User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: C4 Dizel Sorunlar

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı guneycimen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.6 hdi tüm dünyada kalitesini ispatlamış bir motor aynı araç bende 160 hp şuan 117 binde ona rahmen tık demedi. Usta çok önemli sizin şansızlığınız bir aracı sevip sevmemeniz ustanıza bağlı...
    Usta yok ki arabayı sevelim Bundan sonraki arabamı antep şartlarına göre alacağım artık,bıktım burada millete dert anlatmaya çalışmaktan.

Alıntı ferroo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en azından kronik sorunu olmayan sorunsuz bi motor bi önceki aracımın canını aldım yaklaşık 145 150 hp arası gucu vardı canını almama ragmen tık demedi...
    Bende tam aksine çok hassas kullanırım arabayı. Her sabah 40-45 sn beklemeden hareket etmem,gelirim 1 dk beklerim stop etmem. Sürekli yağını suyunu kontrol ederim,düzenli aralıklarla enjektör temizleyici katkı vs de koyuyorum ama yine de bozuluyor.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

OscaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    P1351 Isıtma bujileriyle ilgili bir tanesi bile patlak olsa arızayı verir
    P0234 Turbo basıncı az arızası vnt ile ilgili ya elektrovanadan ya da turbo kurumundan kaynaklanıyor
    Egr kurumluysa açık kalıp kaçırabilir yazılımla iptal edilip mekanik olarak iptal edilmediyse arıza kodunu ondan verme ihtimali var
    Enjektör ve rail basıncı ile ilgili de söylendiği gibi müşürden ya da kirlilikten yapabilir
    Ayrıca hata kodu tazeyse ve her kontakta veriyorsa kırmızı pending yani geçmiş arıza ise sarı gözükür.
    Bende 307'imde benzer sorunları yaşadım P0100,P1351,P0238 ve egr hatalarını aldım ısıtma bujileri değişti (P1351) Maf değişti (P0100) ve egr temizlenip carbon clean yapıldı. Şu an sadece P0238 hata kodum kaldı o da yokuşta zorlanınca yanıyor wastegateden olduğu anlaşıldı turbocuya gidip hallettiricem. Sorunlar önemli değil çözülebilen şeyler fakat anlamayan ustalar yüzünden hem maddi hem manevi sıkıntı yaşıyoruz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OscaRR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    P1351 Isıtma bujileriyle ilgili bir tanesi bile patlak olsa arızayı verir
    P0234 Turbo basıncı az arızası vnt ile ilgili ya elektrovanadan ya da turbo kurumundan kaynaklanıyor
    Egr kurumluysa açık kalıp kaçırabilir yazılımla iptal edilip mekanik olarak iptal edilmediyse arıza kodunu ondan verme ihtimali var
    Enjektör ve rail basıncı ile ilgili de söylendiği gibi müşürden ya da kirlilikten yapabilir
    Ayrıca hata kodu tazeyse ve her kontakta veriyorsa kırmızı pending yani geçmiş arıza ise sarı gözükür.
    Bende 307'imde benzer sorunları yaşadım P0100,P1351,P0238 ve egr hatalarını aldım ısıtma bujileri değişti (P1351) Maf değişti (P0100) ve egr temizlenip carbon clean yapıldı. Şu an sadece P0238 hata kodum kaldı o da yokuşta zorlanınca yanıyor wastegateden olduğu anlaşıldı turbocuya gidip hallettiricem. Sorunlar önemli değil çözülebilen şeyler fakat anlamayan ustalar yüzünden hem maddi hem manevi sıkıntı yaşıyoruz..

Teşekkürler bilgilendirme için. Yarın sabah erkenden antepte en bilgili olduğuna inandığım megachips bayisi metsana götüreceğim arabayı. Yalnız şuna dikkat ettim,devir 2000'in üzerindeyken tekleme vs. yapmıyor. Benim her kontakta arıza veriyor sarı yanıyor ışık. En çok korktuğum arıza mazot pompasının bozulmuş olması,umarım öyle bişey çıkmaz...
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arizalari sildik bi tek egr kaldi onu da yazilimla iptal ettik makinaya baglayinca hata.veriyor. bi de araba bazen rolantideyken ya da 2000 devir altinda giderken tekliyor mazot bitiyomus gibi ama ariza falan yok ortada.
    ya kabarırsa

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    B1624 ile B16C2 bu hatalar mecut bendede tam olarak çözümü nedir? Yeni kasa c4 bu arada.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi de soyle bisey ogrendim ; arabanin arizasi arabanin yurumesi icin bi tehlike teskil ediyorsa kirmizi,surulmesinde bi sikinti olmayacaksa sari yaniyormus. Dogruluk payi nedir?

şu fransızlar herşeyi çözdü elektronik işini bi çözemedi o dediğin benim arabada var kırmızı yanınca araba aptallaşıyor tekliyor çekmiyor falan yani sürme diye elinden geleni yapıyor sarıda sıkıntı yok

rolantiyi bilmemde 1500 devir civarı benim arabada soğukken hafif tekliyor enjektörden şüğheleniyorum carbon clean yaptırcam bi ara belki geçer geçerse yazarım

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mazot filtresi .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbo hortumunun ucundaki turuncu contayi degistirdik simdilik tekleme vs kalmadi cok sukur
    ya kabarırsa

OscaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbo hortumunun ucundaki turuncu contayi degistirdik simdilik tekleme vs kalmadi cok sukur
    O conta bende de değişti fakat orijinal conta değilse direk yerinden atıyor hortum çıkıyor dikkat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OscaRR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O conta bende de değişti fakat orijinal conta değilse direk yerinden atıyor hortum çıkıyor dikkat
    Usta parcacidan israrla orjinalini istedi 1-2 gun dikkat edicem soyledigin cok iyi oldu cok tesekkurler
    ya kabarırsa

Jem89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Usta parcacidan israrla orjinalini istedi 1-2 gun dikkat edicem soyledigin cok iyi oldu cok tesekkurler
    Aynen orjinal değilse arabayı biraz sıkıştırırsan fırlayıp gidiyor hemen Eski c4'ümde başıma gelmişti..

yasindemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizelde hard yazılım yaptırıp sorun yaşamayan insanlara gıpta ediyorum, bir tek ben şanssızdım heralde... Sizin araçta yalnız hemen satmalık araç, benden demesi.
    VW Scirocco 1.4 TSI Twincharger - 2012

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbo emiş kısmındaki vidalı kelepçe güncellendi, yeni kelepçe kenet şeklinde geçmeli.Servisten temin edebilirsiniz fiyatıda uygundu(15-20tl birşeydi). Turuncu contanın parçalanmasından kurtulmuş oluyorsunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bu arabanın anasını avradını...! neyse.
    ya kabarırsa

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla senin yazıları okudukça üzülüyorum.Hiç sevmedim , hiçilgilenmeidm c4le kullandığım süreç boyunca.ve 80 85oookm yaptım.Ama periyodik harici tek kuruş masraf yapmadım.Mazotu sevmeyip uzun yolda arıza yakması harici hiçbişey olmadı.En kısa zamanda çözülür inşallah.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla senin yazıları okudukça üzülüyorum.Hiç sevmedim , hiçilgilenmeidm c4le kullandığım süreç boyunca.ve 80 85oookm yaptım.Ama periyodik harici tek kuruş masraf yapmadım.Mazotu sevmeyip uzun yolda arıza yakması harici hiçbişey olmadı.En kısa zamanda çözülür inşallah.
    Abi benim sorunların başlangıcı da kötü/pis mazottan kaynaklanıyor. Bi yerden pis mazot aldım opet,ondan sonra araba dikiş tutmadı hala da uğraştırıyor...
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1- P1351 Kizdirma Rolesi (Hatali)
    2- P0409 Egzos geri besleme selenoid valfi (Fonksiyon Kesintisi)
    3- P0087 Yakit miktari kumandasi (Min. Deger Altinda Kaldi)
    4- P1113 Yakit miktari kumandasi (Min. Deger Altinda Kaldi) (3le ayni ariza kodu farkli)
    5- P0234 Yukleme basinci ayari (Kumanda Mantiksiz)

Bunlardan 5 gitti 1 zaten hep vardı. 2. si için egr'ye conta takılacak. 3. ve 4. için ise mazot pompasında bulunan müşürler temizlenecek. Umarım değişim gerektirmez,yani en azından bari değişim olmasın...
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bu rail bi de diğer adını unuttum bi müşür daha var,onu temizletsem acaba tekrar hemen arıza verir mi yoksa 1 ay kadar idare eder mi? Bu arabayı antepten bursaya (yaklaşık 1100 km falan) götürecek şekilde yaptırmam lazım
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün yakıt pompası üstünde bulunan basınç müşürü kilitlenmiş,tamir ettirdik test ettik çalışıyor ama tekleme geçmedi. Rail borusu varmış,o ve diğer bütün yakıt yolları temizlenecek. EGR için yeni yazılım atılacak arabaya,sanayiye bıraktım arabayı umarım artık hallolur...
    ya kabarırsa

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)