmadan yapilirdi..
Aracin son zamanlarina dogru 2 defa yasadim bu problemi yani 160k 180k arasi hatta bu problem sonucu gazihan in websitesine konu acmistim, net cevap veren olmamisti. Hep var sayim.
Bu sebepten yazilim yaptiramamistim o kadar heves etmeme ragmen.
Yalniz araci satacagim zaman alicilar araci turbocuya goturduler ve yanlis hatirlamiyorsam Turbo tam dolmuyor denilmisti 300-400 lira masraf cikarttilar. Konuyu takipteyim problemi cozen olursa bildirsin lutfen zira sonata cok sevdigim bir otomobil.
Bu arada benim en dusuk yakit tuketimim 5.1/100 km idi.
bende 5.6 yı gördüm dpf egr iptali +chip yapılsa sanrım dahada az yakar..
ahmetin sorunuda resmi servise soksa ortaya çkar..