Selam, TCe130 coupeler genel olarak benzinli araca talebin ulkemizde az olmasi nedeniyle artik satilmamaktadir. Benzer sekilde 1.6 16v coupelerin de satisi sonlanmistir. Neticede bir cok yonden cok basarili 1.5 dci motor ve ulkemizdeki yakit fiyatlarinin pahaliligi karsisinda bir de renault kullanici kitlesinin genelde ekonomi pesinde kosan genel halk oldugu da goz onunde bulunduruldugunda bu durumu normal karsilamak gerekir. Neticede 2 yili askin bir sureden beri ilk sahibi olarak zır stock TCe130 kullanicisi olarak motoru bir cok konuda basarili buluyorum. Devir cevirmesi keyifli, ayrica ust devirlerde kucuk hacimli turbo motorlarin genel sıkıntısı olan guc kaybi ile pek karsilasilmiyor. Eksi diyebilecegim tek yonu tuketimi, o da İstanbul ici makul haftasonu trafiginde(kismen tem, sonraainda nisantasi taksim civari dur kalk sokak arasi trafigi, dolmabahce kagithane tunelinde dusuk suratli seyir sonrasi kucukkoy tarafindan eve gittigimde bu haftasonu yol bilgisayari 8.4 lt/100 km gosteriyordu-bu arada arabada 5 yetiskin ve bir cocuk vardi tum seyir boyinca--) Yani ben bu yolu atmosferik 1.6 focus ya da megane ile yaptigimda yine 8 litre benzin yakardim diye dusunuyorum. Tabii ise gidip gelirken asiri agir istanbul trafiginde surekli dur kalk gittigimde(14 km yolu 40 dakikada yapiyorum, trafigin agirligini hesap edin) ortalama tuketimim 9,4 seviyelerini goruyor. Tabii gazlamaya baslarsam 10 litre seviyesini cok rahat asabiliyorum:).
Ayrica bildigim kadariyla remap sonrasi TCe motorun sehir ici tuketimi normal kullanimda artan gucten oturu dusuyor, ancak devirli kullanildiginda stock halindeki devirli kullanimdan fazla yakiyormus. Bu durumu tecrube etmedim ecufasttaki arkadaslar bu yonde bilgi vermisti.
Eger tuketim ekonomisi hedefliyorsan benzinli araba zaten sana gore olmayacaktir, benzer fiyatlara 1.5 DCi bulup da chipletirsen benzer performans elde edebilirsin, buradaki dci kullanicilari araclarinin performanslarindan son derece memnun.
Umarim fikir verebilmisimdir.