|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: no car no cry
|
Şirket yeni bir araç aldı ben kullanıyorum, Renault Symbol 1,5 DCI 65 hp liklerden..
Sanırım bunun 85 hp lik versiyonlarıda var, farkı galiba intercooler lı olması.. Hem 85 likler 65 liklere göre daha az yakıyor, fabrika veriside o yönde zaten.. Motor kaputunu açtım, üstteki plastik kapaktan net göremedim ama sanırım emme manifoldu ve eksoz manifoldu+turbo aynı tarafta, dolayısıyla hemen turbodan emme manifolduna giriş vermişler Intercooler la versiyonlarında da aynı mı? Bilen var mı? Intercooler takmak çok mu masraf çıkartır başıma? |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
Şu anda 85'lik yok elimizde. Olsa bakardım hemen. Servisteki ustalara bi sorayım ama.
__________________________________ 'Songür Garage Team' - 'Utku SELAMOGLU' |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Audi S3-Meggy dci
|
bu farkların nelerden kaynaklandığını bende merak ediyorum özellikle 80lik dci megane'la 100'lük dci arasında ne fark oldugunu
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
Otomobil: '05 S2000 - '12 Megane HB 1.5dCi EDC
|
65 Hp Clio ile 85 Hp lik clio arasında ki fark:
85 lik olanın da intercoolar var 65 de yok.. Beyin yazılımı farklı.. sana lazım olan intercoolar ve ara borular yanlız intercooler çok küçük ve turbo motorun arka tarafında olduğu için orjinal hortumları kullanmak zorundasın, ama şöyle bir sorun var parçaların çıkmasını bulamıyorsun (yada ben bulamamıştım) yada yeni parçalara hatsı sayılır bir miktar para bayılıyorsun; harcıyacağım para yanında elde edeceğim güç beni tatm[I]n etmediği için ben daha pratik bir çüzüm yolu bulmuştum sana da tavsiye ederim ki şirket aracına masraf etme.. extornal wasgate deki saplama üzerindeki somunu biraz gevşetirsen aracın orjinal boost u olan 1.4 bar dan daha fazla basacaktır ki buda daha fazla güç demek.. enjektörler farklı beyin yazılımı farklı.. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
|
bu kadar çok satılan bi arabanın parçaları çıkma nası bulunmaz yau Son Düzenleyen XSi; 14-01-2010 08:23. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: 71'Dodge
|
ozaman 65 lik alıp 100 lük turbasu + inter cooler takıp yazılımı degiştirim enjektörleri büyütsek 100+ lara geçer miyiz
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
105 lik DCi ların sıkıştırması daha düşük galiba, çap ve stroku aynı olmasına rağmen, bu durumda pistonlarda farklı anlamına geliyor
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
500 lira harcarsın güzel bir cooler ve borularına..
üzerindeki turbo ile eşşek gibi turbo lag yaşıcaksın..chip ve turbo upgrade şart olacak.. |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: GRANDE PUNTO 1.3 MULTIJET
|
yazılım + daha yüksek turbo basıncı
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: EP3 + Megane Coupe 1.5 DCI
|
Bende merak ediyorum 85 liklerle 105 likler arasında ne fark var teknik bakımdan yazılım haricinde?
__________________________________ 34 GNS 01 --- Championship White EP3 |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: '05 S2000 - '12 Megane HB 1.5dCi EDC
|
Doğukancım yukarıda yazdım zaten ama yarın akşam birde sözlü olarak anlatırım sana yeni dizelci.. :P
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: a3 2.0 (8P)
|
65 lik clio otomatik a3 1.6 ya 2-3 boy atıyo
bunuda büyük turbo- chip -intercooler çok şaka yapar ağırlık beygir oranı ben tavsiye ederim,nette sadece 65lik chipli gördüm 0-100 ü 9,5 10snlere inmiş
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Audi S3-Meggy dci
|
80 lik bi meganı 100 yada 105e çıkarmak için nekadar bi maliyet gerekir peki aşağı yukarı yazılımsız. bunun üstüne yazılımda eklersek 130 güzel bi değer olur
|
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
Otomobil: Impreza GC8 - Audi S3 8L - R21 Concorde - International Scout V8 4x4
|
Chip de yapamıyorum sürekli değiştirdiğim için araçları, bana 250 liraya box bulsa birileri sevabına da, her seferinde box'ı swaplasam ne güzel olur.. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
arada yazılım farkıda var..nası çıkarcan yazılımsız..((:
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]() |
Peki aracımızın 65lik mi 85lik mi olduğunu nasıl anlarız =) Komik oldu biliyorum.
__________________________________ Elite Hunting - Istanbul, TURKEY
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |