ne yapalım biraz da yaylandırırız o zaman..:D:D
Printable View
ne yapalım biraz da yaylandırırız o zaman..:D:D
o motorlar std olarakta turbosunu bozuyor.. chipe yormamak lazım turbo sıkıntısını. birsuru 1.9 105lik aynı sıkıntıyı yasadı.. chip yapsanda yapmasanda turbon bozulacak yani :)
benim sorum anlaşılamıyo galiba arkadaşlar.. ben bu konunun cok araştırmasını yapıyorum.. 1.9 tdi motordan ciddi güçler cıkıyo evet ama 105 hp yi kalkıpta orjinal turboyla 165 hpye cıkaracak babayigit benim aracı saglıklı bi halde neden 200 yapamıyo ?
bütün performans artırımları böle lineer olsaydı keske :) ondan alınıyorsa bundan da alınır mantıgı olmuyor malesef. Aracın uzerindeki turbonun o guce yeterli olması, aracın beyninin teknolojisi vs gibi bircok sey var bunu etkileyen. Senin aracının uzerindeki turboyla 105 ligin turbosu arasında cok bi fark yok. ikiside yakın guce ratedlar diyebiliriz..
Dou suan 105 lık ıle 130 luk arasında turbo farkına bakıyodum nedır dıye,senın sorunun cevabı ıse senın arabanda gt1749VA yada KP39 turbo kullanılıyor ve gıderı de suan aldıgın BG ler oluyor,Cupra Tdi da ıse gt1749VB kullanılıyor ve sadece yazılım ıle 210bg alıyor.200 lerı asabılmen ıcın de ya hybrıd yapcaksın turbonu yada Cupra tdı ınkı ıle degısceksın ki,cupra tdı turbosu alana kadar Vnt22 koyarım 250 ve ustu gucler ıcın kasarım tabı sadece turbo ıle ıs bıtıyo o zaman,enjektor ve ıntercooler da alman lazım,konu ıle ılgılı yabancı forumlarda cok guzel bılgıler var ;)
aynı gücü alamazsın dou.105 likle bizimkiler bir değil. iyi yaptın sen boş ver. bak ben 200 hpye çıkacam diye bi taraflarımı yırtıyorum. erhan iyi biliyo nelerle uğraştığımı. en son yazılımı yeniledik şimdi cupra intercoolerın siparişini verdim onu bekliyorum :D