2006 model 117 bin km yi doldurmak üzere olan, son 10 bin km dir yazılımlı D-4D araç.
Fikirleri almak için açıyorum konuyu öncelikle..
Şöyle söyliyim, araştırmalar sonucu egr kanaatine vardım, aynı sorunu yaşayanlar olmuş, temizledim elden geldiğince balata spreyi ile valfi sökerek tekrar taktım. Biraz canlandı fakat kesme tamamen sona ermedi.
Hararet göstergesi tam yerine oturmadan yani ortaya gelmeden alttan oturunca 2800 devir gibi kesmeye başlayıp, git-gel yaşıyor araba. Genelde tam ısındıktan sonra geçiyor, dün başıma motor sıcakken de geldi, bugün hiç yaşamadım. Yani kafasına göre takılıyor diyeyim
EGR yazılımdan iptal, mekanik olarak körlemedik,
1- Emme manifoldu da dolmuş olabilir diye düşünüyorum, ondan yapıyordur büyük ihtimalle. Gribi tam olarak atlatınca söküp temizleyeceğiz onu da o ara egr ye conta kestirip körleyeceğim yani mekanik iptali de yapmış olcam.
2- Enjektör olabilir mi? 116 binde, her 20 binde bir servis tarafından temizleyici konmuş, düzenli olarak km aşmadan bakıma giren, ısıtıp soğutulmasına dikkat edilen arabada enjektörlerin arıza verme ihtimali bence düşük, sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? özellikle dizelde tecrübeli arkadaşların yorumları önemli benim için.
3- Katalizör tıkanıklığı böyle bir şeye sebep olabilir mi? Dolmuştur illaki o da (yakınlarda onu da iptal edip dp yapıcam) fakat araçta duman yok.. Yani yazılım bildiğimiz safe mod diyebiliriz. Turbo basıncı kaynaklı olsa ısınınca da kesikliği yapar, o konuda kafam rahat, yazılımcıma güvenim tam.
Sizce 1-2-3 olarak sıralandırdığım sebeplerin hangisi? Sorunu çözdükten sonra yazıcam zaten, hem yaşanabilme ihtimali olduğunda örnek oluşturur konu ilersi için..