User Tag List

5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: B37 Sorunsalı

Purmol35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

B37 Sorunsalı

Web araştırmalarımda çok fazla bilgiye sahip olamadım. Kullanıcısının yada bu motorla deneyimi olan forum ahalisi olduğunu düşünüyorum.

Kronik sorunları var mıdır? Varsa nelerdir, neleri kontrol etmeli, neleri değiştirmek gerekir. Bmw tarafında biraz hantal, mini tarafında daha atik olduğunu söyleyenler var laf arasında. F20 tarafına mı bakmak lazım yoksa mini tarafına mı? Hangisi tat verir? Yazılım filtre yapsak problem yaşatır mı ? Kaç km ye kadar alınmalı?

mrtkap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Purmol35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Web araştırmalarımda çok fazla bilgiye sahip olamadım. Kullanıcısının yada bu motorla deneyimi olan forum ahalisi olduğunu düşünüyorum.

Kronik sorunları var mıdır? Varsa nelerdir, neleri kontrol etmeli, neleri değiştirmek gerekir. Bmw tarafında biraz hantal, mini tarafında daha atik olduğunu söyleyenler var laf arasında. F20 tarafına mı bakmak lazım yoksa mini tarafına mı? Hangisi tat verir? Yazılım filtre yapsak problem yaşatır mı ? Kaç km ye kadar alınmalı?
    1.5 yıldır B37 F20 kullanıyorum. Öncelikle hantal değil, VAG grubu ve PSA grubu dizellerden stock iken daha atik hissettiriyor, yazılım deneyimim yok.

Mini, X1, F40 kasa 1 ve 2 serisindeki motor B37C15 olarak geçer (önden çeker olduğu için platform kaynaklı enine yerleştirilmiştir.) F20'de ise B37D15 olarak geçer(RWD ve dikine yerleşim). Motor olarak hiçbir fark yok, büyük fark şanzıman (Aisin-ZF). Performans olarak haliyle Mini daha iyi hissettirebilir, yaklaşık 200kg fark var fakat uzunyol oturaklılığı ve şanzıman farkı olarak F20'nin vereceği performans daha öndedir.

İki kroniği var birisi V kayışı ve kasnak diğeri mazot müşürü. İkisinin de önleyici bakımla değişimi yaklaşık 25k tl civarı. Uzun km'ler kullanan arkadaşlar var, narin bir motor değil.

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    f20 b37 kullanıcısı olarak,yetkili servis bakımlı orjnal düşük km kurcalanmamış bir araç size cenneti yaşatır bu dünyada
    Piyasadaki çoğu araçtan daha hissiyatlı çok daha başarılıdır,100000 km üzerini çok seçerek alın,motor suyu mavi antfriz ve egr değişimi yapılmış olsun,onun dışında aman aman arızası kroniği yok,keyfini sürün
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

cdaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1- Klima açınca V kayışı Kuş gibi öter , Değiştirirsiniz bir süre kesilir fakat kalıcı çözüm olmaz. Tamamen kurtulmak için Gergi Kasnak yerini değiştiriyorlar bu çözüm oluyor.
    2- 140.000 km ve üzeri araç denk gelirse zincir bakımı yapılmış olmasına gayret edin şuan ortalama yağ pompası ile birlikte 120.000TL civarı bir fiyat çekiyorlar.
    3- Arka Difransiyelleri çabuk dağılıyor , Kendi aracımdada 100 km hızı geçince hafif uğultu var revizyonuna 30 bin tl istediler , ben bu şekilde kullanıyorum almadan önce aracı test edin.
    4- Arka koltuklarda yaşam alanı yok kapılarda cep dahi yok , biraz klostrofobik hissettiriyor.
    5- Bmw klasiği her contasından yağ kaçırabilir , dikkkatli inceleyiniz.

Harici güzel araç 1.6TDİ araçlardan görece daha performanslı , Yakıt tüketimi çok başarılı.
    Hayırlısı olsun.

mrtkap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cdaydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1- Klima açınca V kayışı Kuş gibi öter , Değiştirirsiniz bir süre kesilir fakat kalıcı çözüm olmaz. Tamamen kurtulmak için Gergi Kasnak yerini değiştiriyorlar bu çözüm oluyor.
    2- 140.000 km ve üzeri araç denk gelirse zincir bakımı yapılmış olmasına gayret edin şuan ortalama yağ pompası ile birlikte 120.000TL civarı bir fiyat çekiyorlar.
    3- Arka Difransiyelleri çabuk dağılıyor , Kendi aracımdada 100 km hızı geçince hafif uğultu var revizyonuna 30 bin tl istediler , ben bu şekilde kullanıyorum almadan önce aracı test edin.
    4- Arka koltuklarda yaşam alanı yok kapılarda cep dahi yok , biraz klostrofobik hissettiriyor.
    5- Bmw klasiği her contasından yağ kaçırabilir , dikkkatli inceleyiniz.

Harici güzel araç 1.6TDİ araçlardan görece daha performanslı , Yakıt tüketimi çok başarılı.
    Hayırlısı olsun.
    Ek eşya gözü opsiyon. Bu opsiyonla ruhsatlık, arka kapı cepleri, koltuk arkası ve bagaj fileleri geliyor.

Difransiyel sorununun nedeni hunharca kullanmak olduğunu düşünüyorum. Kullanan tanıdıklarımdan ve gruplardan, bu zamana kadar şikayeti olan kimse yok.

Bakımsız/bilinçsiz kullanılmış BMW hayattan soğutur

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler