Of of of Allah acil şifa versin :D
2.4tdci transit 13-14litre yakıyor.13'den fazlaysa anormal bence
Printable View
fikirler için teşekkürler arkadaşlar dediğiniz şeylere tekrar baktıracaz motora ve yakıtla alakalı her şeye servis sorun mazot pompasından dedi gittik onu değiştirdik yine düzelmedi giden 2500 lira oldu :)
gtl kesinlikle tavsiye etmem.
Ben ve etraftan duyduklarımdan söyleyebilirimki ciddi anlamda performans düşüklüğü yaratıyor araçta.
Benima arabamda en az 7 8 boy geriye düşme yaşandı öyle diyim. Aynı araçla sadece po euro dizel alarak denedik araba 7 8 boy öne geçti :D
Ama yakıtta çok fazla düşüş olmamıştı genede.
bence servise götürüp cihaza baglansın ilk önce verdgi arıza kodu vs bişi varmı çnk benm corsa da oluyordu araç kendini koruma modu vs bişiye alıyordu 1.3 motor 260 kuruşları görüyordu ayrıca hiç bir zaman o anlık yakıta kanmayın bence bazı araçlarda yanlış olabiliyor ill önce ddgm gibi yapın daha snr yakıtla ilgili ne var enjektör pompa vs hepsi bi kontrol edilsin
Carbon clean + Manifold temizligi + Enjektör temizligi...
Bu muhtesem üclü sonrası yakıt tüketimi düsmeyecek araba yoktur.
yaptırmaya niyetlendimde yapacak usta yok abi.manifoldu temizleyelim dedim çok uzun iş onu zinciri değiştireceğin zaman araya sıkıştır boşuna işçilik verme dedi.iyi enjektörleri temizleyelim o zaman dedim.hiç bir problemi yok boşuna kurcalatma başına iş alırsın dedi.tamamen baştan mı savdı yoksa az da olsa haklımıydı?
aracların yakıtı aslında devir dönmekle alakalı değildir.aracın yakıtı gaz pedalına basma miktarınızla doğru orantılı olarak artar veya azalır.yani kalkıslarda hızlanmalarda gaza ne kadar cok basarsanız arac o kadar cok yakar ne kadar yumusak ve az basarsanız o kadar az yakıt tüketir.ben GTI da fabrika verilerinin altına inmeyi basarıyorum coğu zaman...20 TL yakıt ile ful dur kalk sıkısık trafikte 60-70 km yapıyorum günlük 106 GTI ile.devir dönmüyorum tabi hiç...full ekonomi spec
fiorinoda huzur var 100lıra mazot 870 km:)