aem yağlı değil sorun yok şimdilik
Printable View
geçenlerde dükkana bitane 2008 1.3 corsa geldi.Onda simotanın açık hava filtresi vardı.Araba gaz yemiyordu servistekiler turbo bozuk demiş bize yönlendirmişler baktık turboda bişi yoktu maf sensörü yani debimetrenin fişini cektiğimde araba düzelir gibi oldu sonra debimetreyi değiştirdim.Sıfır taktım .Araç sahibi sonra soledi filtreyi taktıktan sonra yaklaşık 1000 km kadar sonra bu hale geldi dedi.Acaba filtrenin kötüğündenmi yoksa debimetrenin ömrümü geldi acaba diye sormak istedim sana
bizim araçlarda maf ı bitiren yağlı filtredir.o yüzden aem taktım
ek olarak
araç üstündeki turbo KP35.K37 nin emme kısmını takabilirmiyiz?
Simota kutuici bozmustu benim de debimetreyi.
Bence simotadan kaynaklanmıstır :D
abi bu 1 değil bundan öncede Çook sevdiğimiz bi abimiz 1.8 t passatına taktı.Ve turboda plaket boşluğu vardı.Bunun nedenide tıkalı hava filtresinden kaynaklanıyor.Metin abi filtren tıkalı bak bu hale gelmiş dediğimde hadi ordan daha sıfır taktım demişti.Ve gene bi kaç simotayı turbolu araçlarda kullanan kişilerde bu plaket boşluğunu gördüm şimdi bide aemin şu filtresini takıp denemek istiyorum
tolga abi biz direk kp37 nin kini takmıyoruz.Neden dersen
kp37 den azcık daha büyük ve daha fazla kanat sayısı olan bi kanat kullanıyorum.Hem biraz daha fazla hava emişi sağlıyor + üzerine 360 trust bearing ve sekman taşıyıcısını daha kalın kullanıyorum. çok daha güzel oluyor.Tavsiye ederim.Eğer vnt tip değilse turbonda komple 37 ye benzeyen dediğimin egzoz mili ile süper olur.Senin yazılımıda Özgün abi yapmıştı zaten bidaha bi gıdıklama operasyonu yaparsa yazılıma tadından yenmez emin ol pazartesi günü bitanesine yapıcam 1.3 grande puntoya onun fotolarını burda eklerim detaylı olarak görürsünüz
k&n kutu içi nasıldır arkadaşlar ?
Arda bnm garrett 1444v ye ne yapılabilir :D hiç kurcaladınmı benim turboyu?
Bende şikayetçiyim turbomdan,
Alt devirler leş, 2000 de peak vuruyor araç ama onun altı çok çok güçsüz.
BV39 galiba yanlış hatırlamıyorsam
sende 1500 devirde vites değiştirme dou ama haklısın geçen yaz bende dikili içinde sollama yapmak zorunda kaldım 1. viteste 2000den sonra resmen patlama yaptı :D
Benim D4D nin şuan 2000 devre kadar olan kısmı daha dolu, torklu bizim Coupe Dci'a göre :)
Burak1818 @ ahahah hakkaten en güzel işkence yöntemi :D
1500 devirde vites attığımı nereden biliyorsun?
Rampa yukarı alt devirlerde kaldığında anlıyorsun zaten bazı yerlerde zorunlu olarak 1 e taktığım bile oluyor, bir de sözde dizel aynı viteste rampa çıkarım hesabı olmuyor bu araçta direk yığılma yapıyor 1800 altı kalırsan.
o devirleri turboyla canlandıramazsın.. kac kere dicem inat etme remap senin cozumun baska bişeyle bi yere varamazsın su an :)
takılıyorumda neden sert bu üslup ? benimde eskiden kaleye arka yoldan çıkarken klima kapalıyken 1600 devir altı kalınca 1 e almam gereken yerden şuan 1200 devirde klimam açık topluyor, sanırım biraz kurum attım 4 yerine 2 ye soktuğum zaman geçen yaz :)
aynen remap = ilaç.
Üslubum sert değil, smiley koymadım sanırım ondan sert anlaşılıyor.
Remap yapılan araçlar servise gittiklerinde remap yapıldığı anlaşılır mı? Yani arabayı alıp deneyip kullanmadıkça remap'li olup olmadığı anlaşılır mı? Remap yapıldığı anlaşıldığında garanti dışı kalır mı? Şu an 1600 km'de 90 hp'lik focusum var, evet remap işlemi düşünmekteyim. Ama yukarıda yazdığım 2 sorudan dolayı, cesaret edemiyorum bu işe, çünkü 3 ya da 4 yıl gibi bir garantisi var aracın. Bunu bozmak istemiyorum. Çözüm öneriniz nedir?
Önceki mesajlarda okuduğum kadarıyla dumansız 110-115 gibi hpler mümkün sanırım bizim motorlar için. Bu iş için önerebileceğiniz firma ya da isim varsa pm atarsanız çok sevinirim. :)
Dou benim de 2000 alti yok. paso vites degistirip duruyorum anasini satiyim, kimildamiyor araba hic bi sekilde :)
207'de rolantiden basinci basip gidiyoduk ne guzel :D
Stock vs. stock deneyelim tarık müsait vakitte :)
lewo doğu pamuk şekeri gibidir ürkütmediğin sürece iki senedir tanıyorum ama 10 sene tanıyormuş gibiyim :)
smileylere takılma bence o gayet geniş geniş okuyor :)
bak bilinç altıma yer ettin ota boka smiley koyuyorum :)
Olm beni gören pamuk diyo lan dopaçmıyım ben ahahahahaha :hehe:
Çok garip bir dil bizimki smiley koymayınca kızıyomuş gibi anlaşılıyor, bende olsam bende öyle düşünüyorum ama kişiye özel değil.
teste diye çıkıp gazlamadıkları sürece anlaşılmaz, tabi yazılım güncelleştirmesi adı altında güncel yazılım yüklerlerse senin yazılımın silinir araçtan, bunu yaptırmamaya özen göstericeksin biraz :)
o zaman ürkütmeyelim yavru ceylanı :D
Cumartesi deneriz atasehirde :D
Gebzeye kadar deneriz ahahaha nasılsa type-rların 100 yaktığı yerde 20 yakıyoruz