Türkiyede sanirim hdi ya cok yukleme yapan yok.
Bu konudan nasil stroker ve hacim artisi yapilacagini fotograflayarak paylasicam. 1.4 hdi 1.6 hdi bloklari ayni 16 v nin pistonu 1.4 8v olmaz . Konuyu actim yavas yavas eklemeler yapicam. 1.6 hdi tdci motorlari psa volvo ford ve mazda da 1.6 lt dizel olarak kullanilmakta. 110 112 115 liklerde turbo garret 1544v vnt turbo . 90 liklarda mitsubishi modelini tam bilmiyorum std basinc 0.5 bar 110 luklarda 0.8 . Yazilim isin en puf noktasi olacakki , dizel motorda tr nin en iyisi sayilan ve 1.6 tdi kadar 1.6 hdi yi iyi yapabilen Megachips benim tercihim . Argesi vs. aklima geldikce yaziyorum cok unutkanim simdi motorun fotogtaflarini cekicem. aksama hazir olur.

Alıntı
bayağı önce forumda darksideİmpreza isimli arkadaş bu motorda ki lag'ı ''Tavsiyem şu olsun bizde kullandık c3 1.4 hdi 16v... 92 hp oldukça seri ve az yakıyor... kronik olarak benim bildiğim kesilme yapıyor onuda motorbölümünde bir kabloya benzer yer var sıkıştırınca uzun süre gidiyor tekrar yaparsa aynı yönteme müracatt...'' şeklinde bir açıklamayla aştığını söylüyor. bu hangi kabloya benzer şeyi sıkıştırıyor? senin bir önerin varmıdır bu konuda? 
ver yansın iyi tabi de, uzun yol yapmayı sevdiğim için çekiniyorum büyük mod yapmaya. 1.6 110luların turbosu işlem yapmadan oluyorsa süper ozaman. benim turbo nazar değmesin iyi. herhangi bir şey olursa ona geçerim daha uygun onun fiyatı. birde soft yazılım ve kat iptali yaparsam az dumanlı bir şaka arabası olur