katilatik zaten boş ondanda değil
Printable View
100.000 km veya daha fazlaysa Emme manifoldunuda bir temizlettir derim ben.
http://www.facebook.com/video/video....v=382178308910
video eklenmiştir
Dakardaki dizel araçları bi inceleyin. Bizim günlük araçlarımızdan çok daha farklılılar ama benzinli gibi kesicide giden dizeller var.
ama böyle bişey yoktu daha önceden bastığımda 5200 devirde sabit kalırdı ve arabanın ivmelenmesi hiç kesilmezdi
sabit volan ve turbo ağzındaki contayı değiştikten sonra böyle oldu ama başka bişeyde denk gelebilir diyorum
tecrübe günceli
EGT'yi geçici olarak iptal ettir birde öyle dene katalysatör ne durumda ?
Aslında birçok ihtimal var ama gözünde büyütecek bir sorun değil gibi sanırım..Benim Passat 1.9TDİ 'de oluyordu bu söylediğine benzer durum EGT valfini iptal ve Cat iptali sonrası birde Turbo yenilemesi sonrası düzeldi herşey :)
egr ve kat zaten iptal
aracın ivmelenmesinde herhangi bi problem varmı?
benim başıma geldi 1.9 ducato da.araba 3000 den sonra yığılıyodu.durduğu yerde de en fazla 4000 i görüyordu.orta susturucu dağılmıştı değiştirdik araba düzeldi.egzos sistemine bi baktır derim.
bence elektronik bir arıza turbo falan değildir volanda yapmaz bence beyinden yapıyor bence bilen bilinin yada tecrübe etmiş birinin yazması daha iyi olur ama turbo volan vs olacagını sanmıyorum
mekanik bir sorun değil iki yıldır aynı yazılmı kullanıyorsun o zamann yazılımdan da değil varsayıyoruz.Son yapılan işlemler motora ise ''turbo ağızındaki conta değiştirilmesi ve sabit volan'' conta hava kaçırıyor olabilirmi?
yazılımlan alakalı değildir ama dediğim gibi elektronik birşey volan la alakalı olcagını hç sanmam video da araç dalgalanıyor 4 bin devir üstü geçmiyor turboyla alakalıda değildir bence ama sensör yada başka bişide olabilir ama muhtemelen motor elektroniginde arıza var dediğim yanlışta olabilir ama bilen daha önce tecrübe etmiş biri varsa yazması aydınlatıcı olur
volan değiştikten sonra olduğuna gore takılan volantın üzerindeki devir sensoru işaretleri sokulenle aynı değil..
keza videodaki durum motorun gerçek hareketini sergilemiyor..motor o kadar ani devir değiştiremez..ortada devir sensoru ve karşısındaki işaretler ile ilgili bir manyetik anlaşmazlık olduğu kesin..
yarın tekrardan söküyoum muadili olan bi comboyuda götürücem değiştire değiştire yapıcaz
comboda bende denedim 1.3cdti motorda kesiyor ki zaten turboyu fazla zorlamamak lazım kucaklama ihtimali var aracı
tam gaz bastığında 5200 devirde kalır oynamaz hiç
3 foruma yazdım sıkıntılarımı
öyle şuvardır diyenler olduki kafam allak bullak olmuştu ama sonunda kendim çözdüm
1.mazot pompası
2.enjektör
3.mazot müşürü
4.turbo
5.kat
6.manifold
7.depoda pislik var diyen oldu ama hiç biri çıkmadı arkadaşlar
özellikle volan ve turbo contasından sonra bu olay oldu demiştim ben ise okuyucu diyordum ve en sonunda ise okuyucu çıktı ve halletim şükürler olsunki