User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
52 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Astra 1.3 cdti nasıldır ????

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç sınıfında tercih edilecek 4 arabadan 3.olanıdır benim için(1-civic,2-focus,3-astra,4-golf).

Fakat satış fiyatları göz önüne alınırsa golf'ü eleriz.

Yol yapılacak dizel lazım dersek civic'te gider.

Geriye focus ve astra kalır.Yakıt tüketimleri sakin kullanımda atla deve değil 0.5-1 litre farkeder.Agresif kullanımda focus biraz yakar ama astraya görede performansı bambaşkadır.

Kişisel fikrim eğer 2 aracın benzer donanımlarını göz önüne alınca arada 2-3 liralık fark oluşursa o fark verilmeli ve focus alınmalıdır..Ama daha fazlası varsa 1.3 motor tercih edilir performans beklentisi yoksa pişmanda olunmaz kanımca...Sonuçta her iki araçta oldukça olgunlaştılar ve sorunlarını minimuma indirdiler..

Cihan
    Misafir
    golf un son sırada ne işi var

Burak İ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski dizel kullanıcısı olarak :

Bu kasaya 1.3 biraz cılız kalabilir diye düşünüyorum , yakıt olarak tatmin edecektir fazlası ile ama corolla konforu beklemeyin bana sert geldi araç .bir önceki dizel corollara performans olarak yaklaşamaz.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    astranın arka diz mesafesi darlığı da tabi cabası konfor da bakılıcak etkenlerdeyse.

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk kalkışta iyi olmadığını hep söylüyolar ayrıca triptonik düşünüyosan kesinlikle vazgeç çünkü vites geçişlerinin iyi olmadığını söylüyolar bendeki corsada da aynı problem var opel yerine VW düşünebilirsin konfor olarak yakındırlar birbirlerine

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    golf un son sırada ne işi var
    Kişisel anti pati diyelim Daha çok paraya daha az donanım olayı mesela..

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    opel aşırı tork limitasyonu uygulamış 1.ve2. viteslere..Her vitesin boost u farklı ayarlanmış..

Chip şart .. ((:
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

nightkids_han
    Misafir
    mehmet abi sen dizel üzerine doktora yaptın biliorum 1 şey sorayım
    dizeller için soruyorum kimisinde chiple 20-25 hp alınırken kimisinden 30 - 34 arası güç alıorsunuz bunun sebebi nedir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bazı araçların turbo basınçları Beyinden ayarlanabiliyor..Bazılarınınki ayarlanamıyor..
    bazı motorların turboları limitde takılmış, biraz yüklenince kırılıyor, bazı motorlarda ise çok dayanıklı mevcut bastığı basıncın 2 katını destekleyebilen turbolar var..Tabi birde Motor hacmi alınacak verim oranını arttırıyor..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

nightkids_han
    Misafir
    mesela 1.5 dci megane'lerden güsel güç alıorus diorlar çoğu chip tuningciler beğenerek soyluyorlar nedeni nedir ? dci'ların turboları destekliyormu peki ?
    110luk PSA dizelden ne kadar güç alabiliorsun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2006 modelini kullanıyorum orj 90 hp olan motoru yetersiz geldi bi yerden sonra saolsun dragger yavuz adaşım upsolute marka chip önerdi onu yaptırdım muhteşem durumda ve tork artışı olduğundan araba sıkışmıyor ve çok ekonomik ayda 2 defa zonguldağa gidip geliyorum 700 km 80tl mazotla 1255kg olması bi dezavantaj ama uzun yolda çok keyifli bu dert edilcek bi detay değil memnun kalırsınız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nightkids_han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesela 1.5 dci megane'lerden güsel güç alıorus diorlar çoğu chip tuningciler beğenerek soyluyorlar nedeni nedir ? dci'ların turboları destekliyormu peki ?
    110luk PSA dizelden ne kadar güç alabiliorsun?

Superchips yapılan veya yapıldığı söylenen 5 e yakın 1.5 dCi motoru tekrardan chipledim..Ben Superchipsin dosyaya neler yaptığını görebiliyorum..Ve superchips bu motorlarda turbo basıncını ellemeden sadece püskürtme miktarını arttırarak en az %20 güç alabiliyor..hiç boost control map i ellemeden %20 güç alınabiliyorsa biraz boost arttırımı ile çok daha fazlası alınabilir..Chiptuning den sonra ciddi oranda yakıt tüketimi düşen motorlardan biridir 1.5 dCi..Turbosu çok sağlam olmasada 0.2-0.3 barlık extra basıncı sorunsuz basabiliyor..Bu araçda şuna dikkat etmek gerekir, turbo mili aşıntısı belirli bir seviyenin üzerine çıktığında boşluklardan motor yağı emme kanalına sızar ve damla damla 1. silindire girer..devamlı 1. silindire damlayan yağ bu silindirdeki piston tepesi ısısını çok yükseltir ve bir müddet sonra erir..Motor yapılan 1.5 dCi ların %90 sorunu budur..

böyle bir kronik problem varken ben bu motordan %30 güç almam..3-5 hp eksik kalsın motor daha güvende olsun derim..

1.6 PSA focusun üzerindeyse %33 güç %25 tork alınabilir..

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    performans corolladan çok aşırı fark etmez ayrıca corolla bir üst vergi diliminde...
    astraların fiyatlarıda bu aralar bayaa uygun sanırım...

sercangolge
    Misafir
    1.3cdti sedan astra elimizde var.(şirket aracı)rezil otesi bir cihaz.1.5 magan yanında kalite inanki.15 bine gelmeden ikikez arıza sebebiyle servise girdiki yağı sıfırladı motor son arızasında.alt devirlerde bekle toplasın dursun.arkandan transitlerin sellektörlerine alışmaısın motor kendine gelene kadar.geldiğindede yolcular + bagaj dolu kullanma yada denklem yap bagaj doluyken yolcu alma...verilecek paraya acırım.eski kasasına göre daha geniş,yol tutuşu üç kuruşluk artmış durumda ama kesinlikle para verilipte alınacak bi cihaz olarak gelmiyor.ağzım çook yandı 15bine gelene kadar......

delsolemrah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mazot ponpası sorunu baskı balata sorunu kıronik sorunlardan dır önermiyorum

nightkids_han
    Misafir
    Alıntı Mehmet Gazihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Superchips yapılan veya yapıldığı söylenen 5 e yakın 1.5 dCi motoru tekrardan chipledim..Ben Superchipsin dosyaya neler yaptığını görebiliyorum..Ve superchips bu motorlarda turbo basıncını ellemeden sadece püskürtme miktarını arttırarak en az %20 güç alabiliyor..hiç boost control map i ellemeden %20 güç alınabiliyorsa biraz boost arttırımı ile çok daha fazlası alınabilir..Chiptuning den sonra ciddi oranda yakıt tüketimi düşen motorlardan biridir 1.5 dCi..Turbosu çok sağlam olmasada 0.2-0.3 barlık extra basıncı sorunsuz basabiliyor..Bu araçda şuna dikkat etmek gerekir, turbo mili aşıntısı belirli bir seviyenin üzerine çıktığında boşluklardan motor yağı emme kanalına sızar ve damla damla 1. silindire girer..devamlı 1. silindire damlayan yağ bu silindirdeki piston tepesi ısısını çok yükseltir ve bir müddet sonra erir..Motor yapılan 1.5 dCi ların %90 sorunu budur..

böyle bir kronik problem varken ben bu motordan %30 güç almam..3-5 hp eksik kalsın motor daha güvende olsun derim..

1.6 PSA focusun üzerindeyse %33 güç %25 tork alınabilir..
    PSA 'dan bahsettiğin güç artırımı sadece yazılımla sanırsam,peki PSA'lar ne kadar daha ekstra basıncı kaldırabiliyorr
    focusda +140 hp ler mümkün müdür?
    yazılımla sadece püskürtme mi artırılıyor turbo basıncı artırılmıyormu?örn:upsolute,wimmer vb......

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı turkerrr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    performans corolladan çok aşırı fark etmez ayrıca corolla bir üst vergi diliminde...
    astraların fiyatlarıda bu aralar bayaa uygun sanırım...
    varsa denenir, biz hedef opel bayii sahibinin oğlunun (arkadaşım) astra cdti ile denediğimizde benden 40 ta basınca 160 ta aynamdan siliniyodu ki iyi giden bi cdti emsallerine göre o araç

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lewo_rolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    varsa denenir, biz hedef opel bayii sahibinin oğlunun (arkadaşım) astra cdti ile denediğimizde benden 40 ta basınca 160 ta aynamdan siliniyodu ki iyi giden bi cdti emsallerine göre o araç
    cdti ı aynadan silen bu araçta ne var ki?

nightkids_han
    Misafir
    zaten o arkadaşın arbasında bişiler war şüpheleniyorum 110 LUK psa'larla denemem lazım felan .... 1.4 90 hp ama o kadarda gidebilceğini sanmıyorum....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)