|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: tüplü jip / vw1303s
|
arkadaşlar daha yeni bir motor biliyorum ancak bu motorlarla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa beni biraz bilgilendirebilirlermi..?
bildiğimiz gibi motor 1.6 115hp gücünde ve 270nm tork üretiyor.... öncelikle bu motor volvonun, fordun, pejonun, kullandığı 1.6 110 hp dizel motorun aynısımıdır yoksa biraz geliştirilmişimidir yoksa tamamen farklı yeni bir motormudur? farklar yada yenilikler varsa bunlar nelerdir? bahsettiğim motorla bu d2 motor arasındaki gördüğüm tek fark d2 motorun 115 hp ve 270nm tork olması, diğer 1.6 motor ise 110 hp 240nm tork üretiyor ve bunun dışında motor hacmi vs vs gibi teknikverileride teknik tabloda aynı görünüyor..... ayrıca yapılacak chip işlemiyle bu motordan diğer motora oranla farklı ne gibi güçler elde edilir? teşekkürler.... |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
bu motor 8 subaplı diye biliyorum.Hani PSA grubunda 1.6 HDİ'lar 8 subap oldu ya yeni motoru S40'a koydular galiba.
http://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_S40 burda gördüm. __________________________________ Bedeli ödenmemiş tecrübe,tecrübe değildir. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: 220-221
|
bende 2006 model vardı motor ve yürüyen ford ile birebir aynıydı
fakat makyajlanan kasada motor mitsubishi ile aynı deniliyor.. __________________________________ Satılık Kılcal Çiziği Bile Olmayan Garantili Blackberry Bold 9900
|
|
|
|
|
|
#4 | |
![]() |
__________________________________ Bedeli ödenmemiş tecrübe,tecrübe değildir. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
8 süpapmı..!!! aboovv...
__________________________________ Son Düzenleyen ygtrn; 28-03-2011 23:43. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
peki şimdi bu motor eskisinden iyi ve avantajlımı yoksa değilmi?
teknik verilere bakıyorum güç artmış, tork artmış ama 0-100 hiç değişmemiş birde üstüne yakıt artmış!!! ve ağırlıkta artmış... ne alaka? |
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
son hız artmış +5km ve Co2 emisyon artmış. farklı bir geliştirme olmuş..
__________________________________ Bedeli ödenmemiş tecrübe,tecrübe değildir. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Buick Regal Cdti
|
şu anda citroen peugeot ta kullanılan start stop özellikli motor kullanılıyor, tek bir alternatörden mikro hibrid dedikleri bi özelliği kullanıyorlar start stop özelliği var manuel şanzımanla ciddi anlamda az yakıt harcar. yeniliği konusunda tek sıkıntı sanırım o e-hdi muhabbetidir yani hiç denenmemiş motor. benm bir tanıdığım c5 ehdi aldı şimdilik bi sıkıntısı yok, 15.000 km yaptı onda 6r şanzımanla karmada 6 litre gibi bir değer alıyor pekte sakin kullandığı söylenemez...
triger kayışı 180 binde değişiyor falan, çünkü sadece 2 adet rulman var. iyi motordur diğer motor bloğunu değiştirdiklerini sanmıyor, zaten peugeot dizel teknolojisinde çok ileri bir firma... |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: i-30
|
yeni emisyon hikayesine çıkan motor eurokaçsa artık ensonu
__________________________________ 1881 - 193∞
|