|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: c4 picasso gc 8 corsa van
|
arkadaşlar slm bende '10 model fiat bravo m.jet dizel araç mevcut
aracımın turbosundan başlayarak hava filitresine doğru içten ve dıştan borularda yağlanma mevcut hatta hava filitresine bile yağ gelmiş servise sordum araştıralım dediler araç garantili şu anda sorun ne olabilir sizce ve ne yapmalıyım turboyu değiştirtmem gerekirmi acaba ?? yardımlarınızı bekliyorum..teşekkürler Uploaded with ImageShack.us
Son Düzenleyen e'to; 25-01-2011 11:49. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
havayı emdiği noktaya yağ vermesi imkansız gibi bişi.Sole düşün burnundan have cekerken sümkürmeyi dene aynı olay turbo içinde geçerli .Motor havalandırmadan gelen yağ orda iz yapmış araç kaç binde
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: GC8 STİ & FORESTER XT & ROVER 220 TC & ASCONA 400
|
Motorda sorun olma olasılığı yüksek,sekman kırmış ve veya aşınmıştır.Tabii bunun için diğer belirtilerede bakmak lazım,örneğin aracın çekişi nasıl?
Son Düzenleyen cetinkaya55; 24-01-2011 22:35. |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#4 | |
![]() |
__________________________________ 34 TT 540, aynen öyle 540cid tt
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
|
34000 kmde araba servisteki teknık arkadaş turbodan hemen sonra yukarı doğru bir boru var ordan gelebilir gibi bi yorum yaptı yağ buharının tahliye borusuymuş sanırım yada ben anlamadım tam öyle bişeyler dedi... motor havalandırma derken aynı şeyimi söylediniz anlamadım.. bi arkadaşımda belki turbo hava alamayıp zorlandığından yağ kaçırabilir keçeden dedi ama Son Düzenleyen e'to; 24-01-2011 22:58. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]() |
Yollarda çok görüyoz böylelerini![]() Turbo paletlerinde bir sorun olabilir ![]() Yağ o şekilde atmaz ama başka bir sorunda var sanki |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#7 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
ama harbiden öle abi
![]() bak şuan deniyorum yapamadm sende bi dene ![]() turboda aynı bunun gibi |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
hava filtresini bi değiştir yeni olarak orjinal satın al o borularıda bi yıka temizle 10 gün sonra bidaha bak bak bakalım orda yağ varmı ?
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#11 | |
![]()
|
filitre kutu içi orjinal filitre ortası boş ya yağlanma altta oluyor filitre baya bi siyah yağ oluyor..ama yinede bi temizleyip bi 10 gü deneyelim bakalım..ama olay turbodan kaynaklanmıyor sanırım..o zaman o turbodan sonraki buhar tahliye borusumudur nedir ondanmıgeliyo acaba
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Nuts Turbo Corsa
|
krank havalandırmanın borusu bu hortuma bağlı ztn.ordan ufleyerek terleme yapması normal bendede varda turboya kadar gidicek kadar değil
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: SArocco
|
yahu ben motoru kıramadım neler yapıyorum yapmayanın başına geliyor
)Bence belli dereceye kadar yağlanma normal aşırıysa sıkıntı olur. |
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
servis değişken geometrili turbolarda yaşadık bi kaç kez dedi ıtalya ile görüşeceklermiş fln fln.bakalım ne olacak.. seninde mutlu başlangıca az kaldı hadi hayırlısı.. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
Otomobil: SArocco
|
Allah kısmet ederse haftaya bugün yada yarın bitmiş olur inşallah
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Yok
|
Hava filtresi üzerinde yağ görmek motorun zayıf olduğu anlamına gelebilir. Krank tahliye borusu aynı zamanda Hava Filteresi -> Turboşarj hattı üzerine bağlıdır.
Bu hat üzerinde turboşarjın emiş yaptığı noktaya yağ vermesi çok çok nadir bir durumdur. Hatta ben hiç görmedim ve sümkürük örneğini veren biricik kardeşim! Arda ben gördüm diyor. Ben görmedim ama görene saygım var.Krank tahliye borusu hava filtresi hattından çıkartılarak gelen buhar miktarı gözlenmeli. Bu noktada motorun zayıf olduğu kanaatindeyim. Aracın kilometresi önemli tabi. Bu gözlemi yapıp tekrar yazarsan net cevap verebiliriz |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#19 | |
![]()
|
bu arada arac 34500 km de bakımları zamanından önce yapılan bı araç ama gazlıyoruz tabi.. servisin söylediği değişken geometrili turbo olan araçlarda daha öncede gördük şu an italya ile görüşüyoruz biz size dönücez yönünde oldu. |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |