Hazir konu tartişilirken 1.5 dci motoru bulabilirmiyiz kangoya koymak için fatura vs kac lira olur bilgisi olan varmi ?
Printable View
Hazir konu tartişilirken 1.5 dci motoru bulabilirmiyiz kangoya koymak için fatura vs kac lira olur bilgisi olan varmi ?
Erhan abi MeganeII olupta 105 ve 6 ileri olanlar da var son seriden, daha geçen yaz kullandım bitanesini. Şöyle diyim hiçbir meganeIII yanına gelemez stock olarak , İzmir'de III ile 210 u geçemedik 3 kişi, 105'lik II ile aynı yerlerde 225-230 gidiyorduk 4 kişi ile :)
Eğer onlardan bulabilirsen, takas et + yazılım yap 105'liğe miss :) Şanzımanı III'ünkinden bi çıtır daha uzun , daha çok keyif veriyor elastiklik değerlerinde :)
Renault Megane 1.5 DCi Exception 2009 Model 30.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk
Aynen şunlar abi , ama cidden çok tehlikeli gidiyor yani o şanzıman III'ünkinden çok daha güzel ve motorla uyumlu bence , ki ablamın III'ü sürtünce abim bunu getirmişti plazadan filo aracıymış o akşamda tesadüfen ben dışarı çıkıcaktım gayet test ettik :)
1.4-1.6 klasmanında dizeller içinde bu kadar az yakıp bu kadar atak olup giden bi araç daha yok..
meg2 lerde 105-6ileri olan var ama sedan hepsi
hb kasada yok , hb kasada 100hp-5ileri olan motor var.
şanzıman oranları sayesinde torku daha güzel yayıyor devir bandına , sürtünme katsayısı vs gibi daha etkenler var abi :)
her zaman güç/ağırlık oranı olayı tutmuyor kısacası ama c3 92hp de güzel giden bi araçtır , az da yakar megane'ı daha uzun süre kullandım c3 ü çok kısa kullanmıştım bi arkadaşımın aracı idi. bnm karşılaştırmamda megane kazandı kısacası :) neyse konu hiç olmasın :)
Megane 3 ile 2'yi yillarca kullandim,kullaniyorum..
Ayni kefeye koyamam , 3 cok daha keyifli ve guvenli..
Ayrica daha iyi gidiyor dedigin 2 nin fab.verileri 3'ten daha yavas lakin sen cok daha hizli diyorsun 3 u bir servise gosterin derim veya 2nin stock oldugundan emin olun :)
Aero olarak kiyas bile gitmez 3 ve 2
3 kesinlikle daha ileride tartışma götürmez
fransız versiyon hb + dynamic paket + cam tavan + xenon gebertir her türlü :)
tüketimde 2 daha iyi diye biliyorum
zaten servis(ler) sahipleri , arabalarda hergün serviste :hahaha: 4 adet olmak üzere (coupe, 2 yerli, 1 ithal) farklı 105 lik meg3, 1 tanede 105lik meg2 kullandım 1 hafta-10gün içinde..
senin meg2'n 82 lik değil miydi ;) ben 105 vs 105 kıyaslaması yapıyorum :icon_tup:
3 keyifli güvenli daha iyi yol tutuyor aerosu daha iyi zaten ben aero olarak soner abinin c3 le kıyaslamıştım, dikkatli okursan anlarsın :heyoo:
acımadan kullanınca meg3 , 0.5 lt kadar daha fazla tüketiyor abi kuzenlerin 400 bin km'den fazla olan tecrübelerine göre :)
yok ben acırım arabalarıma , can almam can veririm :)
Levo kardesim olsa cikip denicem..
Lakin 3hb dururken gidipde 2 al daha hizli fln komik oluyor..
Sen 1 hafta 10 gun diosun yillarca sahsi aracimdi 2 ve 3.
3 hb ispanya uretimi arac alinabilecek en guzel c segment aractir o kadar iddaaliyim,fiyat larida goz onune alarak yine diyorum kesinlikle yerli hb megane 3 almayin!!!
Meggy 3 1290 kgdir ispanya uretimi olanlar , cam tavanli olanlar benimki gibi 1300 un ustundedir yerli uretimmegane 2 hafiftir 3 ten
Bu arada evet hb ler ispanya üretimiymiş fransız hb yok sanırım
Coupeler tamamiyle fransız
Sürüşten bahsedilmiş megane 2 ile kıyaslanamaz, gerçi direksiyon bence aşırı hissiz ama şasi dengesi ve tepkisi fena değil.
oğuzhan , 3 yerine hiçbir şartta 2 tercih et demiş miyim? erhan abi şanzıman , turbo , cooler değiştirmekten bahsetmiş ki meg2 sahibi kendisi, aynı aracın 100-105 liğini al diye öneride bulundum, o şekilde düzgün oku, komik oluyor falan da ayıp oluyor illaki biyerde denk geliriz dünya küçük ;)
meg3 güzel olmasa ben eşiğinden dönmezdim alalım diye az ikna etmeye çalışmadım evdekileri de ztn.
dou @ hacı 2 nin direksiyonu kadar kötü direksiyon daha görmedim :) 3'ün direksiyonu yine güzel kararında yani :)
şimdi elimdeki resmi reno kataloğuna bakıyorum. megane II sedan kataloğu. basım yılı mayıs 2009..
maksimum hız: 186
0-100: 11.2 sn
CO2 salınımı: 124 g/km
ağırlık: 1315 kg..
105 hp / 13.15 = 7.98 hp / 100 kg
bu şartlarda benim C3 ün megane II sedanı geçmesi lazım...