her arabanın bir doktoru var.
belki biraz iddialı olucak ama
o arabanın dilindende İzmir Çukurunda en İyi Gökhan Aguş anlar.
bi gidip görüşmenizde fayda var.
Geçmiş olsn bu arada.... çok can sıkıcı olmuş![]()
benım bı ark da berlıngo vardı 1,6 hdı 40,00 km ıkı defa turbo yedı ve sorun cok fala alt devır kullandıgı ııcn turbo yaglamama sorunu cıktı yanı ust devır yapmadıgı cın yaglama olmuodu ve turbo yıyodu belkı buna benzer bı sorun vardr
sürekli alt devir sürücüsü olsak fabia vrs gibi bir araç alırmıyız senceatmosferik bir dizel alır tıkır tıkır rölanti spec gideriz. yok öyle bir durum olma ihitmali yok biz araçlarımız yormadan süreriz aracın dilinden anlarız devirsiz kullanma bu yüksek sıkıştırmalı dizel motorlarda turbodan ziyade daha ciddi sorunlar yaratır onlarla uğraşırdık.teşekkürler.
oz katılıyorum bence iyi bir tamirci sorunu bulur ben borular diyorum yağ veya turbonun
İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL
düşük devirde kullanmak tabiki turboda arızaya sebebiyet verir ama bukadar yenilen turbonun yanında başka sorunlarda çıkartırdı devamlı düşük devirli kullanılsa. şimdiye kadar böyle bir durumdan sorun yaşamadım ama düşük devirden anladığım ve kasdettiğim torq başlanıcı devri altı 1600 dd altında kullanmak motoru aşırı yorar strese sokar yüksek bir titreşim sağlar bir yerlerde bi çatlama kırılma meydana getirebilir uzun sürede, enjektörler kısa sürede tıkanır çok daha hızlı kurum bağlar ve normal devirden daha fazla aşınma sağlar başıma gelmediği için sadece tahmin ve bildiklerimi yazıyorum internalde bir sorun yaratır ki amcam dan biliyorum aşırı düşük devirli kullanır c3 hdi da kol kırdırmıştı ve sonrasında bmc yi sürdüm senelerce bisi olmadı çakma dizel bunlar diyip çıkmıştı![]()
dediğim gibi sabit bi tecrübeye dayanarak söylemiyorum ama bildiğim bu yanlışşa affola.
Merhaba,
sizi hatırlıyor gibiyim hatta askerdeydiniz izine geldiğinizde bize ulaşmıştınız yanlış hatırlamıyorsam probleminizin hala çözülmediğine çok üzüldüm geçmiş olsun eğer yardımcı olabileceğimiz bi sorun ise zevkle vag grubunda yardımcı olurum
turbo yağ ve yağ geriş dönüş hortumunda sorun olma ihtimali gibi geldi bana anlatılan konu. mutlaka bu boruları bi kontrol ettiriver temizletiver turboyu tekrar yapmadan önce. kaybın olmadığı gibi kazancın olur sorun ordan değilse bile.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
yeni takılan turboların VNT actuator kalibrasyonu yapıldı mı? stop screw ayarları ne durumda ani peak atıp sonradan basıncı dengeleyemiyor olması yüksek ihtimal.
RACE WERKS
Konuyu okurken direk aklıma yağlam boruları yada yağ pompası geldi. Bence turbonun yağ borusuna geçici yada olarak bir yağ basınç saati takılıp gözlemlenebilir.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Teşekkür ederim. evet askerden izine geldiğimde görüşememiştik şehir dışındaydın.Görüşücez inşallah ardacım yardımcı olup olamıyacagını sen biliyosun sorunumu çözebilecek yaptığı işe kefil olacak bir işin erbabını arıyorum.
bunu biraz daha açabilirmisin ben böyle birşeyi ilk defa duyuyorum kalibrasyon? yani doğru noktaya parmak basmış olabilirsin ilk defa sen bahsettin vtn için kalibrasyondan ki bunu servisin yaptını değil bildiğini duydugunu bile zannetmyiyorum.
birde stop crew ayarı nedir?
(olabilecek problemler ve kontrol edilecek noktalar arasına not aldım bunuda saol)
bu araçlardaki turbolar değişken geometri yapısına sahip vnt sistemiyle basınç dengeliyor. basitçe alt devirlerde egzoz palinin etrafını kapatarak oldukça yüksek basınçlar elde edilmesini sağlar bu sistem. fakat istenen basınç geldiğinde araç bunu algıladığı anda kanatları açtırarak basıncı sabit tutmalıdır.
şimdi bu zamanlamaların doğru olması için sistemi kontrol eden actuator yani vakumla çalışan zımbırtı turbonun üstündeki onun düzgün kalibre edilmesi gerekir. kalibre bozuksa alt devirde istenenden fazla basınç üretir sonra basıncı kısmak için acı çeker .. birde stop screw var oda basitçe bu vakumla çalışan actuator ün limitlemesini yapar vakum çektiği anda ne kadar çekileceğini basıncı ne kadar ani zıplatabileceğini belirler buda bozuksa yine saçma tepkiler verecektir araç. bu ayarlar bozukken turbo zaten sağlıklı basamayacak ve kısa süre içerisinde ya kendini yada başka yerleri bozacaktır. basitçe anlatmaya çalıştım bunu zaten servislerinde pek bildiğini düşünmüyorum ki birçok turbocuda rastgele ayarlıyor..
RACE WERKS
vnt nin çalışma sistemini biliyorum içindeki kanatları bizzat görmek için turbo söktüm yani
ama actuator un kalibre edildiğini bilmiyordum teşekkür ederim bilgilendirmen için
kalibre edilmez olurmu az uğraşmadım![]()
RACE WERKS
Wastegate test meter larda turbo wastegatesinin numarasını yada turbo numarsını ngirdğimizde bize bi test sayfası açar bu makineye wastegate bağlanır ve test başlar durum gözükür bide şu var wastegateyi kontrol eden n75 valfindede sıkıntı olabilir eski dağılan turbonla beraber gelirsen neden arıza yaptığını çözebiliriz sana yardımcı olurum problem değil
Evet yapıcaklarımı liste haline getirdim aracı yapmak için başlıcaz
ilk öncelikle beyin den başlıyacam başlıyacamda Oz' e ulaşamadım bir türlü (beni burdan duyuyorsan bir ses ver
daha sonra bunlar kontrol edilecek bakılacak gerekirse değişicek
yeni turbo alınacak
yağ pompası,yağ basıncı ve turbo yağlama boruları kontrol edilkecek
intercooler ve hava boruları kontrol edilecek temizlenecek
emme manifoltu kontrol edilecek temizlenecek
egsoz kontrol edilecek gerekirse açılacak içindeki parçalar çıkarılacak.
n75 valfi ve vakum sistemi kontrol edilecek
basınç sernsorleri kontrol edilecek.
enjektörler kontrol edilecek.
Bunlardan başka aklına gelen bir parça veya bir sorun paylaşırsanız sevinirim.
Nerede yaptıracağımı işin açıkcası daha karar veremedim kimse yaptığı işe garanti veremiyor. diyorumki bunları yaptık peki tekrar 3-5 10 bin km de turbo yerse neolucak; neden yesinki, yemez canım, yersee şans, vs vs gibi cevaplar aldığımdan korkuyorum tekrar birton masraf edip bozulucak sonundada ben aracı yakıcam![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)