|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: W124 300E
|
Bugun Egr valfini iptal etmek için kolları sıvadık
![]() önce emme manifoldunun altındaki küçük katalizör borusu gibi olan yamuk EGR borusunu söktük. ![]() ![]() ![]() Bu yamuk borunun egzost manifolduna gelen kısmına (Üstteki resimde kırmızı çizili yerler)2mm,emme manifolduna gelen kısmınada 1.5mm kör conta yaptırıp taktık. ![]() ![]() Ancak bazı forumlarda yazılana göre bu EGR'nin üstüne bağlı küçük hortumunuda tıkamak gerekiyormuş hangisi doğru?Ben sadece yamuk EGR borusunun uçlarını tıkadım.Aynı zamanda EGR'yi yazılımsal olarakta iptal edildi.Bahsettiğim yer burası daire içinde aldım.Buyrun.... ![]()
Son Düzenleyen ercuz; 04-11-2008 11:28. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Misafir
|
güsel olmuş hayırlı olsun , temiz iş fakat
perf. daki değişme nasıl? birde ben uzun vadede uyarı ışığı yakıyor diye korkuyorum bu işlemden hep.... |
|
|
|
#3 |
![]()
|
Çok bi fark hissedemedim açıkcası.Bende yazılım yapılırken EGR değeri ''0''a düşürüldüğü için ışık yakmadı.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
teknik olarak ne işe yaradığınıda açıklarmısınız? ben bilmiyorum bu işlemin neden yapıldığını ve amacının ne olduğunu. amacı illaki performans artışı için ama neyi önleyerek artış sağlıyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Misafir
|
egzos gazını derliyip toplayıp temizleyip weya her neyse dışarı atan parça
dolayısıyla rhatlamayı bozuyor dielim kat. ptali gibi düşün |
|
|
|
#6 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
Valla bi ben anlamadım o küçük hortumu tıkasammı tıkamasammı
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
Dizellerde EGR valfini mekanik şekilde kapatmak, (fotograftaki gibi) Orjinal yazılımla size arıza lambası olarak geri döner. Aracınıza yapılacak uygun bir remap ile egr yi yazılımsal olarak kapatmanız mümkündür. Fakat yazılımsal olarak kapattıktan sonra bu şekilde de fiziksel oalrak kapatırsanız motorunuza giren eksoz gazını engellemiş olursunuz ve motorunuzun kurum problemini azaltmış olursunuz.
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Audi A4 2.0TFSİ ,Golf 1.4TSİ ,Ford Focus TDCİ ,Audi A4 GTR :)
|
Büyük ihtimalle egr'de basınç ile çalıştığı için kapamalısın vakum kaçağı olabilir.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
Bu en sağlam iptal yöntemidir..
vakum hortumunu tıkamana gerekyok.. güncel VAG motorlarını aynı yöntemle iptal edemiyorsunuz..ışık yakıyor.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Misafir
|
Sadece yazılımsal olarak iptal etmek, donanıma dokunmamak bir sorun yaratmaz diye düşünmekteyim. Deneyim yaşayan var mı?
|
|
|
|
#12 | ||
![]()
Otomobil: "x32xe & x20xev" "CDX & GT"
|
Egr valfi, motor sıcaklıgı 60 C ın üstünde, saatte 60km geçtiginizde ve motorun tam yükte oldugu zamanlarda çalışır. Asıl amacı, yükte oluşan yüksek son yanma ısısını, yakıt karışımına %10-14 oranında karışarak yakıt kalitesini düşürürken, amacı son yanma ısısının düşmesiyle metallerinin zarar görmesini önlerken yüksek sıcaklıklarda oluşan zehirli gazların atmosfere atılmasınıda önlemektir. Bu tezler gerçek amacını ortaya koyarken, ÜLKEMİZDE BULUNAN zaten kalitesiz yakıtların tekrar kalitesinin düşürülmesi bazı aksamlarda kuruma sebep olur.Kalitesi düşen yakıtın aracın performansına ve mekanik aksamına eksileri olacagını açıklamaya zaten gerek yok. Valf kontrolü haricinde hiç bir kontrol mekanizmasının bulunmadıgı EGR sisteminde en mantıklı çözüm kapalı conta yöntemi olarak seçilmelidir. Bu yöntemi şuanda VW, AUDİ, RENAULT,PEGOUT ve birkaç bilinçli satıcı daha (OPEL hariç ) direk ülkemize gelmeden uygulatmaktadır.(Servis müdürlerinden şahsen duydum)Bence direk kapalı conta herşeyi halleder ![]() Ben araçlarıma öyle yaptım hiç bir arıza ışıgına veya soruna maruz kalmadım. |
||
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
Otomobil: Z16LET
|
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206Gti
|
konu hakkında başka bi yerde ufak bi yazı yazmıştım ben.onun için bir resim hazırlamıştım.mevzunun daha iyi anlaşılması için ekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Z16LET
|
bu kör contayı nereye monte ediyoruz peki ?
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206Gti
|
egrvalfin contasıyla yer değişiyorsun...
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: ef
|
hayırlısı artık yanlış yapmışsın yakında anlarız
__________________________________ "Bazen ulastigin cevaplar daha fazla soruya yol acabiliyor." |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 21:49 ::::

) direk ülkemize gelmeden uygulatmaktadır.(Servis müdürlerinden şahsen duydum)