User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
61 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: BIKTIM ARTIK (tubro sorun sorun=sorun)

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation BIKTIM ARTIK (tubro sorun sorun=sorun)

2005 model fabia vRS imin turbo sorunundan artık bıktım. Araç sürekli turbo yiyor
    İzmirde bu işlerden çok iyi anlıyan (vw servisi önermeyin lütfen) birisi varmı acaba benim derdime derman olacak? ama bu işlerin duayeni olan ve sıcak kanli dürüst herşeyi para olmayan insanlar önerirseniz sevinirim. Millet 100 hp lik aracı 150-200 hp ye yüklüyor sorunsuz biniyor ben stock olarak sorunsuz binemiyorum yahu kafayı sıyırıcam

Aracın sorununu açıcak olursak;
    1-2006 yılında izmirde yazılım yapıldı. İsim vermek istemiyorum merdiven altı değil turkiyedede isim yapmış bir tuning firması.
    2-yazılımdan 6-7 ay sonra araç ilk turbosu aydın otobanında vefat etti.
    3-daha sonra vw doğuş da yeni turbo takıldı aradan 2-3 ay geçti araç tekrar turbo yedi ki doğuş otonun yanlış turbo takmasından kaynaklanmış
    3,5- Bu aralarda bir yerlerde aracın yazılımı tekrar orjinale çevrildi(Özür dilerim bunu yazmayı unutmuşum)
    4-garantiden doğru turbo geldi takıldı.
    5-daha sonra tam hatırlamıyorum 1-1.5 sene bu turbo ile yürüdü araç ve tekrar turbo vefat etti.
    6-daha sonra yine isim vermek istemiyorum izmirde özel bir vw servisi tarafından yaptırılan turbo revizyonu ve ardından 1000 km yapmadan turbo tekrar vefat
    7-sonra servis ve turbocu tarafından karsılanan revızyon sonrası araç 3-5k km sonra, ben askerden izine geldiğimde elimde kaldı. araç sollarken biraz yüklendiğimde bumm.
    8-daha sonra bu özel servis pd160 ın sıfır turbosunu takıyor (ben askerdeyım)
    kesme biçme borular ile ve bu halde heryerden hava kaçırıyor ve araç 360 krş yakıyor.
    9-daha sonra başka bir servis ile araca yeni borular getirtiliyor yeni turbonun salyangoz ağızı farklı olduğundan eski turbonun salyangozu takılmak üzere turbocuda açıldıgında daha yeni takılan ve 1000km yapmış yapmamış olan turbonun pallerlerının sanki içine fare girmişte kemirmiş gibi yenmiş olduğu görülüyor revizyon yapılıyor.
    DAHA BİTMEDİ
    10-Revizyon sonrası yine 1000 km yaptı yapmadı turbo vefat.
    11- turbocu bukadar çabuk arıza yapmasına karşılık hiç bir ücret talep etmeden tekrar revizyon yaptı.
    12- araç 500 km yol yaptı yapmadı ve bu arada ben askerden geldim. daha aracı görmedim tekrar turbo dağıttı

Yani anlıyacağınız üzere onun bunun yapamadığı, bilemediği, kafasının basmadığı bir problem var araçta. bana bu sorunu bulup giderecek bu işlerden çok çok iyi anlıyan gerekirse yaptığı işe kefil olacak bir duayen lazım

Ey TT ahalisi aracımı çok seviyorum başka bir dizelden bukadar zevk alacağımı sanmıyorum. Askerden yeni geldiğim içinde yeni bir araç alacak bütcede değilim

Fazla aktif olamama rağmen 1 seneden fazla bir süredir devamlı takip ettiğim(askerde iken telefonumdan girip) ve diğer forumlardan beni koparan türkiyenin en iyi araç ve tuning forumu bu büyük aileden bir yardım eli bekliyorum.

(Çok fazla yazdım biliyorum ama içime atıp da büyüyüp patlayan bu bukadar uzun yazımı okuyup bana yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.)

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üzerindeki yazılım kimin yazılımıydı?

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok büyük geçmiş olsun demek istiyorum ilk once yetkili servisin böyle bi yanlişla beni yolda birakacak ben arabayi sıfırdan aldirirdim orda sanirim biraz esnek davrandiniz ki servisin yaptiği yanlişlardan dolayi araç bu hale geldi anladiğim kadariyla birakin servis tamamen sorunu cözsün.

Yada Sitemizde izmirli arkadaşlar var örnek olarak ege turbo gidebilirsiniz izmirli arkadaşlar yazar ama servis bu işi cözmesi gerekiyor gerekirse yeni motor versinler araba versinler öyle bi sorunun devam etmesi cok sacma

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

sovalye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şaka mı bu

kaç kez turbo değiştirdin sayamadım

erh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazılımını en azından orjinaline cevir veya yaptıgı işin arkasında durabilecek birine yaptır..

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baslı basına yazılımdan kaynaklanıyor nasıl basınc acılmıssa turboyu bıtırıp duryo,orjınalıne don yada bu ısı hakkıyla yapan bırıne yenı yazılım yaptır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet araç bundan 2005 Model Skoda Fabia VRS pd130.Ama ilandaki araç değil !

Alıntı erh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazılımını en azından orjinaline cevir veya yaptıgı işin arkasında durabilecek birine yaptır..
    Alıntı kurtbil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    baslı basına yazılımdan kaynaklanıyor nasıl basınc acılmıssa turboyu bıtırıp duryo,orjınalıne don yada bu ısı hakkıyla yapan bırıne yenı yazılım yaptır
    Özür dilerim 3. maddeden sonra tam hatırlıyamıyorum o civarlarda bi zamanlarda aracın yazılımı orjinale çevirilmişti. şu anda orjinal yazılımda hatta yazılımı yapan kişiye kardeşim götürüp tekrar baktırmış ve orjinal denmiş.Ama aracın yazılımı açıp bakasaya kadar baya bi uğraşmş kardeşimin söylediğine göre.

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kadar turbo değişimleri sırasinda beyin orjinal mi yazilimli mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet yukarıdakı ilk mesajımı deşiğtirdim tam olarak hatırlıyamıyorum ama sanırım doğuş otonun taktıgı yanlıs turbodan önce veya orjinal yazılıma çevirilmiştir araç.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_HaNNibaLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cok büyük geçmiş olsun demek istiyorum ilk once yetkili servisin böyle bi yanlişla beni yolda birakacak ben arabayi sıfırdan aldirirdim orda sanirim biraz esnek davrandiniz ki servisin yaptiği yanlişlardan dolayi araç bu hale geldi anladiğim kadariyla birakin servis tamamen sorunu cözsün.

Yada Sitemizde izmirli arkadaşlar var örnek olarak ege turbo gidebilirsiniz izmirli arkadaşlar yazar ama servis bu işi cözmesi gerekiyor gerekirse yeni motor versinler araba versinler öyle bi sorunun devam etmesi cok sacma
    İşimiz gereği fazla ilgilenememekte ve dediğin gibi biraz esnek davrandık. ve benim askere gidişim aracın kardeşimde olması babamın ayrı tamir kardeşimin ayrı tamir ettirmesi işi curcunaya çevirdi ayrıca. bundan sonra tek ben ilgileneceğim ve tek bir kişi ilgilenicek İnşallah

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaaa herboku yazılıma atmayın yaaaa yazılım standart kende bunu yapıytorsa baska nedenler aramak lazım

Kardeşim izmirde Agus Oto var oraya bi git yardımcı olurlar sanırım sana Ben kefilim

ayrıyetten baska sorunlar olabilr arbanda mesela Yağlamanın yağlama hortumunun tıkalı yada çok az yağ beslemesi gelmedsi yağ basıncı turobnun yağ girşişi filitredeki sorun sleenoidin bozkluğundan dolayı basıncın yükselmesi sen aguş a gidersen yardımcı olurlar sana kardeşim
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaaa herboku yazılıma atmayın yaaaa yazılım standart kende bunu yapıytorsa baska nedenler aramak lazım

Kardeşim izmirde Agus Oto var oraya bi git yardımcı olurlar sanırım sana Ben kefilim

ayrıyetten baska sorunlar olabilr arbanda mesela Yağlamanın yağlama hortumunun tıkalı yada çok az yağ beslemesi gelmedsi yağ basıncı turobnun yağ girşişi filitredeki sorun sleenoidin bozkluğundan dolayı basıncın yükselmesi sen aguş a gidersen yardımcı olurlar sana kardeşim
    İşte özgüncüm ağzından bal damlıyor sorunun nereden kaynaklandığını bulmak lazım senin gibi bu işten çok iyi anlıyan biri lazım bana. Biraz önce bir arakdaşda özel mesaj attı bana aguş oto için ama servis konusuna sıcak bakmıyorum yukarıda yaşadığım problemlerden dolayı.
    Özgüncüm benim aklıma şuda geliyor; daha önceki turbo arızalarından kırılan dağılan parçalardan egsoz a kaçanların egsozu bir nebze tıkamış olabileceği böyle bir problemde olabılırmı sence?

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ausch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte özgüncüm ağzından bal damlıyor sorunun nereden kaynaklandığını bulmak lazım senin gibi bu işten çok iyi anlıyan biri lazım bana. Biraz önce bir arakdaşda özel mesaj attı bana aguş oto için ama servis konusuna sıcak bakmıyorum yukarıda yaşadığım problemlerden dolayı.
    Özgüncüm benim aklıma şuda geliyor; daha önceki turbo arızalarından kırılan dağılan parçalardan egsoz a kaçanların egsozu bir nebze tıkamış olabileceği böyle bir problemde olabılırmı sence?
    sanmam ama m kırılan turbonun yağ geri dönüşünden yada intercoolerıa bastığı parçalar hala ve hala makinanı üzüyotr olabilr ondan dolayı Agus u önerdim ya sana telefonda irtibata geçeriz ordan çok rahat diye hem iştende anlarlar bence yardımcı olurlar sana ama hayır diosan burdan yardım ederim sana elimden geldiğince
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özellikle birinci linkteki sorunlar sizin sorunlarınza benziyor bi bakın isterseniz.

edit = Pardon zaten 1. linki siz açmışsınız

link 1

link 2

link 3

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım özgüncüm çok çok teşekkür ederim.
    En son takılan pd160 turbosundan sonraki revizyonda intercooler ve tuüm borular yenisi ile değişmiş.(bir önceki servisin borulara kesme biçme ile uydurma bir şekilde bağladığı için) Ama benbir yandan yazılımdanda ufak bir şekilde şüphelenmekteyim. bunu seninle özel olarak görüşebilrmiyiz?Bazi değişik olaylar var çünki işin içinde

fms - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbocharger da oluşabilecek arızaların motor kaynaklı bi çok nedeni olabilir,

-hava filtren tıkalılıdır, turbocharger surge yapabilir,
    -intercooler kısmen tıkanması, emme manifoldu kısmen kurumla tıkanması, hava borularında herhangi bi daralma,vb. yani havanın önündeki engel turbocharger surge sebebidir,
    -kaçıran emme valfleri, işeyen yakıt enjektörü, herhangi bi silindirde oluşan dengesiz yanma,vb... manifold pulse tipi olduğu için surge sebebidir.

sebepler arttırılabilir, motoru da detaylı kontrol ettirmende fayda var.

not:surge sesi illa ki duyulacak düzeyde olmayabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hava filtresinin tıkalı olacağını sanmıyorum servisi 1 km geçmez aracın. ve okadar işlemde bu gözden kaçamaz.
    intercooler tıkanmasıda ve borulardan olacağını sanmıyorum komple borular ve cooler değişti yine aynı sorun.
    kurumlanma konusunda durumun ne olduğunu bende bilmiyorum ama turbo değişirken hiç olmazsa sokulen borulardan hiç olmazsa egr nın oradan belli olur görürler diye düşünüyorum.
    enjektörler teste girmişti onlarda bir sorun yokmuş.ayrıyetten bi ara aracın çekişi düşük olduğu için enjektör diyen servise nazaran bizimkilerin enjektör olmadığını söylemesi üzerine enj. test edilmiş ve bir sorun görülmemiş.
    motorun detaylı kontrol edilmesi lazım bunu bende biliyorum fakat bunu detaylı olarak kontrol edebilecek gerçek anlamda detaylı olarak kontrol edebilecek ve bu sıkıntımı giderebilecek birisini arıyorum bende onun için burdan yardım istiyorum ve burada okadar bilgili abilerimiz kardeşlerimiz varki nice biz işin erbabıyız diyen koca servislerden cok cok daha iyi ve tecrübeliler.

samet_61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbo basıncına baktırt

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)