|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Cordoba Tdi
|
Kullandığım şirket aracı daha 20.000 km'de Albea Multijet. Işıklara yaklaşırken, durmaya yakın titreyerek stop ediyor. Sürekli yapmasada son 4-5 günde 3-4 defa yaptı diyebilirim. Viteste ya da boştada olsa yapıyor. Sebep sizce ne olabilir ????
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
Otomobil: Kafadan dip basık 1.9 Vivaro:)
|
Benim vivaroda debriyaja bastıgımda rolanti cubugu tripe giriyordu titremeler felan derken stop ediyordu serviste motorun ordan bir parca değiştirmişlerdi, sizde öyle bir durum oluyormu ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Honda PCX
|
düz yolda mı yapıyor yoksa yokuş olduğunda mı ?
|
|
|
|
|
|
#4 | |
![]()
Otomobil: MK2b mJET
|
Bendede 2005 punto var bikac kere benim basımada gelmişti devir düşme olayı ama hiç stop etmedi ve uzun süredirde hiç tekrarlamadı __________________________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
Bu arıza diyagnozda genelde 'düşük yakıt basıncı' arızası olarak karşımıza çıkıyor, sorunda enjektörlere bağlı olan yakıt rayı üzerindeki basınç sensöründen kaynaklanıyor.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
|
Ayrıca bahsettiğiniz sensörle arac üzerinde bulunan sensör arasında ne gibi fark var? __________________________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
Konyada özel servisimiz var, sürekli bu tür arızalarla meşguluz, sensorünün kesin arızalı olduğuna dair bişey söyleyemem sana, tesisat hatalarıda bazen bu tür arızalara sebep vermekte, arızan sonuç itibari ile mekanik değil, elektronik, tam olarak tespit ettirerek yada deneme maksatlı taktırabilirsen sensörü o zaman değiştir.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
YENİ SİSTEMLE YAKIT TÜKETİMİ DÜŞECEK
Mesela biz şimdi yeni bir sistem getiriyoruz, start/stop sistemi. İlk olarak bu hafta başlayacak olan Cenevre Fuarı'nda tanıtımı yapılacak olan Fiat 500'ün cabrio versiyonunda kullanılacak. - Nedir o? Bu sistem aracın hareket etmediği dönemde motoru kapatıyor, vitesi taktığınızda yeniden çalıştırıyor. Mesela kırmızı ışıkta durdunuz diyelim, hemen motoru kapatıyor, sonra tekrar devreye giriyor. Böylece hem çevreyi kirletmiyor hem de şehir içi trafikte önemli bir yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu uygulama Fiat 500 ile başlayacak, ondan sonra diğer modellere de yaygınlaştırılacak. Alıntıdır |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
sorun hala devam ediyor, 20000 bakımına bırakmıştım servise, incelemek için bir gün istediler, işlerim sebebiyle böyle bir imkan yok bu ara, müsait olunca bırakıcam artık yapıcak birşey yok, özellikle yokuş aşağı daha çok yaptığını farkettim bu arada.
cidden start stop oldu, bide kendim marşa basmak zorunda kalmasam
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Mjet-jiguli
|
aynı sorun benim başımada geldi rayın üstündeki basınç sensörünün oringi yırtılmıştı stop edip duryordu tesadüfen söküp bakarken bulmuştum.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#12 | ||
![]()
|
Fiat'ında biseyler yapması lazım bence bu duruma,servislere gitmeden önce onların halletmesi gerekiyor. __________________________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
|
||
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |