Mekanik deil
Printable View
mekanik değilse problem yok.;)
Benim söylediğim mekanik için..
hangi modeller "beyinli" ?? Benim simdiye kadar karsılastıgım butun 100 lükler beyinsizdi.. Hatta birisi de forumdan bi arkadastı..
100 hp lik TCI motorlarda pompa elektronik ama beyine remap yapılamıyor.
belki piasini serial suite le flashlanır ama değmez sanrım..
CRDI harici yapılmıyor
o zaman gene dediğimize geldik.remap yapılmıyor...
Abuu ben ykken piyasa karışmış burda :D
Arkadaşlar pompa mekanik değil isterseniz beyni okuyup yollayım dosyaları sonuçta Mehmet abide yazılım kendi yapıyor oda incelesin daha ne diiim ben :( Yada dediğim gibi buyrun dükkanımıza gelin misafirimiz olun Beynin fotolarınıda çekebilirim isterseniz bugun dükkanda son gün aracın.
İİ incele bakalım pompayı üzerindekini bi pompacıya sor istersen:)
Sağolasın Mehmet abi tavsiyen için .Ben elimden geldiğince fazla basınç açmama taraftarıyım ***** araçları şehir içi trafiğinde falanda kullanıyorlar.hararet v.s düşünmek zorunda kalıyorum.Ama basınç açın diyen müşterilerde oluyor bu sefer garanti vermiyorum Problem çıkartırsa arabaları ve kendi araçları arasında çözsünler diye üddşünüyorum tavsiyen için çok teşekkür ederim.
ama hala nasıl chip tuning yaptığını açıklamamışsın..
zaten süremezsinki sehir içinde arkası durmuyor yerinde ((:
:):):)
Murat abi bi bak bakalım ordaki OBD soketini oraya ben çift yönlü yapışkanlamı yapıtırdım.Yada orda mekanik olmayan pompayı ne kontrol ediyor sence ???
O mazot pompasının neye ve nasıl çalıştığını bi bana anlatın ozaman bende öğreneyim
Bu mantığı biri bana anlatsın birazdan gidicem garaja beyni sökücem çekicem fotosunu .Bakın bakalım beyin varmı yokmu yada üzerindeki kodları sorun bakalım chip yapılıyormu yapılmıyormu bu konuyu siz uzattıkça benide yoruyorsunuz.Önce sorularımı cevaplayın baktınız işin içinden çıkamıyorsunuz sonra beynin buraya fotyosunu koyarım ne nedir ne değildir hep beraber görürüz hep beraber öğreniriz sonuçta burası paylaşım forumu ;)
benim konuya ilk mesajım ve flashlanır yada flashlanmaz demedim merak ettiğim şey diğer arkadaşlar flashlanamaz demiş ama sen o konuya açıklık getirmedin bende nasıl yapabildiğini sordum sadece. bana kalırsa senin üstteki posta cevap vermen gerekir.
bu konuda deneyimli erhan ve mehmet gazihan ikisindede pompayı beyin kontrol etmiyor diyor. Kabul edersinki senden çok daha fazla araç görmüşlerdir. Ama sen beyinden kontrolü var diyorsun... Neyi inceliycez açık işte.
ya off basından beri herkes herseyi yanlıs anlıor..
arda crdi yapıorum dior 100 hp lik değil yani 140 lık..
birileri 100 lükde beyin yokki nası yaposun dior..
ardada demioyrki bu 100 lük deil 140 lık..
Allahım sen yardım et Techturkey e :D
Ben kimin ne kadar kimin cok kim az iş yaptığını bilmem.Belki Mehmet abi Belki Erhan onlarda bilemez.
Beyine ulaşmak için torpido kapağını yawşca cekin dikkat tırnakları var kırılabilir
Ardından hemen kapağın altında siyah renkte bi plastik parça var 2 adet yıldız başlı tornavida ile sökün.
Ardından gene tornavida ile torpido kapağının kilide oturduğu yerde 2 adet tornavida başlıklı civatayı sökün böylece plastikler boşa cıkacak sonra kenarda bi plastik ufak parça var kapı ftilini yawaşca sökün p plastiği tutan altta 1 adet tornavid abaşlıklı civata var onuda sökün sonra torpidonun bağlı olduğu platiği yawaşca dreksyona doğru kıvırtın böylece beyni tam sağda göreckesiniz beyni sökmek içinde elinize 12 anahtarı alın beyni sökün beyin Bosch marka
alın aşağıda fotoğraflarıda mevcut .
http://img143.imageshack.us/img143/63/sam1633.th.jpg
http://img195.imageshack.us/img195/9004/sam1625.th.jpg
Eğer bunlarada yok artık derseniz isterseniz videoya cekerek yapıcam ama çabuk isteyin aracı göndericem.
Beynin de fotoğrafı mevcut buyrun inceleyebilirsiniz.Benden elimden geldiğince bu şimdi sıra sizde.
Beyin olan ve elektronik pompalı bi araca nasıl yazılım yapılmaz anlatın birazda ben öğreneyim.:)
Hyundai Minibüslerde ayrıca belirtmek isterimki mekanik pompalısıda mevcut fakat bide buna bakın sonra bide diğer tip motora bakın inceleyin ondan sonra buraya yazın çizin.
Araştırmadan ve benim istediğim soruları cevaplamazsanız ayıp olur okadar uğraştım bakın fotoları cektim .Daha fazla bişi isterseniz motoru indiricem bide öyle inceleriz
yaa arda sen okumuyormusun yazdıklarımıı....
100 lüklerde beyinden pompaya müdahale edilmiyor deniliyor yukarda okursan... Burda anlaştık yani. Şİmdi sen fazladan pompadan basıncı arttıramadan neyin chipi yaptın beyinden?? Neyi ayarladın yani. Düşününce biraz boşlukta kalıyor bu ksıım. Arabada beyin var anladık tamam.
O kadar uğraşmısn ona lafım yok emeğe saygı elinede sağlık . Ama pompaya beyinden müdahale yoksa beyinden chip tuning adınada bişi yoktur demektir. Bu kısım kafama yatmadı.
Bu beyne remap yapılabilir tabiki ama simdiye kadar kac tane 100 lük tci ile karsılasmıssam hiçbirinde boyle bir beyin yoktu.. enteresan..