Kayıt ol

Eski 28-01-2011, 03:37   #1
 
aRSLaN - ait Avatar
 
Mesajlar: 69
Üyelik Tarihi: Feb 2010
Yaş: 24
Şehir: İzmir
Otomobil: Opel astra cdti njoy



egr iptali, arıza ışığı vs

merhabalar.2008 model opel astra 1,3 var.

araçta katalitik konvektörün içi boşaltılmış durumda.uzun yolda sürekli arıza ışığı yakıyor fanı devreye sokuyor ve motorun sıcaklığı 5dk içinde düşüyor.kenara çekip 10dk bekleyince ya da kontağı kapatıp tekrar açınca sönüyor.oksijen sensörü arızalı olduğunu söylediler.Bildiğim kadarıyla 2tane O2 sensörü var aracımda.arıza ışığı yakması normal ancak bostancı sanayide baktığımızda da sadece bir tane O2 sensörü var ve o da pek alakalı bir yerde değil gibi.(ya da tech2 cihazı ile sensörün faaliyetini durdurabilir miyiz acaba?)

bir de bikaç ay öncesinde custom garage'da mehmet bey ile konuştuğumuzda egr iptalinin mümkün olmadığını, yapılamayacağını belirtmişti.aracımın motorunda şuan yoğun kurum birikimi var.bu yüzden egr iptali için bir gelişme var mı makyajlı kasalar için?
aRSLaN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-05-2011, 12:49   #2
 
Onur1984 - ait Avatar
 
Mesajlar: 171
Üyelik Tarihi: May 2011
Yaş: 27
Şehir: Türkiye/İstanbul
Otomobil: Nissan Almera 1.5



Selam,
Bahsettiğiniz uzun yolda arıza ışığı ve motor sıcaklığının düşmesi durumlarını biz de aracımızda yaşamıştık.
Uzun yolda (özellikle araç düşük devirlerdeyken) sabit hızlarda hararet göstergesi dibe kadar düşüyordu. Bostancı sanayide bir özel serviste termostat değiştirildi ve bu sorun çözüldü. Termostatınızı kontrol ettirmenizde fayda olabilir.
Egr iptalini kendi aracımız için de yakında düşünüyoruz. Bizim aracımızın da emme manifoldu yoğun kurum birikiminden tıkanmış ve arıza ışığı yakmıştı. Temizlenmesine rağmen hala yoğun kirliydi ve yeni emme manifoldu takıldı, sorun tamamen kalktı ortadan.
Onur1984 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Konu Seçenekleri

 


:::: Şu Anda Saat: 20:14 ::::