senın motor tertemiz olmuştur artık ;)
Printable View
senın motor tertemiz olmuştur artık ;)
ayda 5 bin km kanka maşallah iyi geziyosun sen hakkaten ama sürekli mersin-adana-antep arası çalışıyosun :D
artık yorulmaya başladım ama =) günde 150-160 km sabit :D
bir kaç depo kullanmak lazım bakalım ne olacak bende çok merak ediyorum dahha ilk depom bitmek üzere 2-3 derken sezeriz bişeyler sanırım 5000km bir yağ değiştiriyorum bu konuda sabitim yarı bakım yaparım her aracımda! herkess bol bol paylaşsın bakalım ne çıkacak ortaya
evet az once aldım tamda indirim olmuş 2.43 den aldık bide yıkattım arabayı :) bakalım sonuç ne olacak , sanki alt devirlerden daha iyi topluyor gibi hissettim. bi kaç gün sonra anlamaya başlarız
Ben de bugun aldım, kumburgaza giderken 190a kadar da cıktım :)
Dumanda herhangi bir azalma görmedim, seste de aynı sekilde...
Bir iki depo denerim, faydası olmazsa bp eurodiesele dönerim geri :)
Boşuna kendinizi yormayın..2 yada 3 depo kullanmak bişey değiştirmeyecek.90 hp araba 91 olsa yada 100hp araba 102 olsa gtl ile schumacher bile farkına varamaz.
Yakıttada bişey değişmeyecektir muhtemelen..
neticede euro dizelle aynı fiyat yeni geliştirilmiş bi yakıt şu anda zararı yok faydası var spec..Bende dizel arabama gtl alıyorum ama alt devir canlandı üst devirde patinaj çekiyorum vs. tarzı şeylere kimsenin kendini kaptırmasının gereği yok :)
Açık konuşmak gerekirse 90 bg olan ama suan belkide 80 e düşmüş beygirleri 85 yapsa bana kardır. E onuda yapmıyorsa o atların boğazına bi harbi çekse oda yeter. ( fiyat aynı kaldıkça ;) )
Bu mantıkla kimse 100 oktan - 98 oktan da almasın schumacher gelse farkedemez.
Aynen katılıyorum, benzinlide hissediyorsunuzda dizeldemi hissetmiyorsunuz :)
Yada Toyota larda sorun var hepsi farklı hissediyor tüm Toyota lara yarıyor bu yakıt ;)
Dün 4 arkadaş aquaparka a gittik geldik, eskiden aynı güzergahta 4,4-4,5 lt ortalama ile gidiyorduk aynı ekip aynı gidiş aynı yol, aynı hız (83-86km/h ortalama) ile 4,1 lt (klima hep açık arada 140km civarına kadar çıktığım oldu) ortalamayla gidip geldim. Bana ekonomisi var, size yoksa bu sizi ilgilendirir, hissettiğimizi söylüyoruz :)
barutçu Arabadan arabaya değişir..90 hp bi civic e 100 oktan alsan tabiki bi fark olmayacaktır ama 300+hp bi subaruda dyno üstünde bile görebilirsin 100 oktanın etkisini..Bunu demek istemiştim.
@levent Senin o yol bilgisayarında gördüğün 0,3 lt daha az tüketimi arabanın gazına basınca hissedebiliyor musun :) ? 0,3 lt daha az yakmanın nedeni o günkü rüzgar , lastik hava basıncı , hava sıcaklığı, vs herşey olabilir bence..
haklı olabilirsin rüzgar, basınç, sıcaklık etkendir fakat 1 değil birçok kişi etkisi olduğunu görüp sölüyoruz burda.
Söylüyorsunuzda Konuyu baştan sona okudum.. faydasını gördüm diyenler kadar bi değişiklik yok diyenler var :)
dizel motordan dizel motora farklılık göstereceğinide okudun mu? mantıklı gelmedi mi?
biz d4d lerde hemen tepki verdi. belkide yeni motor oldukları içindir. emin değilim tabiki bende :)
Enes, 3 gündür aşırı derecede nem var, deniz dibindeyim apartmanın üstü nem kaplı havayı hesap et, geçen yıl da bu zamanlar gidiyorduk aquaparka ki 2-3 derece daha soğuk bu yıl geçen yıla göre ama nem bi o kadar daha fazla = hissedilen sıcaklık daha fazla bu mevsimde pek rüzgar olmaz buralarda hemde öyle etkilicek kadar ;)
Hatta nem bulutlarını fotoliyim telefonla :)
Geçen yıl lastiklerim daha kötüydü, lastiklerim yeni şuan nitrojenli :) 0.3 lt yi değil ama aracın daha istekli olduğunu hissedebiliyorum GTL sonrası :) Dizelden dizele de değişir bu bence, ki sürüş olarak gaz tepkisi olarak bile çok farklı araçlar üretiyor Hyundai ile Toyota :)
Dizelden dizele neden bi farklılık olsun ki? Bana mantıklı gelmiyor toyotanın enjektörleri gtl ile çalışmaya uygun mu yapılmış yani :)
Neyse 3-5 depo kullanalım görelim ama bence bi fark olmayacak yakıt ekonomisi ve performans olarak.
Uzun yolda herşeyi ortaya çıkıcak çarşamba sabah :) performans olarak top speedde fln etkisi yok ama araç ilk günkü haline döndü diyebilirim gaz tepkisi gaz yemesi bakımından ;)
euro dizel flnda alma sen kardeşm. kırsal motorine yönel :) bukadar insan mühendis boş yere uğraşıorlar zaten.
Yahu 4 kisi klima acık 4.1 nasıl yakıyorsunuz, saka mı bu?
Ben 1.3 985kg 95-100hp 230nm arabada uzun yolda bile 4 lt küsürler göremiyorum.
Bir de d4d yeni motor diyorsunuz mjet 80li yıllardan mı geliyor :D
Bence psikolojik tamamen hissettikleriniz, tamam arabanın tüketimi bi nebze düsebilir orası ok ama yok daha iyi gidiyor, yok söyle hp verdi, yok devri daha hızlı döndürüyor falan gibi seyler olamaz.
valla doğru sölüyorsun abi şimdi konuyu baltalamak istemiyorum ama ben yaklaşık 5 yıldır dizel araç kullanıyorum toplamda 170.000 km yol yaptım daha hiç 4.4 lt den aşağı inemedim kaldı ki 4.4 ü de yaptık ama psikolojim bozuldu o denli temkinli gittim yani.GTL ye gelince buralarda bulunmuyor olsa bende yol yapan birisi olarak yorumlarımı paylaşırdım şimdilik sadece arkadaşların yorumlarını okumakla yetiniyorum.
psikolojık kısmına sonuna kadar inaniyorum ben kulladndim kendi aracimda yazilimdir v.s dir yuklude bi fark yok ha litrede 10 kurs daha pahali oldugundan kendimi sartlandirirsam buna daha cok para verdim :D bu az yakacak cok kacacak die iste o zman bi fark oluyo gibi geliyo bu depo bitince tekrardan poya donucem :D kurulu duzenim iyiydi
90 sabit nasıl gidiyorsunuz orasını da anlamam, ben 3sn sabit gidemem :D
Dizel arabada sabit gitmek garip :)
100 tl lık alana burn verıolar :D
oynaşcak araba olmazsa yada radar tehlikesi olunca fln acaip sabit giderim :D
dün gidişte zaten tam radara giriyodum 150yle , ucuz yırttım :)
100 oktanı türkiye'de sadece ferrariler,porscheler mi alıyor?
Ya da +300hp subarular mı? Benim bir arkadaşım 1.8 Passatına hep 100 oktan alıyor mesala. (bu şekilde alanda forumda epeyce mevcut)
Dediğin yan etkenlerin ters yönlüsüde olmuş olabilir...
Bundan sonra GTL dışında başka benzin almam. İster pskolojik, ister gerçek.
Sonuçta kimse kimsenin deposundaki mazotun/benzinin parasını ödemiyor ;)
arabam düz yolda napsam 180 i geçmiyordu, gtl alınca 183 gördüm :p :D
cuma gecesi çankırıya giderken gtl aldım 100 liraya doldu depom (41,16 litre). zaten depom 42 litre :D
730 km sonra tekrar doldurdum 95 TL lik eurodizel aldı. dönüş yolunda basa basa geldim yine de ortalama tüketimim 6.0 ı geçmedi. uzun yolda gerçekten az yakıyor ama istanbul şehiriçinde 6,5-7.0 nin altına düşmesi hayal.
ha bir de bolu tünel çıkıışında %3 lük eğimde 194 gördüm ibrede, araba olmasaydı önümde muhtemelen biraz daha çıkacaktı :)
Zamamında petrol ofisi 10ppm lik temiz eurodizel veriyordu sanırsam katkılı eurodizeldi.Hep onu kullanırdım dizel aracımda.Ara sıra opetten totalden almak zorunda kalınca direk hissediyordum yığılmayı isteksizliği,özellikle 2.viteste..He atla deve mi? tabiki değil ama tork kesinlikle yakıt kalitesiyle orantılı olarak hissedilebilir oranda değişiyor.Aynı aracımın gece soğuk havada inanılmaz değişmesi gibi...70 bin km boyunca edindiğim izlenimler bunlar..
Gördüğünüz gibi yol düz eğim yok :) Ekrandanda anlışalacağı gibi 28derece klima açık. Değerler ortada :p
Bu arada GTL falan deil Opet Eurodiesel hala GTL Kütahya'da yok :ofk:
http://img41.imageshack.us/img41/421/dsc0069sku.jpg
benimki geçiyor abi gelince deneyelim :p
güzel değer 6 lt ortalama ama, şehir içine de çok takılma Alanya da da benim 7,3 tü sıfırlamadan önce ortalamam, 630km 43lt hesap et şehir içinde :)
4200-4300 gibi olması lazım abi :icon_tup: 5200 dönüyor ama 5. viteste dönmüyor :D
1 depo civarı kullandım, turboyu açtıktan sonraki ivmelenmede farklılık var,ama yakıt hala 4.6.
Ay sonunda tatilde görücez bakalım uzun yol verilerinide..
Üzülerek söylemeliyimki bu 3 litre muhabbetleri ancak test ortamında yakalanbiliyor :)
Şimdi depon 50 litre bildiğim kadarıyla.Eğer 100 km'de gerçekten 3 litre yakabilseydin 50/3=16.6 yani 1 depoya 1666 km gidebilmen gerekiyodu.1000 gidebiliyomusun ;) Dijital göstergeye takılmamak lazım bendede range 500 gösteriyo 10 km gazlıyorum 350 ye falan iniyor direk.
valla hiç bakmadım devire :) dur bi dahakine bakıyım :D
O fotonun zaten anlık yakıt olması lazım ortalama yakıt değil :)
Ortalamada öyle bişey mümkün değil rekor 3.8 ile 308hdi de olması lazım ama o testler bile 70km ile yapılıyor bildiğim kadar ile.