Selamlar.
2012 model Toyota Auris 1.4 d4-d araca sahibim. Aldığım zamandan bu yana Wastegate aktüatörü ile sorun yaşamaktayım. Eski modellerde mekanik olan bu aktüatör esasen bypass hattını kontrol etmek yerine VGT'yi kontrol etmekte. Bazı durumlarda aracın geç tepki vermesinin de bundan kaynaklı olduğunu düşünmemden dolayı parçayı araştırmaya başladım. Bakımlarımı yaptırdığım ustam parçayı tek bulamayacağımı söylemesine rağmen aradık taradık bulduk.
Ankara Yıldız sanayide çıkmacıları gezdim kimisi komple turbo ile 15k dedi. Kimisi turbo üzerinden söküp 10k fiyata vereceğini söyledi. Tabi fiziki araştırmanın yanında sanalda da aramaya devam ettik. Almanyada bir çıkma parça sitesinde 165 euro fiyata buldum. Bir de çinde yan sanayi turbo üreten bir firmadan kargo dahil 130 usd civarına gelecek olan bir parça buldum.
Çinli Üreticinin adı Phessio turbo. Daha önce duyan, kullanan, yorumu olan var mı diye sormak gereği duydum.
Açıkcası hem TR'de hem de DE'de çıkma parça buldum ancak zaten kronik bir parça ve alacağım çıkma parçanın da ömrü ve gerçekten çalışıp çalışmadığı konusunda çekincelerim var. Aracı kısa süre sonra ilana çıkaracağım ve kimse arkamdan sövsün istemiyorum![]()