|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: passat b5
|
iyi akşamlar arkadaşlar yakın bi zamanda nasipse mk3 ibiza tdi almak istiyorum . gönül isterki mk4 olsun ama paramız malesef yetmiyor bütçem 11k şuan bakalım bu fiyata düşürebilrsek yada birazdaha biz çıkabılırsek uygun bişeyler alıcaz
genelde 1.9 90bg var ama 110 lukları kestirdim gözume ... 1.sorum araç alındıktan sonra yapılcak işlemler kafamda, yanlız turbo büyütmeden 160 170 pc güçler elde edilebilirmi ? 2.sorum pd 130 luklardan farkı sadece enjektör-turbo ve yazılımmımıdır ? pd 130 lar sadece chiple 50 bg ve 100 üzeri torkları hertürlü veriyo bunda aynı güç yakalanabilirmi ? yakalanabilirse turbo büyütme gibi bi işlemi kafamdan silicem tabiki önce uygun aracı bulmak lazım kafamdaki specleri yazsam ortalama bi değer verebilirimisiniz ? turbodan itibaren 70 lik düz boru + 76 mm son susturucu egr ve katalatik iptalı(bu artık olmassa olmazları dizellerin ama bu araçta egr varmı yokmu bilmiyorum) chip daha sonraları duruma göre intercooler sistemi kusura bakmayın baya uzun oldu ama kafamda kaç gündür tilkiler dönüp dolaşıyo bunların acilen cevaplarını öğrenmeliyim |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
|
vw grubundan anlayan ve dizel le yatıp kalkan arkadaşlar nerede
cevap bekliyorum arkadaşlar bakıp geçmeyin yahu
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: İndirimli İst Kart
|
110 luk ıbıza bulmak zor cunku 110lukları tdı sport olarak gecıyor genelde.Ayrıca orjınal turbosu ıle 160-170 ler mumkun degıl ne yazıkkı.Sızın yapıcagınız dp ve komple egsoz yaptırmak olcak kat ı ıptal edıp,Kuru tıp acık fıltre ve yazılım sonucunda 130-140bg arası guc alırsınız.ayrıca egr de var bu motordada.
bu motorun ılac lıstesı ıngılterede su sekılde gecıyor gt1749vb turbo pd130 emmesi egr ıptalı ıle acı fıltre yazılım dp ve komple egsoz Fmıc enjektor ek olarak debrıyaj setının de degısmesı gerekıyor zaten bu yapılanlarla 200-210bg alıyorlar Son Düzenleyen kurtbil; 03-02-2011 21:14. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
yorumunuz için teşekkür ettim
dp(down pipe mı ) ? fmıc acılımını alabılırmıyım acaba ? vwdeki 1.9 110 bg lerle aynı motor değilmi bu ? sitede bir arkadaş 150 bg 373 tork gibi hayvani bi değere ulaşmış o yuzden sordum hedefim +150 ps ilk etapta birde stella donanımında 110 ps varmı ? bi ilanda arkadaşın biri oyle yazmış. |
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
|
ıbızaların mk3 kasasında 110 luk yurt dısında tdı sport olarak var.evet 110 luklardan 150bg almak mumkun ama 90 lık ıle 110 luk arasında turbo enjektor farkı var. stella donanımlı 110 luk yok sıgnoda var ama TR dede hepsı 90 lık oluyor 110 luk yazanların b kısmı arabadan b haber olanlar en belırgın ozellık zaten motor kapagında Tdı yazısında "ı" kırmızı ıse 110 degılse 90
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
anladım çok teşekkürler kurtbil kafamı karıştıran nokta kırmızı bi imla aradım ama yok oğlu yok ama adam 110 luk diye iddaa ediyor saol bilgilendirdiğin için ...
seni sürekli rahatsız ediyorum ama son bi soru daha 90 lık üzerinden hesaba katarsak (pd 130) yada (pd 160) turbo + emme + enjektör + uygun remap uygulanması nekadar mumkundur ve nekadar bi maliyete gelir ? |
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
bide birtürlü kg sini tam olarak bulamadım bilen arkadaşlar bi yardımcı olursa sevinirim |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
Malıyet gorecelı kavram aslında turbo ve emmeyı kaca bulursun bılemıcem.umranıyedekı oto2000 e flan b gıdıp bakmak lazım.enjektor olarak 500-600 dolar arası bsy tutuyor senın almak ıstedıgın arabanın motoru ıcın.Fmıc seat sport un var servıste 725 lıra Cupra tdı da olanın aynısı,yazılım konusu yıne yaptırcagın kısı ıle arandakı pazarlıga baglı
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
kurtbil çok saol kardeşim baya bi yardımcı oldun turbo buyutme olayına girilirse cooler allahın emri olacak zaten.artan güçle debriyajda yetmicek.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
yok zaten bole bı işe girersem servise uğramam
custom yada cıkmacı işimi görür fazlasıyla fiyatta yarı yarıya olur tahminimce
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
üzerinde calistigim bi proje .. bu eski makinalardan okkalı torklar çıkabiliyor.. Ama yola aktarmak dert..
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
bukadar gücü çıkardık aktarması kalsın mehmet abi
aktarılır bi şekilde . benımde aylardır aklımda ama ortam kolluyoruz bi geçse araç elıme anasını ağlatcam tork delisi olucak
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
1.9 tdi polo classic lere de bak istersen
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
clasiclerde iyi ama hem sedan olması hemde ibiza kadar dolu olmaması o arabayı seçmememde en büyük etken
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Seat Toledo
|
mk3 ibiza tdi motorları forged mi?
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |