Değişken geometreli yani vnt tip turbolarda bu tarz bi problem yaşanması bence oldukça güç hatta imkansız.Çünkü bu tip turboları şuan tüm araçlar kullanıyor yoksa hepsinde bu problem olurdu.Ben hava filtresinni değiştirilmesinden yanayım .
Printable View
hmm atmış olabilir servistekiler biraz sıkıştırınca başlıyorlar yazmaya :)
hava filitresini yenilemek anlamındamı söylüyorsunuz yoksa kutu içinden çıkartıp açık hava aem dry flow gibi birşey mi öneriyorsunuz..
çünkü bir arkadaşım turbo yeterli havayı alamayıp zorlanıp
yağ kaçıyor olabilir demişti :beuj:
abi ankarada olsaydın şimdiye cai ni yaptırtmıştım ben sana :)
Kutu içide neymiş yaa pehh..
hiç sorma geç bile kaldık ama şu yağlanmayı bi çözeyim ilk işim o :icon_tup: hafta sonu bi servise uğrucam yine bi bosch cu usta var motor havalandırma borusunun ucunda bi filitre var o tıkanmış olabilir dedi araba garantılı diye bakamadık tabi..
dyno olayınıda çözemedik benim araç dualogıc ölçerken redline da boşa atıyorsun ya frene basmadan boşa alamıyoruz... 197 hp çıktı :D ama gidiş şu an baya iyi hedef kitlemizi kovalarım gibi geliyo ama geçme zevki tabiiki senin :D
aynı sorun bendede var ardanın dedıgı gıbı aracım bakımına yakın bu sorunu yapıo bu sorunu ortadan kaldırmak ıcın aem fıltre aldım onu takıcam sımdı aracım 1,6 partner
Bir sorum olacak bakımı ne zaman yapıldı ve nerede yapıldı ?
Hava filtresi bakımları için maksimum 5000 kilometre den şaşmayın
arkadaşım bende de aynı problem mevcut defalarca servise gittim en sonunda motor indi 4 göz klopaj yapmış yakıt dediler ama alakası yok bence çünkü başka arkadaşımda da aynı problem var onun da aracının motoru inecekmiş.
bende dün servisteydim hava filitresi ,maf ,turboya giden boru ve turboyla maf ın arasında yukarı doğru giden boruyuda söktüler hepsini temizlediler ve servis teknik müdürüyle konuştum bu problemi daha öncede yaşamışlar bir kaç arabada şu anda veri toplayıp italyaya göndermişler çözüm sunmalarını bekliyorlarmış
problem turbo ile maf arasındaki yukarı doğru giden bi boru var motorun üzerinden dönüp aşşağı iniyor galiba blow way hattı diyorlarmış motordaki yağ buharını alıp tekrardan turboya verip yanmasını sağlıyor falan o borunun konumlanmasından dolayı yağ gelebiliyormuş olay bundan ibaretmiş yani şu anda yapacak bişey yok beklemekten başka..servis bi sorun çıkmaz diyor ama ne bliim bende sıkıldım bu işten :ofk:
peki sizin aracınızı onardılarmı araç garantilimi ?
garantılı ise yakıt güvence sistemide var...
Hiç bir sıkıntı olmaz o zaman abi sorun yok. takma kafana devam et böyle. ARada temizlersin olur biter..
eyv kardeşim :icon_tup: artık öyle yapıcaz sanırım ,gazlayamıyordum bile can sıkıntısından şimdi içim rahatladı biraz olsun..şimdi ilk iş hafta sonu bi dyno yapıcam sonrada arka plakalığa beyaz ampül taktırdım bravo sercan kardeşime onu bi göstereyim diyorum rollda:D
sen ne durumdasın fiat power ı bekliyorum 4 gözle ?