borulara bı baksana borulara
Printable View
borulara bı baksana borulara
Arabayı bıraktım şimdi eve çıktım yarın ilk iş onlarada bakacağım olmadı würth enjektör temizleyici falanda atarım yani sorun ne onu bi anlasak
Basınç artışından dolayı borularda kaçak olmuş olabilir,kelepçelerini ve boruları kontrol edin önce çünkü yorumlarınız dumanın azda olsa arttığı yönünde buda kaçak ihtimalini arttırıyor.
Müsait olupta bir türlü bakamadık turbo borularından bahsediyorsunuz demi sizde, müsait olduğum an bakacağız inşallah sorun çözülürde kafam rahatlar yani tam sefasını sürecekken canımı sıktı işte
sorun ne imiş? hala devam ediyormu
Sorun devam ediyor işlerim çok yoğun akışmetreye baktık sıkıntı yoktu boruları kontrol edeceğiz ilk fırsatta
başkabir araçta buna benzer bir durum olmuştu turbo hortumlarında kaçak çıkmıştı hatırladığım kadarıyla.
umarım sizinkide öyledir basit birşekilde çözülür.
Arkadaşlar borulara da baktık kaçak yok gibi duruyordu ustada öyle dedi hatta bir kaç resimde aldım birde arabanın debriyaj balatası %40-50'lerdeymiş ustamız dedi acaba onun etkisi olabilirmi bu yavaşlama? Buyrun bunlarda resimler http://i.hizliresim.com/kJjX27.jpg http://i.hizliresim.com/NW5OyN.jpg http://i.hizliresim.com/a0o14R.jpg http://i.hizliresim.com/8QlNGr.jpg
Borularda bir şey yok gibi. Net belli olmaz gerçi gaza basıp basınç geçerken test etmek lazım. En iyi yöntem boost göstergeniz varsa ordan da anlaşılır. Bu gibi bir durumla 2 3 kez karşılaştım. Biri akışmetredendi söktüm düzeldi diğerinde turbo u hose borusu yerinden çıktı, yüksek basınç yüzünden ani basınç kaybı oldu yerine taktım düzeldi... Yazılım devreden çıkmayacağı için, ya araç kendini bi arızadan ötürü korumaya alıyor ki bu da bir ihtimal (maf sensörü bozulduğunda yapar bunu, genelde o yüzden ilk mafa bakılır) ya da turbo veya baskı balatadandır. Debriyajdan ise bunu şu şekilde anlayabilirsiniz, gaza yüklenin, araç bağırıp devirlenirken aynı oranda yürümüyorsa yani bağırdığı ile kalıyorsa debriyajdan da olabilir. Genelde çok üstte kavrar...
Çalışır vaziyette de baktık bir kaçak göremedik, akışmetre soketini söktük bir fark olmadı, yani araba debriyajı o kadar bitik değil gibi işte %50-60 bitmiş, araba yine orjinal halinden iyidir ama yazılımı yaptırdığım zamanki halinden yavaş yani acaba sıkıntı bendemi dedim ama yok farklı günlerde defalarca denedim 0-100de net 2-3 saniye kaybı var mazottanmı dedim 3 tane benzinlik değiştirdim yine aynı bir türlü anlayamıyoruz sıkıntı neyde
bencede boost göstergesi veya bir elm327 edin derim.çok işe yarıyor.
turbo manifoldunu bi kontrol edin catlamıs veya kacırıyo olabilir
207 ye yazılım yaptık egr iptali falan.. 2 hafta sonra araba bi anda gaz kesti hızlanmıyo falan yazılımsız halinden kötü.. arkadanda bembeyaz duman atıyor.. arkadan gelen beni göremez yani o derece gaza yüklenince.. orjinal yazılımı geri yükledik 300 metre gittik düzeldi.. ama şuandada antipollition fault veriyor.. henüz baktırmadım nesi var diye... yakıt arttı şuanda biraz eski hantallığıyla takılıyoz bakalım..
Benim duman normal siyah araba orjinalden bir tık iyi ama ilk halinden kötü yakıt tüketimi normal sayılır bir nebze artış olabilir pek test edemiyorum yakıt tüketimi konusunda ama çekişte farklılık var yani
pompanın üstünde yakıt basınç regülatörü var, bozulursa araba cansızlaşır. ayrıca tam bozulmadıkça arıza kaydı vermeyen 1 parça var tubo elektrovana 100 liradır parça fiyatı onu değiştir. hatta aynı yol üzerinde ona hazır basınç sağlayan bir parça var vakum kutusu 80 tl olması lazım. elektrovana değişirken onunda değişmesinde fayda var. sana bir yol söyleyim turbocular zaten hemen çözer mevzuyu. westinghouse dan çıkan hortumun ilk T ayrımı noktasından ayır ve vakuma bak. güçlüdür, sonra elektrovanadan turbo westgate'e bağlanan hortumu çıkar vakuma bak. hatta o an biri gazlasın biraz vakum artar. eğer westinghousedakinden az ise elektrovanadır. elektrovana ve vakum kutusunun değişim vakti gelmiştir. masraf az olur. pompanın üstündeki yakın basınç regülatörüyse de parça fiyatı 400 tl kadar. ufacık birşey. enjektörlerin düzensiz çalışmasına neden olur ve birçok usta enjektör der işin içinden çıkmaya çalışır.
Yok kaç tane ustaya gösterdik bi sıkıntı göremiyorlar mekanik olarak bi baskıda hafif var gibi başka bişey yok turbo falan sorunsuz diyorlar artık yıldım valla tam ne güzel oldu dedim araba nazarmı değdi ne oldu anlamadım çekişte düşüş var ama sıkıntı göremiyorlar sizin dediklerinizi soruyorum tek tek yok bakıyorlar bişey göremiyorlar
geçmiş olsun umarım en kısa zamanda çözülür probleminiz yazılımı yapan firma ile görüştünüz mü? yazılımı demo mu attılar acaba :)
Yazılım dr ecu maslakta atıldı ilk hissettiğim zaman söyledim yazılımda sıkıntı olmaz mekanik olarak bir arızadır dediler