Şimdi şöyle anlatayım;Günlerden soğuk bir kış günü,geçen ay 170.000 de ağır bakıma girmiştim emmeye kadar herşeyi temizlettim değiştirdim araba 2 günde çıktı.gecesine adanadan iskenderuna dönüyorum 70 km sonra sesler gelmeye başladı motor güç kesti hemen durdum baktım bi ses var hava filtresinin hortumunu söktüm hemen bir baktım pal delik deşik.parça çekmiş ağzına ve palleri parçalamış.zaten turbo bitti çok ıssız biryerdeyim bende yavaş yavaş devam edeyim dedim.biraz daha gittim ama Biryerden sonra turbo balans yapmaya başladı sesler baya değişti bende 20-30 km ile yüklenmeden devam etmeye çalışıyorum.Ondan sonra sanırsam turbo kırdı saniyelik oldu çünkü turbo karterdeki tüm yağı çekip piston tepelerine bastı.Yanma odası yağ ile dolmaya başlıyo 1 numaralı piston aşşağı iniyor ama blok yağ ile dolu olunca yukarı çıkamıyor kranka bağlanan çataldan kolu kırıyor sonrası ***** son ''MOTOR ARIZASI'' ve el fatiha
Adresi pm den atarsan sevinirim![]()
BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
aynen kardeşim son 250 kmde 5 defa yağ değiştirdim 4 tane turbo bitirdim.L anet olsun içimdeki basınç sevgisine
Sebebide mantıklı değil ama turbo intercoolerdan parça çekiyomuş.intercooleri bi değiştirdik sorun filan kalmadı.jilet gibi turboların anasını ağlattı hepsindede ya sıfır ya çıkma bulduk revizyon istemediğim için
bektaş senide aramıştı hatta mert![]()
BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
bektas_talay ellerine bilgine sağlık.
bende de volvo c30 1.6d var ve bi gün gel buluşalım cayımı iç , az biraz sohbet edelim nargilede seversenbeni de huylandırdın projen ile. istanbul halıcıoğlundayım ben.
konumu baltalayan arkadaşlarsize hybrid yapılmış 1544 turbosunu gönderecektim ama nasip olmadı daha kırmadığın için ahahah
konudan haberdarım intercoolerdan içeri çekiyor eksoza atıyor eksoza gelen en ufak şey turboyu kırıyor malesef kanka ( mehmet mert)
ufuk abi telefonu mesaj olarak at abi gün içinde whatsapp dan konuşalım müsait bir gün geleyim içeyim çayını fena olmaz fikir fikirden üstündür sonuçta
konuya gelelim bugün saçma şekilde v band kelepçe aradım durdum hiçbiryerde yok bi eksozcudabuldum onuda kırdı sağolsun eksozcu
sonra kosiflere 80 tl bayılmak zorunda kaldım
onu hallettik derken eksoz flange ı metal blok alıp tornada yaptık
yağ borularını hallettik krom dirsekleri alıp downpipe malzemelerini topladıkmı halledicez inşallah arabayı
ek olarak
maf da yurtdışında bir konu inceledim araştırma sonucu maf voltajımız 0-5 v ama araba tam yükde mafdan full olarak 4v çekiyor maf delete ile full 5v göstermeyi düşünüyorum belli bir devir üzerinde
winols edc16c34 damoslarını aldım
böylece ilk etapda enejktör memeleri almadan kalibre sürecini aşıp sonrasında büyütücem enjektörü fotoğraflar geliyor birazdan
Tam 2 sene önce arabayı aldığımda ilk iş gt1752v takmak diyodum paraya parçaya kadar hazırlanmıştım ki turbosu enjektörü sensörüyle motor başımıza bi patlayıp ayar tutturamayınca vazgeçmiştim maddi manevi. O kadar patladık ki düze çıkalı daha 2-3 ay oldu.Dv6 motorda en verimli güç bandıyla kullanılabilen bi gt1752v var bi de gtb2056vklr. Gt1752v ile 200hp civarında bi güç geliyo ki bence de en uygun seçenek o hem aktarma olarak hem de daily olarak düşünüldüğünde
Umarım sorunsuz sıkıntısız şekilde hedeflediğin güçlere ulaşırsın merakla bekliyorum açıkçası sonuçları
Bu arada ciddi bir çay nargile sohbet teklifi de ben ve 307'mden istanbulda
![]()
gtb1756vk alıcaktım bulamadım zaten bu turboda 1752 civarlarında oluyor öyle biliyorum
emme pali ölçülere 38 e 52 eksozu ölçmedim ama
enjektör olarak trw performance bosio marka satıyor ama ben bmw 335d enjektör memelerini takmayı planlıyorum örnekleri var
orjinal enjektör 200 verir artı box ile diye tahmin ediyorum
200 üstü için enjektör memesi şart
edit:
335d nozzle
RealOEM.com - Online BMW Parts Catalog
http://bustorgdetal.com/zapchasti/301/11959/
335d nozzle kullanıyo upgrade yapanlar zaten bosio trw paketleri haricinde kullanan pek görmedim. Orjinal nozzle+box ve 1752v ile yaklaşık 170-180hp alan var enjektörün limiti olarak. 1752v nozzle cooler ile de 200-210 civarlarında bi güç alınıyo yapılan örneklerde ki en güçlü devir bandı çıkan gtb2056vklr 4800rpm@235hp alıyor Trw'nin yaptığı araçta altlar malumunuz..![]()
Üstlerde çok hayvan oluyor güç doğru ama trw nin kullandığı enjektör sanırım 335d in enjektörden küçük
En mantıklısı 1752 oluyor alt da üst de nasibni alıyor
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)