2005 model fabia vRS imin turbo sorunundan artık bıktım. Araç sürekli turbo yiyor
İzmirde bu işlerden çok iyi anlıyan (vw servisi önermeyin lütfen) birisi varmı acaba benim derdime derman olacak? ama bu işlerin duayeni olan ve sıcak kanli dürüst herşeyi para olmayan insanlar önerirseniz sevinirim. Millet 100 hp lik aracı 150-200 hp ye yüklüyor sorunsuz biniyor ben stock olarak sorunsuz binemiyorum yahu kafayı sıyırıcam
Aracın sorununu açıcak olursak;
1-2006 yılında izmirde yazılım yapıldı. İsim vermek istemiyorum merdiven altı değil turkiyedede isim yapmış bir tuning firması.
2-yazılımdan 6-7 ay sonra araç ilk turbosu aydın otobanında vefat etti.
3-daha sonra vw doğuş da yeni turbo takıldı aradan 2-3 ay geçti araç tekrar turbo yedi ki doğuş otonun yanlış turbo takmasından kaynaklanmış
3,5- Bu aralarda bir yerlerde aracın yazılımı tekrar orjinale çevrildi(Özür dilerim bunu yazmayı unutmuşum)
4-garantiden doğru turbo geldi takıldı.
5-daha sonra tam hatırlamıyorum 1-1.5 sene bu turbo ile yürüdü araç ve tekrar turbo vefat etti.
6-daha sonra yine isim vermek istemiyorum izmirde özel bir vw servisi tarafından yaptırılan turbo revizyonu ve ardından 1000 km yapmadan turbo tekrar vefat
7-sonra servis ve turbocu tarafından karsılanan revızyon sonrası araç 3-5k km sonra, ben askerden izine geldiğimde elimde kaldı. araç sollarken biraz yüklendiğimde bumm.
8-daha sonra bu özel servis pd160 ın sıfır turbosunu takıyor (ben askerdeyım)
kesme biçme borular ile ve bu halde heryerden hava kaçırıyor ve araç 360 krş yakıyor.
9-daha sonra başka bir servis ile araca yeni borular getirtiliyor yeni turbonun salyangoz ağızı farklı olduğundan eski turbonun salyangozu takılmak üzere turbocuda açıldıgında daha yeni takılan ve 1000km yapmış yapmamış olan turbonun pallerlerının sanki içine fare girmişte kemirmiş gibi yenmiş olduğu görülüyor revizyon yapılıyor.
DAHA BİTMEDİ
10-Revizyon sonrası yine 1000 km yaptı yapmadı turbo vefat.
11- turbocu bukadar çabuk arıza yapmasına karşılık hiç bir ücret talep etmeden tekrar revizyon yaptı.
12- araç 500 km yol yaptı yapmadı ve bu arada ben askerden geldim. daha aracı görmedim tekrar turbo dağıttı
Yani anlıyacağınız üzere onun bunun yapamadığı, bilemediği, kafasının basmadığı bir problem var araçta. bana bu sorunu bulup giderecek bu işlerden çok çok iyi anlıyan gerekirse yaptığı işe kefil olacak bir duayen lazım
Ey TT ahalisi aracımı çok seviyorum başka bir dizelden bukadar zevk alacağımı sanmıyorum. Askerden yeni geldiğim içinde yeni bir araç alacak bütcede değilim
Fazla aktif olamama rağmen 1 seneden fazla bir süredir devamlı takip ettiğim(askerde iken telefonumdan girip) ve diğer forumlardan beni koparan türkiyenin en iyi araç ve tuning forumu bu büyük aileden bir yardım eli bekliyorum.
(Çok fazla yazdım biliyorum ama içime atıp da büyüyüp patlayan bu bukadar uzun yazımı okuyup bana yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.)