|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Ex-ex F7R'ci, Ex GC8'ci, Güncel DSG TDI'ci
|
Günaydın,
2. el (2005-2006 model falan) otomatik vites, dizel ford (focus, c max) almaya niyetliyim. Arabanın düz vitesinin performansı kötü değil. Ama otomatik vites olunca ilk hızlanma değerlerine 2 sn ekleyip, son hızdan 10-15 km düşmek gerekiyor malum. Bunu absorbe edecek, arabayı güçlendirecek ne tür uygulamalar yapılabilir? Arabanın egzoz sistemini ses açısıdan ellemek istemiyorum. Motorun ve özellikle şanzıman (tork konventörü vb) sınırları dahilinde ne tür uygulamalar yapılabilir? Yazılım mı daha faydalı olur, motora kablo ile bağlanan ilave kutu tarzı cihazlar mı faydalı olur? Tşk ettim. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: sıkıntıya 5 kala..
|
otomatik arabaya etkisi ne derecede olur bilmiyorum ama otomatik olması aracın son hızını düşürmez o noktada yanlış düşünüyosunuz bence..
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Aktarma kayıpları (belki de farklı şanzıman oranları neden ile) fazla olduğu için son hız düşüyor. Üreticilerin katalog verileri de bu yönde zaten.....
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Fordun bahsettiginiz sanzımanları cok sorunlu.. hatta bu yuzden satısı bile durdu. tork limiti cok asagıda.. yapılan remapte cok yuksek guc alınırsa sanzıman kırmak kacınılmaz...
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
Hmm, son makyajlı kasada otomatik dizel olmaması acaba bu yüzden mi ki?
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: ford focus 2 st [diesel edition]
|
ford un cvt sanzımanı gercekten sorunlu, otomatik almanızı tavsiye etmem...
__________________________________ fordfocus2st-diesel edition- |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: sıkıntıya 5 kala..
|
düz vites dizel ford alıp yüklemek cok cok daha mantıklı bi olay bana göre de
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
Teşekkür ederim arkadaşlar
. Hanımda kullanabilsin diye otomatik, az yaksın diye dizel, bagajı olsun diye sedan istiyordum. Artık başka modellere bakacağız.....
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
Sorunlu dediğiniz şanzımanlar made in japan ve ömürboyu garanti verilen şanzımanlar.sorun olduğunda servis komple yeniliyor garanti kapsamında olan arçlarda.Arkadaşım CVT şanzımanlı focus ghia tdci 2008 model aracını serviste komple yeniletti garanti kapsamında oldu ve ücretsiz yaptılar..Bizde 2003 Ghia tdci triptronik mondeo var 150binde şanzımanda şuana kadar bir sorun yaşamadık,Bence göreceli bir durum bu Cvt hakkında söylenilenler
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Astra GSi16v
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
Güncel kasa ve bir önceki kasa 2.0 dizel otomatik modeo da aynı tip şanzımanlı mı?
|
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
Otomobil: HDI @330nm
|
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
bence gorecelı degıl 2009 fıesta almıstık oda 2bın kmde bozuldu ıkı kere yapıldı gene bozuldu sattık.harıcınde bırcokkez opellerde bozuldugunu gordum aynı sıstem ıle calısıyorlar
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Fiesta 1.4 ASM/ST
|
Focus CVT 7 ileri şanzımanlar sorunlu bence almayın. Ha sorunsuz kullanan vardır mümkün ama riskli. Zaten üretici firma durdurdu üretimi artık çift kavrama çıkıyor.
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: M 3
|
focus 2 de şanzıman problemi bizde yaşadık aracı aynen geri iade ettik .. amcama almıştık ..
he eğer illada alırsanız hantallığını ortadan kaldırmak için o kabloyla bağlanan dediğiniz box yerine usta ellerde yapılan bir yazılımı tercih edin derim .. |
|
|
|
|
|
#16 | |
![]() |
Focus ve cmax lerde kullanılan 1.6 tdci motorla birlikte sunulan cvt sanzımanlı otomatik versiyonlar kesinlikle sıkıntı cıkarıyor.. 2x2=4 bu sorun geri kacırma vs değil.. ne opelin easytronic leri gibi bi sorun nede baska.. sanzıman komple kitleniyor ve değiştirilmesi gerekiyor ve yenisini taktıgınızda o da bozuluyor bir cozumu yok.. kısacası o sanzımanlı arbaaları almayın.. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: -
|
Easytronic ile cvt aynışey erhan al bırını vur ötekine yani.
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Yok
|
yoo hiçte aynı şeyler değiller
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Linea 1.6 mj Emotion Plus
|
arkadaş kazada şanzıman sorunu yaşamıştı cvt ile 3-5 sene önce 7500 fiyat çektiler
oda uygun bir şekilde ayarlatıp sattı kimin elinde kaldı bilmiyorum |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |