User Tag List

Sayfa 9/26 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
480 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: "Shell V-Power Diesel GTL"

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zamamında petrol ofisi 10ppm lik temiz eurodizel veriyordu sanırsam katkılı eurodizeldi.Hep onu kullanırdım dizel aracımda.Ara sıra opetten totalden almak zorunda kalınca direk hissediyordum yığılmayı isteksizliği,özellikle 2.viteste..He atla deve mi? tabiki değil ama tork kesinlikle yakıt kalitesiyle orantılı olarak hissedilebilir oranda değişiyor.Aynı aracımın gece soğuk havada inanılmaz değişmesi gibi...70 bin km boyunca edindiğim izlenimler bunlar..

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gördüğünüz gibi yol düz eğim yok Ekrandanda anlışalacağı gibi 28derece klima açık. Değerler ortada

Bu arada GTL falan deil Opet Eurodiesel hala GTL Kütahya'da yok

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı orhansah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabam düz yolda napsam 180 i geçmiyordu, gtl alınca 183 gördüm

cuma gecesi çankırıya giderken gtl aldım 100 liraya doldu depom (41,16 litre). zaten depom 42 litre
    730 km sonra tekrar doldurdum 95 TL lik eurodizel aldı. dönüş yolunda basa basa geldim yine de ortalama tüketimim 6.0 ı geçmedi. uzun yolda gerçekten az yakıyor ama istanbul şehiriçinde 6,5-7.0 nin altına düşmesi hayal.
    ha bir de bolu tünel çıkıışında %3 lük eğimde 194 gördüm ibrede, araba olmasaydı önümde muhtemelen biraz daha çıkacaktı
    benimki geçiyor abi gelince deneyelim

güzel değer 6 lt ortalama ama, şehir içine de çok takılma Alanya da da benim 7,3 tü sıfırlamadan önce ortalamam, 630km 43lt hesap et şehir içinde

Alıntı godfather Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    adaş erken kesiliyor 190 da devir kaçta oluyor
    4200-4300 gibi olması lazım abi 5200 dönüyor ama 5. viteste dönmüyor

DoDo_hamann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 depo civarı kullandım, turboyu açtıktan sonraki ivmelenmede farklılık var,ama yakıt hala 4.6.
    Ay sonunda tatilde görücez bakalım uzun yol verilerinide..
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet Olasıca Sokak Yarışçıları...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaBeRgE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gördüğünüz gibi yol düz eğim yok Ekrandanda anlışalacağı gibi 28derece klima açık. Değerler ortada

Bu arada GTL falan deil Opet Eurodiesel hala GTL Kütahya'da yok
    Üzülerek söylemeliyimki bu 3 litre muhabbetleri ancak test ortamında yakalanbiliyor

Şimdi depon 50 litre bildiğim kadarıyla.Eğer 100 km'de gerçekten 3 litre yakabilseydin 50/3=16.6 yani 1 depoya 1666 km gidebilmen gerekiyodu.1000 gidebiliyomusun Dijital göstergeye takılmamak lazım bendede range 500 gösteriyo 10 km gazlıyorum 350 ye falan iniyor direk.

orhansah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla hiç bakmadım devire dur bi dahakine bakıyım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Badboy® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üzülerek söylemeliyimki bu 3 litre muhabbetleri ancak test ortamında yakalanbiliyor

Şimdi depon 50 litre bildiğim kadarıyla.Eğer 100 km'de gerçekten 3 litre yakabilseydin 50/3=16.6 yani 1 depoya 1666 km gidebilmen gerekiyodu.1000 gidebiliyomusun Dijital göstergeye takılmamak lazım bendede range 500 gösteriyo 10 km gazlıyorum 400 e iniyor direk.
    bu değeri tabiki yakalayamıyorum anlık tüketim adı üzerinde depom 60lt 1000km 1150km çok rahat gidiyorum Bence bunları yazarken keşke biraz daha araştırıp yazsaydın. Daha öncede paylaşmıştım Ankara'ya gittim geldim 3,9lt ortalama ile.

DoDo_hamann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O fotonun zaten anlık yakıt olması lazım ortalama yakıt değil
    Ortalamada öyle bişey mümkün değil rekor 3.8 ile 308hdi de olması lazım ama o testler bile 70km ile yapılıyor bildiğim kadar ile.
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet Olasıca Sokak Yarışçıları...

barutçu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepimizinki psikolojik arkadaşlar

Akaryakıt teknolojisinin öncü şirketi Shell, geliştirdiği sentetik katkı olan GTL teknolojisine (Gas to Liquids)-(Gazdan sıvıya dönüştürülmüş)” sahip yeni ürünü “Shell V-Power Diesel+GTL teknolojisini İngiltere Thornton’da bulunan Shell Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirdiği toplantı ile basın mensuplarına tanıttı. Shell bu ürünüyle sürücülere devrim niteliğinde bir dizel seçeneği sunuyor.

Adamlarda boşuna uğraşıyor zaten, teknoloji filan....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DoDo_hamann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O fotonun zaten anlık yakıt olması lazım ortalama yakıt değil
    Ortalamada öyle bişey mümkün değil rekor 3.8 ile 308hdi de olması lazım ama o testler bile 70km ile yapılıyor bildiğim kadar ile.
    Bir üstteki mesajında yazdım hocam zaten anlık diye. 70km ile değil 70km ortalama hız ile. Ben 3,9u yakalığımda ortalama hızım 59 idi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün ankara'ya gittim geldim depoyu fulledim 135tl'ye çıktım yola. 200km sonra mola vermiştik oğlakçımıdır nedir orda. Yol bilgisayarını kontrol edeyim dedim şok oldum sizinle paylaşmak istedim. 110-120 klima açık bu değerleri yakaladım

Full depo ile 200km gidince ibrenin hali

200km gittikten sonraki kalan menzil

Ve en can alıcı nokta ortalma tüketim değerim.

Fotoları büyütünce ekranda garip bir bozulma oluyor kesinlikle shop deildir

buda değerlerimin ıspatıdır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu değeri tabiki yakalayamıyorum anlık tüketim adı üzerinde depom 60lt 1000km 1150km çok rahat gidiyorum Bence bunları yazarken keşke biraz daha araştırıp yazsaydın. Daha öncede paylaşmıştım Ankara'ya gittim geldim 3,9lt ortalama ile.
    Deponun kaç litre olduğunu araştırmam bişey ifade etmezki,anlatmak istediğim durum açık 60 litre depoylada zaten 4 litre ortalama tutturursan 1500 km gitmen gerek..Focus 1.6d'de kullandım bir süre.4 litre falan uzun süre ekranlarda görülmesi mümkün haklısın fakat pratikte pek mümkün değil.En azından benim tecrübe ettiğim ve devamı uzun yol yaptığım dizel aracımla değildi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Deponun kaç litre olduğunu araştırmam bişey ifade etmezki,anlatmak istediğim durum açık 60 litre depoylada zaten 4 litre ortalama tutturursan 1500 km gitmen gerek..Focus 1.6d'de kullandım bir süre.4 litre falan uzun süre ekranlarda görülmesi mümkün haklısın fakat pratikte pek mümkün değil.En azından benim tecrübe ettiğim ve devamı uzun yol yaptığım dizel aracımla değildi.
    Ben depom için söylemedim Noter huzurunda bu değerler yakalandı zaten onu söylemiştim onlarda insan sonuçta. Demekki yakalanabiliyor 1 depo ile 1740km gitti 308 HDI ben 1150yi hiç geçemedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mesaj 157'den alıntı..

Onlar yapıyor fakat hiç yollara düşüpte o testteki verileri yakalayabileni görmedim..

p.s bende fiesta tdci ile devamlı 1 depo (bodrum yolu) 100 km sabit gittim yinede fabrika verisi olan 3.7 litreye ulaşamadım.Yok abi olmuyor yani olmuyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mesaj 157'den alıntı..

Onlar yapıyor fakat hiç yollara düşüpte o testteki verileri yakalayabileni görmedim..

p.s bende fiesta tdci ile devamlı 1 depo (bodrum yolu) 100 km sabit gittim yinede fabrika verisi olan 3.7 litreye ulaşamadım.Yok abi olmuyor yani olmuyor
    163e yorumunu da alabilirmiyim

orhansah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes kadran fotosu koyuyor alın bir tane de benden

geçen sene istanbul-antalya 1 depo ile 811 km , halen 2 diş yakıt var (fotodan 3-4 km sonra yakıt ışığı yandı)

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya ben cok merak ediyorum az yaktıgını iddaa edenler yalancılarda cok yakar fark etmez diyenler hep dogrumu söylüyolar ben d4-d corollamı günde 150 km kullanıyorum (120 şehirdışı) karışık yakıt tüketimim daha bugune kadar 5.4 LT yi geçmedi.. sakin kullanıldıgı zaman elbetteki az yakacaktır bu araçlar sonuçta yapılma amacı bu.. haftada tam olarak 1150 km yol yapıyo aracım tam olarak 150 TL mazot yakıyo .. dogru hesap budur.. yani lt olarak deilde 1 kmde yaktıgı yakıtı hesaplarsak eger 17 kuruşa geliyo 170000 yani eski parayla .. ayrıca dragger tamam güzel söylemişsin kardeş eywallahta senin arabandaki yazılım aracın duman atmasına sebep oluyo zaten onu yakıtla fln azaltamazsınki.. benim aracım cok az siyah duman atıyodu 2 depodur GTL kullanıorum gerçekten bi azalma oldu.. ayrıca ben demiyorumki aracın süreleri 1-2 saniye aşagı indi.. benim demek istedigim sadece aracın torkunu daha canlı daha hissettirici bir şekilde verdigi.. yokuş cıkarken gaza verdigi tepkinin cabuklugu.. yoksa benim aracım 190 olan torkunu GTL ile 200e fln cıkarmadı sadece tepkiler daha cabuk oldu.. piskolojik deil bu bundanda eminim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    163e yorumunu da alabilirmiyim
    mcsde depoyu fulleyince 680 km gösteriyor range ama ben hiç o kadar (uzun yol dahil) gidemedim açıkama yeterlimi hehe,dijitalden ziyade ışık yanar yanmaz fulleyip tekrar ışık yanana kadarki km yi ölçmek en sağlıklı yöntemdir.Zaten bunu ölçtüysen göstergelerin uçtuğunu görürsün

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı lewo_rolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimki geçiyor abi gelince deneyelim

güzel değer 6 lt ortalama ama, şehir içine de çok takılma Alanya da da benim 7,3 tü sıfırlamadan önce ortalamam, 630km 43lt hesap et şehir içinde

4200-4300 gibi olması lazım abi 5200 dönüyor ama 5. viteste dönmüyor
    yani aynı motorun daha hafif bir kasada daha yüksek hızları görmesi gerk bilmediğim bişeymi var acaba

Şimdi depon 50 litre bildiğim kadarıyla.Eğer 100 km'de gerçekten 3 litre yakabilseydin 50/3=16.6 yani 1 depoya 1666 km gidebilmen gerekiyodu.1000 gidebiliyomusun Dijital göstergeye takılmamak lazım bendede range 500 gösteriyo 10 km gazlıyorum 350 ye falan iniyor direk.
    daha önce 1.6 tdci 90 hp fusion kullanıyordum custom chip tuning yapılmıştı 115 hp almıştık çok zorlamadan o aracımla uzun yolda ortalama 3,4 leri yakalıyordum şu an müsait değilim müsait olunca koyarım resimlerini
    Alıntı orhansah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla hiç bakmadım devire dur bi dahakine bakıyım
    ya adaş dizel kullanıyorsun devire bakmıyorsun turbo dizelde hız göstergesi yerine devire bakmalısın
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)