Evet bi le mans kalmıştı verilmeyen örnek. Tebrik ederim. Çok ilginç tartışmalar oluyor gerçekten bu forumda. O yarışlarda öyle dumanlar atılıyor ki aslında. Neyse uzatmak istemiyorum. Herkes bildiğini yapsın.
Printable View
Evet bi le mans kalmıştı verilmeyen örnek. Tebrik ederim. Çok ilginç tartışmalar oluyor gerçekten bu forumda. O yarışlarda öyle dumanlar atılıyor ki aslında. Neyse uzatmak istemiyorum. Herkes bildiğini yapsın.
Evet ben de aynısını söylüyorum. Kimse her şeyi sadece kendisinin bildiğini düşünmezse zaten problem kalmaz ;)
ewt 80lik de wimmer-rst ile 111.9 muydu neydi oyle 1 dyno werisi wardı
Sadece chiple 30hp dumansız olamaz, ben inanmıyorum.
benım kafam cok karıstı .yanı sımdı sonuc ne oldu tam anlamadım.grande punto ya chıp yapılırsa motor omru gıdıyomu ,duman atmak nedemek oluyo.ıyımı kotumu.motorumu zorluyor yoksa turboyumu zorluyor.benım ıcın sorunsuz bınmek daha onemlı olmassa satarım daha guclu bu dızele gecerım.arabamı ne kadar sevsemde.yada bınerım gp me nedıyım.standart kalsın.bu arada 2006 astra 1.3 90 bg dizeli sıfırdan kalkısta 3. vitesin sonuna kadar gecıyorum.arkadan gelıp gecıo 4. viteste.yapcak bıse yok.
4. vitesler bizi bitiren olay zaten git git bitmiyo buna kısa falan olmaz mı ki :(:(:heyoo:
eldorado06@mynet.com
duygularına bi ışık yansıtır araç sahibinin msni :D duman varmı bi sor benim bildiğim yok ama sende bi danış
O kadar basit değil mevzu..al msn ini sor..((:
3 yıldır üzerinde uğraştığım bir motor(abimin arabası), dynomun üzerinde her şey denendi belkide..Aşırı dumanlı chipler, Box takviyeleri, turbo modifikasyonları, Nos, v.s...
Orjinal stoc motor bile bizim mazotlarla düşük viteslerde tam gazda duman atarken, 110 hp de mi duman atmıcak..
98-102 hp lerden sonra artık eksozdan çıkan duman aynadan farkedilmeye başlanır..
Abi bu senin nekadar o aracın üstünde çalıştığını ben bilmem belkide mazotu aldığın yerde yada pompanda yada turbonun egsozunda yağ veriyordu v.s benda sana diyorumki bak adamın msni bu ekle konuş o anlatsın .
Arda dynoyu tekrar koyar mısın?
http://img406.imageshack.us/img406/6...dcilc91pw1.jpg
hatta hatırlarsan bülent abi bunu bana kendin göndemriştin
Nerde bu megane, istanbuldaysa canlısını gidip göreyim.
30hp dumansız imkan yok.
Fabrika cıkısı dizel bile sıkıstırınca duman atıyor.
Dumansız güç alınır ama tatmin etmez. Dün ve bugün toplam 6 kez yazılım değiştirdim. En son dumanlı güçlüye karar verdim. Sonuçta sürekli duman atmıyorum. Sadece yüklenmelerde, o da sadece dip gaz yüklenmelerinde. Ama sürüş keyfine deyme gitsin, turbocharge oldu supercharge. Yüksek torkun alt devirlere etkisi ve turbonun erken dolması bambaşka bir duygu. Aynı basınç miktarı 3. viteste bir yazılım 1.4 basabilirken başka bir yazılımla 1.6 basıyorum. Ayrıca not: Arkadaşların söylediği gibi, stok dizel bile sıkıştırmada duman atar doğaldır. Ki dumanı kesmek yine de mümkündür. YÜksek güç isteyen de dumanı düşünmez.
Fabrika limitleri dahilinde ne kadar duman atıyorsa o kadar atıyor. İstanbul'da araba, ancak sahibi arkadaşım yada tanıdık değil o yüzden gösterme imkanımız olmaz.
öncesinde en az 85-88 hp basmıştır bu araç..Chiplendikten sonra 79.4 Kw vermiş buda 107.9 hp eder..Abartı bi güç kaybı var tekerleğe inene kadar orası tartışılır...3-5 hp hava sıcaklığından bile farkeder..bence konu kapanmıştır..
Haticeye değil neticeye bakalaım arkadaşlar.;)
Bitane Megane gelir chipleriz dumana bakarız okadar :cool:Konunun uzatılmasına gerek yok