Kayıt ol

Eski 02-05-2011, 23:40   #1

CanSim - ait Avatar

Otomobil: Cordoba Tdi

Albea Multijet Stop Etme Sorunu???

Kullandığım şirket aracı daha 20.000 km'de Albea Multijet. Işıklara yaklaşırken, durmaya yakın titreyerek stop ediyor. Sürekli yapmasada son 4-5 günde 3-4 defa yaptı diyebilirim. Viteste ya da boştada olsa yapıyor. Sebep sizce ne olabilir ????
CanSim isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-05-2011, 00:11   #2
Uzaklaştırılmış Kullanıcı

Otomobil: Kafadan dip basık 1.9 Vivaro:)

Benim vivaroda debriyaja bastıgımda rolanti cubugu tripe giriyordu titremeler felan derken stop ediyordu serviste motorun ordan bir parca değiştirmişlerdi, sizde öyle bir durum oluyormu ?
otuzdört isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-05-2011, 00:20   #3

Meco - ait Avatar

Otomobil: Honda PCX

düz yolda mı yapıyor yoksa yokuş olduğunda mı ?
Meco isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-05-2011, 00:29   #4

mrtngn - ait Avatar

Otomobil: MK2b mJET

CanSim´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kullandığım şirket aracı daha 20.000 km'de Albea Multijet. Işıklara yaklaşırken, durmaya yakın titreyerek stop ediyor. Sürekli yapmasada son 4-5 günde 3-4 defa yaptı diyebilirim. Viteste ya da boştada olsa yapıyor. Sebep sizce ne olabilir ????
Albealarda hatta son jenerasyonda kronik sanırım bu.Arkadasımda 2010 albea var multijet aynı sekilde araba viteste yada bosta hiç farketmeksizin devir 400-500 lere gelip stop ediyordu bazende stop etmeyip düzeliyordu.Bursa birmota bıraktık aracı denize düşen yılana sarılır hesabı.Hiçbisey yok normal dediler ve en sonunda orayı birbirine kattık fiat genel merkeze mail attık kavga dövüş zorla yeni beyin getirdiler araca.Yeni beyindede birkac kere yaptı ama suan düzeldi.Yaparsada ayda yılda birkere devir düşüp kendiliğinden toparlıyodu.Ve bununla beraber araçta sikayetci oldgumuz egsozdan siyah duman atıyordu onuda halledemediler bitürlü.bicok albeadada bunu görüyorum

Bendede 2005 punto var bikac kere benim basımada gelmişti devir düşme olayı ama hiç stop etmedi ve uzun süredirde hiç tekrarlamadı

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
mrtngn isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 07-05-2011, 12:47   #5
Mst

Mst - ait Avatar

Otomobil: '01 Corsa C

Mst - MSN üzerinden Mesaj gönder
Bu arıza diyagnozda genelde 'düşük yakıt basıncı' arızası olarak karşımıza çıkıyor, sorunda enjektörlere bağlı olan yakıt rayı üzerindeki basınç sensöründen kaynaklanıyor.
Mst isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 07-05-2011, 17:10   #6

mrtngn - ait Avatar

MST_ONLINE´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu arıza diyagnozda genelde 'düşük yakıt basıncı' arızası olarak karşımıza çıkıyor, sorunda enjektörlere bağlı olan yakıt rayı üzerindeki basınç sensöründen kaynaklanıyor.
Saniyorum daha önceden bu sorunlarla karsılastınız.Peki ray üzerindeki basınc sensörü değiştiğinde sorun tamamen ortadan kalkıyormu?

Ayrıca bahsettiğiniz sensörle arac üzerinde bulunan sensör arasında ne gibi fark var?

Eski 09-05-2011, 18:05   #7
Mst

Mst - ait Avatar

Otomobil: '01 Corsa C

Mst - MSN üzerinden Mesaj gönder
mrtngn´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Saniyorum daha önceden bu sorunlarla karsılastınız.Peki ray üzerindeki basınc sensörü değiştiğinde sorun tamamen ortadan kalkıyormu?

Ayrıca bahsettiğiniz sensörle arac üzerinde bulunan sensör arasında ne gibi fark var?
Konyada özel servisimiz var, sürekli bu tür arızalarla meşguluz, sensorünün kesin arızalı olduğuna dair bişey söyleyemem sana, tesisat hatalarıda bazen bu tür arızalara sebep vermekte, arızan sonuç itibari ile mekanik değil, elektronik, tam olarak tespit ettirerek yada deneme maksatlı taktırabilirsen sensörü o zaman değiştir.
Mst isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 09-05-2011, 18:23   #8

MuratB - ait Avatar

Otomobil: Jdm Doblolar

MuratB - MSN üzerinden Mesaj gönder
YENİ SİSTEMLE YAKIT TÜKETİMİ DÜŞECEK

Mesela biz şimdi yeni bir sistem getiriyoruz, start/stop sistemi. İlk olarak bu hafta başlayacak olan Cenevre Fuarı'nda tanıtımı yapılacak olan Fiat 500'ün cabrio versiyonunda kullanılacak.

- Nedir o?

Bu sistem aracın hareket etmediği dönemde motoru kapatıyor, vitesi taktığınızda yeniden çalıştırıyor.

Mesela kırmızı ışıkta durdunuz diyelim, hemen motoru kapatıyor, sonra tekrar devreye giriyor. Böylece hem çevreyi kirletmiyor hem de şehir içi trafikte önemli bir yakıt tasarrufu sağlıyor.

Bu uygulama Fiat 500 ile başlayacak, ondan sonra diğer modellere de yaygınlaştırılacak.

Alıntıdır

MÜLPA EMLAK | Mülkiyet Pazarlama

mulpa.sahibinden.com

kop42´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bak kanka
ınadına yapıolar amk ayfonla surdaydık burdaydık
kanka al canon makınayıda su zıynet esyalarını
cekek şeklimiz olsun
MuratB isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 09-05-2011, 19:38   #9

CanSim - ait Avatar

sorun hala devam ediyor, 20000 bakımına bırakmıştım servise, incelemek için bir gün istediler, işlerim sebebiyle böyle bir imkan yok bu ara, müsait olunca bırakıcam artık yapıcak birşey yok, özellikle yokuş aşağı daha çok yaptığını farkettim bu arada.

cidden start stop oldu, bide kendim marşa basmak zorunda kalmasam
Eski 09-05-2011, 20:02   #10

sülüman - ait Avatar

Otomobil: Mjet-jiguli

aynı sorun benim başımada geldi rayın üstündeki basınç sensörünün oringi yırtılmıştı stop edip duryordu tesadüfen söküp bakarken bulmuştum.
sülüman isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 09-05-2011, 20:54   #11

CanSim - ait Avatar

sülüman´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
aynı sorun benim başımada geldi rayın üstündeki basınç sensörünün oringi yırtılmıştı stop edip duryordu tesadüfen söküp bakarken bulmuştum.
yarın kontrol edicem. teşekkürler.
Eski 10-05-2011, 00:30   #12

mrtngn - ait Avatar

MST_ONLINE´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Konyada özel servisimiz var, sürekli bu tür arızalarla meşguluz, sensorünün kesin arızalı olduğuna dair bişey söyleyemem sana, tesisat hatalarıda bazen bu tür arızalara sebep vermekte, arızan sonuç itibari ile mekanik değil, elektronik, tam olarak tespit ettirerek yada deneme maksatlı taktırabilirsen sensörü o zaman değiştir.
Anladım,aklımızda bulunsun bunlar.

CanSim´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sorun hala devam ediyor, 20000 bakımına bırakmıştım servise, incelemek için bir gün istediler, işlerim sebebiyle böyle bir imkan yok bu ara, müsait olunca bırakıcam artık yapıcak birşey yok, özellikle yokuş aşağı daha çok yaptığını farkettim bu arada.

cidden start stop oldu, bide kendim marşa basmak zorunda kalmasam
Banada psikolojik gibi geldi ilk baslarda ama benimde başıma geldiğinde frene bastıgımda oluyordu coğunlukla.Demek ki biseyler var.

Fiat'ında biseyler yapması lazım bence bu duruma,servislere gitmeden önce onların halletmesi gerekiyor.

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 20:20 ::::