Aynen:icon_tup: neler gördük duyduk özellikle diesel de istasyon tercihi yapmak mantıklı
Printable View
opet kullanıyorum, sorun yasamadım hic...
belli istasyondan alıyorum hep...
Türkiye genelinde tüm marka ve istasyonlarda yapılan arastırmalara göre en kaliteli ve hep aynı istikrara sahip euro diesel totaldeymiş.
tüm istasyonlar birbirine en yakın olanda total secilmis.
total çok iyidir ama fransayı boykot ediyorum hala yapılanları unutmadım
o nedenle opet kullanıyorum çokda memnunum
diesel arabam varken shellden alıyordum 105bin km kullandım hiç bir problem yaşatmadı
firmaların kendi bünyesindeki bayilerden almak daha mantıklı, yani şahsa ait olmayan bir nevi kurumsal petrol istasyonlarından. mesela ben evime yakın diye ve shellin anadolu yakası merkezi diye bostancı yanyoldaki shellden alıyorum sıkıntı gibi birşey yaşamamın imkanı yok zaten firmanın kendi yeri, aynı şekilde yolun karşısında yani kartal-kadıköy yönündeki bostancı shellde firmanın kendi bayisi...
total excellium euro diesel kullanıyorum sürekli ilk çıktığından beri kaç sene olduysa artık.
tepkileri iyi ve depoda 30-40km oynattırıyor
Shell GTL güzel ama çok pahalı
Biri 178e dolarken örneğin diğeri 190-192ye doluyor
valla bence benzinden fark istasyon sahibinin farkıdır ,İncirli Shell veya yolumun üstündeyse Pazartekke Shell'den alırım benzinimi mazotumu..Eskiden Bp'ydi Su çektik sonra
araba fransız(clio), mazoto da fransızadan alıyoruz(total).
kendi gözlemlerim kadarıyla.bp'den mazot aldığımda araçta bariz şekilde yığılma oluyor bikaç kez iki farklı istasyondan da aldıktan sonra bir daha tercih etmedim.po ya da shell gtl tercih ediyorum.gtl dumanı azaltıyor, performansa katkısı oluyor, titremeler azalıyor ancak depo biraz daha çabuk bitiyor(bu durumu yol bilgisayarından da onaylıyorum).po'da ise araba fazla duman atıyor, performans düşüklüğü oluyor ancak gerçekten oldukça az yakmaya başlıyor.maslaktaki opet'in mazotunun da kaliteli olduğunu hissettim.mazot tercihim selamiçeşme shell ve po, göztepe istasyon caddesindeki po, ataşehir girişindeki ve maslaktaki opet'i tercih ediyorum....
karıyı kelten benzini shell den demişler :D
bende hep shell den alıyorum benim aracta 9,800 km de daha hiç bi sıknıtı yaşamadm shell den şimdiye kadar :icon_tup: en son mazot alcağım yer petrol ofisi ve BP
opetin mazotu iyi shellnde gtl iyi ama her istasyonda yok malesef bp'den kesinlikle almam mazot arabanın çekişini düşürüyo
Shell , BP , Opet , PO sıralaması yapılabilir..
Shellin benzinleri hiç tavsiye edilmior mazot konusunu bilemicem ama Gtl diye bişey var o iyi ama ben genellikle petrol ofisinden alıyorum veya Opet Bp hiç tercih etmem en kötü Shellden alıyorum
shell kullanıyoruz gtl almayıncada motor yüksek devirlerde daha gürültülü çalışıyor hissine kapılıyorum :)