Dizel Egzost Çapı

Thread: Dizel Egzost Çapı

1. ercuz's Avatar

ercuz said:

Dizel Egzost Çapı

(IBIZA 1.9TDI PD130)+Upsolute 173hp.
    Aracımı aldığında üzerinde upsolute yazılım olduğunu öğrendim ve buna ek olarak yazılımda değeri''0'' olan EGR'yi donanımsal olarak iptal ettim ve dolmuş olan katalizörümü söktürdüm.Şimdi sırada egzost sistemi var.Aracın orjinal sistemi 51mm.Downpipe'dan itibaren komple krom bir sistem yaptırmak istiyorum.Alt devirleri öldürmemek niyetiyle aklımdaki ölçü 60mm,ancak yeni sistemi yazılımdan tekrar upgrade etme imkanım yok.Borular ve downpipe hakkındaki deneyim ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
    İyi Forumlar....

2. Mehmet Gazihan's Avatar

Mehmet Gazihan said:
    60 iyi.. bi miktar peak boost yükselecek..yazılımdan memnunsan hiç oynatmana gerek yok..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

3. TorqueTuning's Avatar

TorqueTuning said:
    60 mm işini görür Ercü...

4. ercuz's Avatar

ercuz said:
    yazılımdan memnunum memnun olmasınada.PD160 intake ve green filtre takıcam,ancak bulunduğum yerde upsolute olmadığı için güncelletme imkanım yok.İngiliz seat forumlarındada yazılım güncellemeden bi işe yaramayacağını hatta bir miktar kayıp yaşayacağımı söyleyenler var....
    Ben daha rahat bir egzost çıkışı sağlamak istiyorum ancak verilen paraya değmeyecekse hiç yapmamak daha mantıklı.Downpipe ve komple krom egzost sistemi bana 250 ye mal olacak çünkü.

5. Cihan said:
    Bence zararını görmezsin yarar hissedeceğin kesin. Sonradan tekrar yazılım yapman tabi ki daha iyi olabilir ama olmamasının bir zararı olacağını düşünmüyorum.

6. can0001's Avatar

can0001 said:
    arkadaşım aklındakileri bence hiç düşünmeden uygula bencede yazılımı güncellemene hiç gerek yok zaten sen yazılımla fazla mazot yolluyosun (orjinale göre) buda fazla hawa istiyecek yani bir nevi orantılı olmuş olacak eksoz olayına gelince fazla hawa dar bir çıkıştanmı daha rahat çıkar yoksa geniş bir çıkıştanmı kıyaslamasını sen yap araban dizelde olsa sonuçta turbo ne kadar hawa o kadar güç...
    M.CAN EKER...

PRoject01 Garage

MCanEkerPhotography:
    MCanEkerPhotography

7. Cihan said:
    Can beye güzel yorumları için teşekkür ediyoruz

8. can0001's Avatar

can0001 said:
    ne demek efendim bilgi paylaştıkça çoğalır
    M.CAN EKER...

PRoject01 Garage

MCanEkerPhotography:
    MCanEkerPhotography

9. ercuz's Avatar

ercuz said:
    Verdiğin bilgi için teşekkür ederim can0001.
    Belki saçma olacak ama ben şöyle bişey okudum.Komple sistemi iptal edip sadece downpipe kullanmak,30cm bir boru olacak sadece.
    Sizce nasıl fikir?

10. Cihan said:
    Traktörümsü bir fikir gibi geldi bana.

11. TorqueTuning's Avatar

TorqueTuning said:
    Çok mantıklı olmaz Ercü...

12. ercuz's Avatar

ercuz said:
    O zaman sadece Downpipe ve arkaya kadar düz boru çekip susturucu kullanmasam hiç?

13. Mehmet Gazihan's Avatar

Mehmet Gazihan said:
    benim arabamda turbodan itibaren 60 lık boru ile düz boru var..susturucu yok..

tam gaz yüklenmediğin sürece korkutucu bir ses çıkarmıyor..Orta kısma koyabileceğin değişik uzunluklardaki tüplerle sesi de ayarlıyabiliyorsun..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

14. ercuz's Avatar

ercuz said:
    Quote Originally Posted by Mehmet Gazihan View Post
    benim arabamda turbodan itibaren 60 lık boru ile düz boru var..susturucu yok..

tam gaz yüklenmediğin sürece korkutucu bir ses çıkarmıyor..Orta kısma koyabileceğin değişik uzunluklardaki tüplerle sesi de ayarlıyabiliyorsun..
    Hiç susturucu yok öylemi?İnanki duymak isterdim.Özellikle tam gaz altında....

15. Cihan said:
    Sadece ses amaçlı ortaya bir susturucu öneririm.

16. Mehmet Gazihan's Avatar

Mehmet Gazihan said:
    vlla şöle bi vidyo var..kameranın ses kayıt sistemi dandik sanırım..gerçek sesiyle alakası yok duyacağınızın..

http://videos.streetfire.net/video/C...und_182155.htm

17. erh's Avatar

erh said:
    Videodaki araçta (1.9 TDI) hiç susturucu yok turbodan sona kadar 60lık boru mevcut.. sesini aracın diğer videolarından da dinleyebilirsin.

http://videos.streetfire.net/video/S...TDI_202336.htm

http://videos.streetfire.net/video/C...rbo_189609.htm

18. Turboost said:
    Araçtaki egsoz çapının büyüklüğü,sahip olunan turbonun büyüklüğü ile doğru orantılı bence,küçük turbolu aracı büyük çaplı egsoz ile kullanmak torku düşürür,hatta çok serbest son susturucu yerine hafif sıkıştırmalısını kullanmak bile faydalıdır..Turbo büyüdükçe egsoz da büyür haliyle,bence mantıklısı bu...

19. ercuz's Avatar

ercuz said:
    Kafam iyice karıştı..