haklı olabilirsin rüzgar, basınç, sıcaklık etkendir fakat 1 değil birçok kişi etkisi olduğunu görüp sölüyoruz burda.
Printable View
haklı olabilirsin rüzgar, basınç, sıcaklık etkendir fakat 1 değil birçok kişi etkisi olduğunu görüp sölüyoruz burda.
Söylüyorsunuzda Konuyu baştan sona okudum.. faydasını gördüm diyenler kadar bi değişiklik yok diyenler var :)
dizel motordan dizel motora farklılık göstereceğinide okudun mu? mantıklı gelmedi mi?
biz d4d lerde hemen tepki verdi. belkide yeni motor oldukları içindir. emin değilim tabiki bende :)
Enes, 3 gündür aşırı derecede nem var, deniz dibindeyim apartmanın üstü nem kaplı havayı hesap et, geçen yıl da bu zamanlar gidiyorduk aquaparka ki 2-3 derece daha soğuk bu yıl geçen yıla göre ama nem bi o kadar daha fazla = hissedilen sıcaklık daha fazla bu mevsimde pek rüzgar olmaz buralarda hemde öyle etkilicek kadar ;)
Hatta nem bulutlarını fotoliyim telefonla :)
Geçen yıl lastiklerim daha kötüydü, lastiklerim yeni şuan nitrojenli :) 0.3 lt yi değil ama aracın daha istekli olduğunu hissedebiliyorum GTL sonrası :) Dizelden dizele de değişir bu bence, ki sürüş olarak gaz tepkisi olarak bile çok farklı araçlar üretiyor Hyundai ile Toyota :)
Dizelden dizele neden bi farklılık olsun ki? Bana mantıklı gelmiyor toyotanın enjektörleri gtl ile çalışmaya uygun mu yapılmış yani :)
Neyse 3-5 depo kullanalım görelim ama bence bi fark olmayacak yakıt ekonomisi ve performans olarak.
Uzun yolda herşeyi ortaya çıkıcak çarşamba sabah :) performans olarak top speedde fln etkisi yok ama araç ilk günkü haline döndü diyebilirim gaz tepkisi gaz yemesi bakımından ;)
euro dizel flnda alma sen kardeşm. kırsal motorine yönel :) bukadar insan mühendis boş yere uğraşıorlar zaten.
Yahu 4 kisi klima acık 4.1 nasıl yakıyorsunuz, saka mı bu?
Ben 1.3 985kg 95-100hp 230nm arabada uzun yolda bile 4 lt küsürler göremiyorum.
Bir de d4d yeni motor diyorsunuz mjet 80li yıllardan mı geliyor :D
Bence psikolojik tamamen hissettikleriniz, tamam arabanın tüketimi bi nebze düsebilir orası ok ama yok daha iyi gidiyor, yok söyle hp verdi, yok devri daha hızlı döndürüyor falan gibi seyler olamaz.
valla doğru sölüyorsun abi şimdi konuyu baltalamak istemiyorum ama ben yaklaşık 5 yıldır dizel araç kullanıyorum toplamda 170.000 km yol yaptım daha hiç 4.4 lt den aşağı inemedim kaldı ki 4.4 ü de yaptık ama psikolojim bozuldu o denli temkinli gittim yani.GTL ye gelince buralarda bulunmuyor olsa bende yol yapan birisi olarak yorumlarımı paylaşırdım şimdilik sadece arkadaşların yorumlarını okumakla yetiniyorum.
psikolojık kısmına sonuna kadar inaniyorum ben kulladndim kendi aracimda yazilimdir v.s dir yuklude bi fark yok ha litrede 10 kurs daha pahali oldugundan kendimi sartlandirirsam buna daha cok para verdim :D bu az yakacak cok kacacak die iste o zman bi fark oluyo gibi geliyo bu depo bitince tekrardan poya donucem :D kurulu duzenim iyiydi
90 sabit nasıl gidiyorsunuz orasını da anlamam, ben 3sn sabit gidemem :D
Dizel arabada sabit gitmek garip :)
100 tl lık alana burn verıolar :D
oynaşcak araba olmazsa yada radar tehlikesi olunca fln acaip sabit giderim :D
dün gidişte zaten tam radara giriyodum 150yle , ucuz yırttım :)
100 oktanı türkiye'de sadece ferrariler,porscheler mi alıyor?
Ya da +300hp subarular mı? Benim bir arkadaşım 1.8 Passatına hep 100 oktan alıyor mesala. (bu şekilde alanda forumda epeyce mevcut)
Dediğin yan etkenlerin ters yönlüsüde olmuş olabilir...
Bundan sonra GTL dışında başka benzin almam. İster pskolojik, ister gerçek.
Sonuçta kimse kimsenin deposundaki mazotun/benzinin parasını ödemiyor ;)
arabam düz yolda napsam 180 i geçmiyordu, gtl alınca 183 gördüm :p :D
cuma gecesi çankırıya giderken gtl aldım 100 liraya doldu depom (41,16 litre). zaten depom 42 litre :D
730 km sonra tekrar doldurdum 95 TL lik eurodizel aldı. dönüş yolunda basa basa geldim yine de ortalama tüketimim 6.0 ı geçmedi. uzun yolda gerçekten az yakıyor ama istanbul şehiriçinde 6,5-7.0 nin altına düşmesi hayal.
ha bir de bolu tünel çıkıışında %3 lük eğimde 194 gördüm ibrede, araba olmasaydı önümde muhtemelen biraz daha çıkacaktı :)