Arkadaşlar merhaba.
2018 model adblue olmayan Euro 6 500X sahibiyim. Arabayı satmaktan vazgeçince dpf-egr iptaline giriştim.
Downpipe'ı ben yapacağından ölçü almak amacıyla şimdiden partikül filtresini söktüm. Filtrenin başında, ortasında ve sonunda toplam 3 tane hararet sensörü, 2 tane oksijen sensörü, bir de filtrenin başında ve sonundaki basınç farkını ölçen sensör var. Yazılımcı arkadaş, downpipe'ı tak gel, sensörlerden bozuk çıkan olursa burada hallederiz dedi ama şimdi aklıma bir kaç şey takıldı.
1- Downpipe'ın üstünde bütün sensörler takılı halde iken araba limp mode'a geçer mi? Geçerse de yazılım öncesi bu hataları silip devam edebiliriz herhalde?
2- Partikül filtresinden EGR soğutucuya giden boruyu körlesem yeterli olur mu yoksa manifoldun üstünden mi körleme yapılmalı? Aslında hepsini söküp emme manifoldunun üstünden körlemek istiyorum ama EGR arkada sıkışık bir yerde, beni bayağı uğraştırır. Bir de geri takmak zorunda kalma ihtimali aklımdan çıkmıyor. DPF bir tam günümü aldı zaten.
Son olarak konu açılmışken sorayım. Hazır elim değmişken stage 1 aklımı kurcalıyor ama debriyaj balatasının ömrünü çok yermiyim diye geri duruyorum biraz. Manuel versiyonda stok 1.6 dizellerin balata ömrü 100 bini geçmiyordu. Çift kavramayı 200 binden fazla kullanan gördüm ama işçilik hariç 30 bin liraya yaklaşan balatanın ömrünü dramatik bir şekilde azaltmak da istemiyorum.
Derdim motor temiz çalışsındı ama biraz daha iyi gitmesine de hayır demem tabi.