User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
51 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 1.6 tdci turbo upgrade (alternatif kararsızlığı)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı naci özkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnanması güç ama ben kırdım
    O zaman ben pm le adresi atıyorum Nasıl oldu baya mesakatli iş kırman anlat bakalım
    Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

naci özkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı omrasm01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman ben pm le adresi atıyorum Nasıl oldu baya mesakatli iş kırman anlat bakalım

Şimdi şöyle anlatayım;Günlerden soğuk bir kış günü,geçen ay 170.000 de ağır bakıma girmiştim emmeye kadar herşeyi temizlettim değiştirdim araba 2 günde çıktı.gecesine adanadan iskenderuna dönüyorum 70 km sonra sesler gelmeye başladı motor güç kesti hemen durdum baktım bi ses var hava filtresinin hortumunu söktüm hemen bir baktım pal delik deşik.parça çekmiş ağzına ve palleri parçalamış.zaten turbo bitti çok ıssız biryerdeyim bende yavaş yavaş devam edeyim dedim.biraz daha gittim ama Biryerden sonra turbo balans yapmaya başladı sesler baya değişti bende 20-30 km ile yüklenmeden devam etmeye çalışıyorum.Ondan sonra sanırsam turbo kırdı saniyelik oldu çünkü turbo karterdeki tüm yağı çekip piston tepelerine bastı.Yanma odası yağ ile dolmaya başlıyo 1 numaralı piston aşşağı iniyor ama blok yağ ile dolu olunca yukarı çıkamıyor kranka bağlanan çataldan kolu kırıyor sonrası ***** son ''MOTOR ARIZASI'' ve el fatiha
    Adresi pm den atarsan sevinirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi şöyle anlatayım;Günlerden soğuk bir kış günü,geçen ay 170.000 de ağır bakıma girmiştim emmeye kadar herşeyi temizlettim değiştirdim araba 2 günde çıktı.gecesine adanadan iskenderuna dönüyorum 70 km sonra sesler gelmeye başladı motor güç kesti hemen durdum baktım bi ses var hava filtresinin hortumunu söktüm hemen bir baktım pal delik deşik.parça çekmiş ağzına ve palleri parçalamış.zaten turbo bitti çok ıssız biryerdeyim bende yavaş yavaş devam edeyim dedim.biraz daha gittim ama Biryerden sonra turbo balans yapmaya başladı sesler baya değişti bende 20-30 km ile yüklenmeden devam etmeye çalışıyorum.Ondan sonra sanırsam turbo kırdı saniyelik oldu çünkü turbo karterdeki tüm yağı çekip piston tepelerine bastı.Yanma odası yağ ile dolmaya başlıyo 1 numaralı piston aşşağı iniyor ama blok yağ ile dolu olunca yukarı çıkamıyor kranka bağlanan çataldan kolu kırıyor sonrası ***** son ''MOTOR ARIZASI'' ve el fatiha
    Adresi pm den atarsan sevinirim
    Ee bırakta kırılsın o kırılmasında ben mi kırılayım Geçmiş olsun . Toplam maliyet ne kadar tuttu ?
    Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ee bırakta kırılsın o kırılmasında ben mi kırılayım Geçmiş olsun . Toplam maliyet ne kadar tuttu ?
    krankta darbe almış komple motor girdik zaten.2 hafta kadar yattı arabam.asıl bombayı söylemedim sana ben bu olaydan sonra 4 günde toplam 3 turbo daha kırdım

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kolu büken kıran gelsin bir de beni büksün derim Ciddi anlamda sağlam bir motor bilindiği gibi bir çok Otomotiv firması bu motoru kullanıyor PSA 1.6 Diesel 1.4 Diesel olarak . Stock olarak tek sorun turboları cok dayanıklı değil geri kalan her sey gereken kondisyonun bir tık üstü

Ha simdi gelip 1.4 Tdci ye 1.5 Cont ve üzerini bastım kırıldıda demeyin yani
    bu kol psanın hangi motorunun kolu ? birde 110lukla 90lık arasında turbodan başka ne fark var ?

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    krankta darbe almış komple motor girdik zaten.2 hafta kadar yattı arabam.asıl bombayı söylemedim sana ben bu olaydan sonra 4 günde toplam 3 turbo daha kırdım
    Arkadaş bana her snap attığında snabi açıyorum ve ya palleri delik deşik yada pal yok Bana snap attığında kalbim çarpmaya başlıyor her seferinde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RSX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu kol psanın hangi motorunun kolu ? birde 110lukla 90lık arasında turbodan başka ne fark var ?
    1.6 Tdci den cıkma bu . Turbo ve Yazılım Farkı var motor olarak yanlışım varsa düzeltilir birde baskı farkı var diye biliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nasıl diye sormuyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaş bana her snap attığında snabi açıyorum ve ya palleri delik deşik yada pal yok Bana snap attığında kalbim çarpmaya başlıyor her seferinde
    ahahahah ben alışmıştım artık hava filtresi değişir gibi turbo değişmeye en son olanı göndermişmiydim diğerleriyle aynı diye göndermemişte olabilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nasıl diye sormuyorum
    aynen kardeşim son 250 kmde 5 defa yağ değiştirdim 4 tane turbo bitirdim.L anet olsun içimdeki basınç sevgisine
    Sebebide mantıklı değil ama turbo intercoolerdan parça çekiyomuş.intercooleri bi değiştirdik sorun filan kalmadı.jilet gibi turboların anasını ağlattı hepsindede ya sıfır ya çıkma bulduk revizyon istemediğim için
    bektaş senide aramıştı hatta mert

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ahahahah ben alışmıştım artık hava filtresi değişir gibi turbo değişmeye en son olanı göndermişmiydim diğerleriyle aynı diye göndermemişte olabilirim
    Son ikisi bunlar değilmi

bu kaçıncı ama hatırlayamadım

Bektaş konunu baltalıyozda,yapda görelim pampa şu arabayı bence çok güzel ve mantıklı hareket ediyorsun <3

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Son ikisi bunlar değilmi

bu kaçıncı ama hatırlayamadım

Bektaş konunu baltalıyozda,yapda görelim pampa şu arabayı bence çok güzel ve mantıklı hareket ediyorsun <3
    3 tanesi varmış sende sonuncuyu bende çekmedim hepsi aynı zaten diye
    aynen konuyu baltaladık biraz konu koldan açılınca dayanamadım
    Bu yapacağın önceki focusundan daha iyi olacak gibi

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    90 lık sabit volant 110luk hareketli , haliyle baskı balata da farklı diye biliyorum.
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bektas_talay ellerine bilgine sağlık.

bende de volvo c30 1.6d var ve bi gün gel buluşalım cayımı iç , az biraz sohbet edelim nargilede seversen beni de huylandırdın projen ile. istanbul halıcıoğlundayım ben.

bektas_talay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konumu baltalayan arkadaşlar size hybrid yapılmış 1544 turbosunu gönderecektim ama nasip olmadı daha kırmadığın için ahahah
    konudan haberdarım intercoolerdan içeri çekiyor eksoza atıyor eksoza gelen en ufak şey turboyu kırıyor malesef kanka ( mehmet mert)

Alıntı ufuk_acar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bektas_talay ellerine bilgine sağlık.

bende de volvo c30 1.6d var ve bi gün gel buluşalım cayımı iç , az biraz sohbet edelim nargilede seversen beni de huylandırdın projen ile. istanbul halıcıoğlundayım ben.
    ufuk abi telefonu mesaj olarak at abi gün içinde whatsapp dan konuşalım müsait bir gün geleyim içeyim çayını fena olmaz fikir fikirden üstündür sonuçta

konuya gelelim bugün saçma şekilde v band kelepçe aradım durdum hiçbiryerde yok bi eksozcudabuldum onuda kırdı sağolsun eksozcu

sonra kosiflere 80 tl bayılmak zorunda kaldım

onu hallettik derken eksoz flange ı metal blok alıp tornada yaptık

yağ borularını hallettik krom dirsekleri alıp downpipe malzemelerini topladıkmı halledicez inşallah arabayı

ek olarak

maf da yurtdışında bir konu inceledim araştırma sonucu maf voltajımız 0-5 v ama araba tam yükde mafdan full olarak 4v çekiyor maf delete ile full 5v göstermeyi düşünüyorum belli bir devir üzerinde

winols edc16c34 damoslarını aldım

böylece ilk etapda enejktör memeleri almadan kalibre sürecini aşıp sonrasında büyütücem enjektörü fotoğraflar geliyor birazdan

OscaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tam 2 sene önce arabayı aldığımda ilk iş gt1752v takmak diyodum paraya parçaya kadar hazırlanmıştım ki turbosu enjektörü sensörüyle motor başımıza bi patlayıp ayar tutturamayınca vazgeçmiştim maddi manevi. O kadar patladık ki düze çıkalı daha 2-3 ay oldu. Dv6 motorda en verimli güç bandıyla kullanılabilen bi gt1752v var bi de gtb2056vklr. Gt1752v ile 200hp civarında bi güç geliyo ki bence de en uygun seçenek o hem aktarma olarak hem de daily olarak düşünüldüğünde Umarım sorunsuz sıkıntısız şekilde hedeflediğin güçlere ulaşırsın merakla bekliyorum açıkçası sonuçları Bu arada ciddi bir çay nargile sohbet teklifi de ben ve 307'mden istanbulda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OscaRR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tam 2 sene önce arabayı aldığımda ilk iş gt1752v takmak diyodum paraya parçaya kadar hazırlanmıştım ki turbosu enjektörü sensörüyle motor başımıza bi patlayıp ayar tutturamayınca vazgeçmiştim maddi manevi. O kadar patladık ki düze çıkalı daha 2-3 ay oldu. Dv6 motorda en verimli güç bandıyla kullanılabilen bi gt1752v var bi de gtb2056vklr. Gt1752v ile 200hp civarında bi güç geliyo ki bence de en uygun seçenek o hem aktarma olarak hem de daily olarak düşünüldüğünde Umarım sorunsuz sıkıntısız şekilde hedeflediğin güçlere ulaşırsın merakla bekliyorum açıkçası sonuçları Bu arada ciddi bir çay nargile sohbet teklifi de ben ve 307'mden istanbulda
    gtb1756vk alıcaktım bulamadım zaten bu turboda 1752 civarlarında oluyor öyle biliyorum

emme pali ölçülere 38 e 52 eksozu ölçmedim ama

enjektör olarak trw performance bosio marka satıyor ama ben bmw 335d enjektör memelerini takmayı planlıyorum örnekleri var

orjinal enjektör 200 verir artı box ile diye tahmin ediyorum

200 üstü için enjektör memesi şart

edit:

335d nozzle

RealOEM.com - Online BMW Parts Catalog

http://bustorgdetal.com/zapchasti/301/11959/

OscaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    335d nozzle kullanıyo upgrade yapanlar zaten bosio trw paketleri haricinde kullanan pek görmedim. Orjinal nozzle+box ve 1752v ile yaklaşık 170-180hp alan var enjektörün limiti olarak. 1752v nozzle cooler ile de 200-210 civarlarında bi güç alınıyo yapılan örneklerde ki en güçlü devir bandı çıkan gtb2056vklr 4800rpm@235hp alıyor Trw'nin yaptığı araçta altlar malumunuz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üstlerde çok hayvan oluyor güç doğru ama trw nin kullandığı enjektör sanırım 335d in enjektörden küçük
    En mantıklısı 1752 oluyor alt da üst de nasibni alıyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)