|
|
#1 | |||
![]() |
Merhaba arkadaşlar.Bizde bir tane 2007 Ford S-max 2.0TDCI var.27bin kmden beri araç çoğunlukla motor sıcakken stop ettiğinizde birdaha çalışırken 2-3 denemede çalışıyordu.İlk başlarda bu olay az tekrarlanırken km 51000 e dayanınca çok tekrarlanmaya başladı.Yalnız bişey farkettim teybi ışıkları klimayı kapatınca araç daha kolay çalışıyor gibi.Servise gösterdik birşey yok diyorlar.Üzerinde hala çalışıyoruz derkene garantide bitti.Ayrıca birde siyah duman konusu var.Gaza azcık yüklensek kamyon gibi siyah duman atıyor.Mazotu hep temiz yerden alırız.Dikkat ederiz böyle şeylere.Fakat neden siyah duman attığını bilmiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum...
__________________________________ Çıktık Yine Yollara...
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Multijet
|
Kat dolmus yada egr arizasi olabilir.
__________________________________ FIAT BRAVO Multijet 170 + hp 400 + nm Built by MEGACHIPS |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Araç uzun yol yapınca hiç stop etmeden , mola yerinde stop ettiğimizde titriyor.Bu şehir içindeki gezmelerde olmuyor.Genelde uzun yollarda oluyor.Çok km yapınca egr ile alakası var mı dır ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Golf V TDi
|
benzer problemler aracımda vardı.kat , egr bakmadığımız şey kalmadı.en son problem yakıt pompasında çıktı.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
egryle alakası yok diyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: 09' Megane III
|
Meggy3 e yazılım attık stock duman da gitti 0 duman güwenlik spek stock o kadar nasıl atıyor yaw , zenginde mi çalışıyor ne araç??
__________________________________ Powered By dci |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: jdmek20 haram beygir & new kangooR & mercedesEclasse
|
aynı problemler benım ford da da vardı. buyuk ıhtımal 10 aractan 1 ya da 2 sı boyle oluyor. benım ford c-max 1.6tdci idi.
aracı stop edıoyum dururken tıtrıyordu. motor kulagı kopmus motor kulaklarını kontrol ettır. fazla drag yapıosan ondan kopuo arakdakı kulak . ılk gaza oturmada pof dıe kara duman atıyor sonra duman rengı grı oluyor ford da bu olay var cıtroen ve peugeotta yok bılıo musun? bende anlamamıstım. sıfır aldıgımdan berı hep vardı yakıtıda hep opet euro dızel almıstım. yakıt guvencesı var dıe. chıpten sonra duman dahada azaldı ![]() aracı stop ettıkten sonra calısmaması ıcın de sunu soylıyeyım. aracı stop et. anahtarı yuvadan cıkart. gerı tak kontagı cevır ısıklar sonsun 3.sn bekle sonra marsa bas. aynı seyı yapacak mı? sonucu buraya yazarsan sevınırım. __________________________________ insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür |
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
miniks yaptım dediğin şeyi yine yapıyor yine yapıyor.Ama işte her zaman olmuyor 10 çalışmada 3 veya 4ünde oluyor. Siyah dumanı ya egr yada mazot pompası diye düşünüyorum.Arabayı devirli kullanırız çok basmayız.Malum büyük araç.Çalışma problemide akü olabilir mi acaba? Malum 2006 aralık trafiğe çıkışlı.
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Polo 1.6 TDi
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
Otomobil: jdmek20 haram beygir & new kangooR & mercedesEclasse
|
__________________________________ insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür |
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: 2005 Caddy 1.9 TDI 170 hp; 2011 Caddy 1.6 TDI 132 hp; 2010 R.Fluence 138 hp;2004 R.Kangoo 1.5 82 hp
|
Yakıt opet ise yapıyor.Total veya Shellden al bazriz dumanın azaldığını göreceksin.
Overboost'a sahip araçlarda nedense er yada geç kara duman görünüyor. Yakıt kalitesi yakıt kalitesi... __________________________________ nazar duası بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْنا"" وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ ح |
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
Yakiti shellden aliorum wurthude koydum dumansiz calisiyor
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
Çalışmama sorunu için serviste bujilerin birinin terlediği görüldü. Temizlendi. Yeni yazılım attılar. Şu an şeytan kulağına kurşun hiç yapmadı çalışmamazlık. Siyah duman ise yüklenmedikçe atmıyor artık. Buji terlemesinin sebebini ustaya sordum. Dediki yeni tip dizel araçlarda aracı çalıştırınca hareket etmeden önce bir 10 saniye filan bekle dedi. Ayrıca bu olay stop etmeden öncede yapılması gerekiyormuş. Stop etmeden önce rolantide 10 sn beklemeliymişiz.
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
Stop etmeden beklemeyi hep soyluyorlar soyluyoruz turbodan dolayi
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
Evet ayağımızı gazdan çeksekte tubonun içindeki tribünler halen dönmeye devam ediyor.
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: akbil
|
Buji ?
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
Kizdirma bujisidr herhalde
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: akbil
|
Kızdırma bujisi ,terleme ikilemini ilk defa duydum..
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]() |
Valla bende ustanın yalancısıyım.
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |