hocam valla çok polemiğe girmeyi istemiyorum ama açık hava filtresi modifiye dünyasında sunulalı, turbolu imprezalara, evolara, SX200lere, MR2 lere, supralara takılalı neredeyse 30 yıl olmuş ve söylediğiniz problem muhtemelen 10,000de birdir yoksa kimse bu derece nadir ve pahalı araçlara açık hava filtresi takmazdı değilmi?
kanadada 23 yıl yaşadım ve modifiyeye oldukça meraklı biriyim , burada herkesin yazlığı,yaylası,balık tutma sevdası, av sevdası, kumarı vs varken oradaki neredeyse tek tutku modifiye ve diyebilirimki türkiyedeki taksi sayısı kadar modifiyeli araç var piyasada orada ve turbolu araçların %99 açık hava filtreli ve ben daha ömrüm billah sorun yaşayan duymadım.
asıl likiddir yani su ve çamur oda cold air intake denilen uzun borularla aracın tabanına doğru yönlendirilen filtrenin yağmur,çamurdan dolayı motorun içine su almasıdır aksi takdirde ben tozdan şundan bundan dolayı asla ama asla bir sorun yaşayan duymadım mantıkkende saçma geliyor kulağa.
bugün birçok OEM filtre bile açık hava filtresi olarak sunuluyor piyasada, siz hiç traktörlerin, kamyonların, iş makinaların filtresini gördünüzmü öyle arabalardaki gibi kapalı değil gayet açıkta gayetde açık bir sistemle ve gayetde arabalara kıyasla çok kötü şartlarda şantiye tozlarına maruz kalarak çalışıyorlar ve dünyada milyonlarcası bu şekilde üretiliyor satılıyor değilmi?
pistonu 400-500gram,kolu 400-500gram,krankı 20kg olan ve 3000rmde yani saniyede 50 defa tur atan bir motorun yada dediğim gibi saniyede 2000defa tur atan bir turbonun miligramdan hafif, mikron kadar olan bir toz zerresinden etkileneceğini tartışıyorsak bence çok tartışmaya gerek yok bu işi 13 senedir yapıyorum ve çok açık dil, kalın harflerle diyebilirimki benim tecrübelerimle o asla öyle değil kardeşim :) yok öyle bir motor yada dünya.
diyorum ya polemiğe girmek istemiyorum ama bana saçma sizin fikrinize saygı duyarım,