User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Turbo Sesi ve Surge Sesi

ozoozo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Turbo Sesi ve Surge Sesi

Arkadaşlar herkese merhaba , bir kaç gündür kafama takılan bir şey var ve tecrübeli arkadaşların bilgilerine danışmak istedim.

Arabam 1.6 Jtdm dizel alfa giulietta , büyük turbo taktık gtb1549 şuan 170-180 hp güçleri arasında. 2-2.1 peak atıp 1.7-1.8 cont yürüdüğünü düşünüyoruz. Henüz boost saati takmadığım için tam net olarak göremiyorum, Utku Abinin söylediği bu yönde (Us performance) arabanın gidişinden olsun,yazılımdan falan son derece memnunum ama bir şey yaptıysam en sağlıklısı olsun taraftarı olduğum için sizlere sormak istedim.

Merak edenler için 180 hp = büyük turbo,büyük intercooler,k&n filtre,downpipe ve komple düz boru ile.

Turbodan net bir şekilde fark edilir ıslık geliyor , kime sorsam büyük turbo taktın ve basınç bastın normal diyor. Buna Utku abide dahil olmak üzere normal diyor. Turbocuya gittiğimde (Ankara Turbotek fatih abi) egsoz pallerinden geldiğini ve sesin kesileceğini açılmışkende tamir takımının değiştiririz dedi 500 tl fiyat verdi işçilik turbo sök tak vs dahil. Ama çevredeki insanlara kalsa normal gerek yok diyor.

2. Sorum ise , ayağımı gazdan çektiğimde pallere ekstra yük biniyor Surge sesi geliyor bunun turboya ne kadar büyük bir etkisi olabilir , yada bana ne gibi büyük sorunlar açabilir. Mil kesip,pal kırıp motora kaçması vs gibi. Bilenler bilir Özen Ticaretten Hilmi abinin yanına gittim HKS replika,selonid,switch ile birlikte 700 lira fiyat verdi bana çok çok fazla geldi , ancak surge ı azaltacağını söyledi. Mantığımın almadığı konu şu ki her turbo büyütenin 700 lira bir bov'a para vereceğini düşünmüyorum , millet napıyor ? Milletin bu sesi duymaktan zevk aldığı söyleniyor ancak bu riskli bir durum napacağıma pek karar veremedim , çuf çuf blow off ile gezmekte istemiyorum ama hadi ıslık sesi normalse en azından bu surge olayına back pressure'a bir çözüm bulmam gerektiğini düşünüyorum , diyelim ki böyle gazladık başıma gelebilecek en büyük sorun ne olur ? ve bu blow-off işini daha uygun fiyata Ankara da yaptırabileceğim bir yer var mı ? 700 lira ütopik geldi.

Bilgisini ve tecrübelerini paylaşanlar için teşekkür ederim.

Islık Videosu ;

http://www.youtube.com/watch?v=juYKhVkIWJM
    ABO TRADING
    STR

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbodaki aynı ötme sesi bende de var
    bilmediğim bi yazılım var sadece

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Video ya çekebilir misin ? VNT turbodan olabilir o ses , yada surge sesini karıştırıyorsun bir yerlerde kaçak olabilir.
    Bendede yüksek basınçla aynı turbodan var çaf çuf ses çıkıyor , hatta şunu bi izle.

https://www.youtube.com/watch?v=p_NRFqe9hog

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum bu surge sesi değil bildiğin vnt nin kanatlarından geliyor ses , şimdi dinledim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum bu surge sesi değil bildiğin vnt nin kanatlarından geliyor ses , şimdi dinledim.
    Yok zaten video daki surge dan bam başka bir soru dostum yani 2 sorum vardı birisi bu ıslık probleme yol açar mı , yada acil müdahele gerektiren bir ses mi ? anlamındaydı. Diğeri ise video dan ap ayrı surge sesini nasıl kesebilirim,bov vs tarzında. Zaten Surge ile sorum 2. paragrafta sanırım yanlış anlaşıldı
    ABO TRADING
    STR

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Islik Sesi degil bence o kadar ses olur emis sesi bence. Hizli parvane donerken hep ses cikarir evimizde kullandigimiz esyalar buna ornek
    Bende de buyuk turbo var surge sesi gibi degisik sesler cikmiyor gazi biraktigimda. Aslinda ciksa hosuma gider genelde tam basinc gelirken birden gaza birakip debriyaja bastiginizda cikar eski arabamda vardi ayni ses. Simdi nedense cikmiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onur Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Islik Sesi degil bence o kadar ses olur emis sesi bence. Hizli parvane donerken hep ses cikarir evimizde kullandigimiz esyalar buna ornek
    Bende de buyuk turbo var surge sesi gibi degisik sesler cikmiyor gazi biraktigimda. Aslinda ciksa hosuma gider genelde tam basinc gelirken birden gaza birakip debriyaja bastiginizda cikar eski arabamda vardi ayni ses. Simdi nedense cikmiyor.
    Usta ses hakkında egsoz pallerinin değiştirilip , içide açılmışken tamir takımının değişip sesin kesileceğini söyledi ancak kime söylesem ses normal gibi,devam et böyle vs tarzında şeyler söylüyor.

Video dan bam başka bir durum ise gazdan ayağımı çektiğimde ğuuuğğ diye surge sesi geliyor , bu ses herkesin hoşuna gitse de turbo pallerinin katili. Bov konusuna gelirsekte hem çuf çuf gezmek istemiyorum hemde 700 lira çok ütopik geldi.

Ha birde buna ek olarak turbo 2700-2800 gibi peak atıyor , yani büyük viteste falan 2 bin devir gibi sanki araç gaz keser gibi oluyor böyle boğuluyor falan ayağımı gazdan çekip tekrar bastığımda sanki bir şey tekrar ittiriyor. Büyük ihtimalle laga giriyor o sırada yine söylim dedim
    ABO TRADING
    STR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozoozo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Usta ses hakkında egsoz pallerinin değiştirilip , içide açılmışken tamir takımının değişip sesin kesileceğini söyledi ancak kime söylesem ses normal gibi,devam et böyle vs tarzında şeyler söylüyor.

Video dan bam başka bir durum ise gazdan ayağımı çektiğimde ğuuuğğ diye surge sesi geliyor , bu ses herkesin hoşuna gitse de turbo pallerinin katili. Bov konusuna gelirsekte hem çuf çuf gezmek istemiyorum hemde 700 lira çok ütopik geldi.
    Surgeyi bir çek dostum , ama senin o ses , bildiğin turbonun vnt kanatçıklarının nanayı yemesinden kaynaklanıyor. Emiş sesi olsa hüüüp diye bir ses çıkardı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Surgeyi bir çek dostum , ama senin o ses , bildiğin turbonun vnt kanatçıklarının nanayı yemesinden kaynaklanıyor. Emiş sesi olsa hüüüp diye bir ses çıkardı.
    Yukarıda arkadaş emiş sesi demiş ama anlamadım şimdi hangisi hangisi turboyu aldığımda ustanın söylediği harika ve çok güzel kelimesi oldu ancak bu ıslık sesinin turbonun çok hararet görmesinden olduğunu söylüyor.

Bu şekilde sürmenin zararları nedir tam olarak ? , vnt turbo kullanan bravo (200 hp) Kubilay abi senin normal olduğunu , iyice rahatsız etmeye başladığında tamir ettirirsin dedi video yu yolladığımda.
    ABO TRADING
    STR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana normal geldi gibi şuan kullandığım tdci motorda aynı bu sesi veriyor ama motor sesi turbonun sesini çok çok bastırıyor bizde bu arada 130.000 km orjinal turbo daha değişmedi tık yok daha

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O lag konusu için bir kadran videosu çeker misin,

sesi emme sesine benzetemedim ben.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O lag konusu için bir kadran videosu çeker misin,

sesi emme sesine benzetemedim ben.

Sıkıntılı bir ses gibi mi yani ?

Lag konusu şöyle düzgün şekilde gaza oturursam sıkıntı yok ama yavaş yavaş gaz vererek gidersem yani stabil bir şekilde büyük viteste hızlanmaya başladığımda hissediyorum , ayağımı gazdan çekip tekrar bastığımda sanki bir şey aktif oluyor tekrar gitme isteği geliyor tabi bu dediğim alt devirlerde turbo dolana kadar. Bu arada youtube da kanalımda kadran videosu var ama çok belli olmuyordur çünkü bir anda oturuyorum. O lag olayı için ayrı çekerim.
    ABO TRADING
    STR

FK.Sub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı ses bendede 1.3 cdti ımda mevcut basınç saatimde 1.7 peak 1.5 cont. gidiyorum 23.bin km oldu sıkıntı yok ama egsoz palleri ufak ufak zede aldığındada aynı ses oluyor kuşkuluyum o yüzden

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vnt turboya nasıl peak attırıyorsunuz ?

murat çelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bariz turbo sesi bu surge işini çözmeden yaptırırsan turboyu bir müddet sonra tekrar öter ayagını gazdan birden çekince yapar yavaş çek sıkıntı olmaz dönen turbo palinin aniden durmasından kaynaklı buda turboyu kırmaya meyil bir durum
    Özen Volkswagen

RACE WERKS

Ibiza 1.8t fully built drag car project

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat çelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bariz turbo sesi bu surge işini çözmeden yaptırırsan turboyu bir müddet sonra tekrar öter ayagını gazdan birden çekince yapar yavaş çek sıkıntı olmaz dönen turbo palinin aniden durmasından kaynaklı buda turboyu kırmaya meyil bir durum

Peki acil olarak çözmem gerekir mi ? Kimisi böyle devam et diyor yani çok şiddetli bir ıslık sesimi ? Surge olayında bov olayına ne diyorsunuz peki ? 700 lira çok fazla değil mi. Yada surge olayını bovsuz nasıl çözebilirim Ankarada önerebileceğiniz bir yer var mıdır.
    ABO TRADING
    STR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    700 çok tabikide , sorunun vnt kanatçıkları olduğunu anladığında iş işten geçmiş olacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    700 çok tabikide , sorunun vnt kanatçıkları olduğunu anladığında iş işten geçmiş olacak
    Çözümün egsoz pallerinin değişimi ve tamir takımı olduğunu söylüyorsunuz o zaman ?

Surge olayını da bov ile çözersek her şey düzgün olacak o zaman.
    ABO TRADING
    STR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum egzoz contan gidik olabilir , vnt kanatçıkların ömrünü tamamlamış olabilir . Emme borularında bir yerde delik yırtık olabilir , kaçak olabilir yani. Bu sesi bende yaşadım , eğer gaz kelebeği varsa aracında anti runaway için , bu tam olarak çalışmıyordur , sürge yaptırıyordur. Aynı sorunları bende yaşadım.
    İllaki surge diyorsan emme hortumlarını bir kontrol ettir.
    Bovada 700 lira verme al bir tane selenoid kocaman , pedala basmadığında açık kalsın pedala bastığında kapansın . dizelde bov elektronik olarak çalışıyor zaten.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)