Yok dostum ne kabusu yaziyordu genelde ondan az km yapanda var cok km yapanda var
Yok dostum ne kabusu yaziyordu genelde ondan az km yapanda var cok km yapanda var
Shell kendi işlettiği bayileri bieln arkadaşlar varmı istanbul avrupa yakası ?? teşekkürler
Ankara da f10 için konya yolu opet euro diesel classic e konya yolu opetden (gidiş gelişde 2 opetide kullanıyorum) oto aygaz alıyorum. Benzini konya yolu bp den alıyorum. Uzun zamandır hiç değiştirmedim hepsinden de çok memnunum.
opette aynı istasyon aynı pompadan şaşmıyorum :)
şehir dışına genelde mondeo ile cıkıyorum kamyon olarak kullandım icin nere denk gelirse :)
En yakın istasyondan.
opet aynı istasyondan almaya özen gösteriyorum :D
çavuşoğlu totalden alıorum genelde ama arasıra küçükyalı e-5 (kadıköy istikametindeki) po dan alıorum daha uzun menzil yapıyor
Shell GTL. Hem performanslı hemde kalıteli bir yakıt. litre fiyatı diğer mazota göre daha yukarda olmasına rağmen km olarak dıger yakıta gore daha fazla km alabılıyorum. dolayısı ıle aracıma yuksek kalıtede bır yakıt alıyorum.
Gecen gun 50 gtl aldim sehir ici ve e5 karisik 7.8 lt ortalama ile yaklasik 210 km yaptim
Zeytinburnu Şenses petrol Shell 97 oktan.
Levent BP
Ultimate Diesel
bi de ben manyak gibi aldığım tüm akaryakıt fişlerini saklıyorum hefteri falan var hatta,var mı benden başka yapan :D
tabiki shell :)
çok yerden yakıt aldım, kaynarca e5 opetin benzini gibi birşey görmedim...
bereket basıyorlar pompada mübarek:D
:):Dfull...
KOzyatağı Yanyol Lukoil Yeni ismi (Aytemiz) Mazot + benzin + lpg herşeyi süper Shellden uzak duruyorum Shellden mazot aldığımda araba gürültülü çalışıyo ve nedense gitmiyo + opetin de mazot benzin ve Lpgsi Çok iyi geri kalan istasyonları denemedim daha :D
bu durumda yapılan km neye göre takip ediliyor, göz kararı yakıt göstergesi aynı yere gelmesi mi referans alınıyor?
gösterge yanıltabilir,
depoyu tam doldurup sayaç sıfırlanır, bir sonraki dolum da tekrar tam doldurulur.
Sayaçtaki rakam ile fişteki lt ye göre tüketim hesaplanır..
renault symbol ile bu şekilde, 90000 km, piyasadaki hemen hemen tüm istasyonlardan yakıt aldım. (PO, Full, OPET, BP, SHELL, vs.)
ortalamam 4.9-5.0 arasında gitti geldi..
Ben hiç bir fark göremedim firmalar arasında..
Benimkisi tamamen göz kararı ibreye göre yaptığım kabaca bir hesap, öyle fişle karşılaştırmıyorum hiç. Tabi işin en doğrusu dediğin gibi adam akıllı fulleyip karşılaştırma yapmakta ama arabayı %99 abim kullandığı için ben uzaktan ancak bu şekilde bakabiliyorum hesaba :)
Bu akşam ibre kırmızıya neredeyse gelmiş, bilgisayar da 120 km gider diyordu. km sayacı da 475 km gidilmiş gösteriyordu. Işık yanana kadar (Opet'ten yakıt aldığımda ışık yeni yanmıştı) 50-60 km daha gideceğini katarsak kabaca, 520-530 km yol gidecekmiş 150 liralık Opet Euro Diesel ile...
Şimdi tekrar 150 liraya 4.07'den 36.8 litre GTL aldım. 150 liraya eğer GTL alırsak 2 litre daha az yakıt almış oluyoruz Euro Diesel'e göre. Bu da gidilen mesafeler kabaca göz önüne alındığında GTL'in daha verimli olduğunu gösteriyor. Bu nedenle GTL'e devam... (Motoru daha sessiz çalıştırdığı bariz bir gerçek bizim araçta).
Bende dikkat ettim sanki gtl daha uzun km yapti bendede
bnm dizeldede gtl hem daha iyi gidiyor hem 40 filan fazla gidiyor anlamadım gitti..ben pahalıya aldım diye kıyıpta basmıyormuyum acaba :) genel kanı bu şekil demi?
Evet, gtl bir miktar daha fazla gidiyor. Üstelik birim fiyata litre bazında daha az olmasına rağmen...
sömestr için antalyaya giderken afyon shell bayisiyle beraber uçtum,
sıvılaştırılmış doğalgaz dedi gtl için, emisyonu bu yüzden düşürüyor ve kurum biriktirmiyor falan diye açıkladı güzelce bana. ek bilgi olsun.
ben 2009 da gtl alanyaya geldiğinden beri gtl alıyorum, hiç şaşmadım..
Arkadaşlar ben az çok akaryakıt işinin içinde sayılırım, Çok yakın aile dostumun istasyonu var ordan biliyorum yani;
Yakıtta önemli olan marka deyil; Mozot rafineriden çıkarken mazot istasyona gelene kadar, istasyona gelır dopoya konur ondan sonrası istasyon sahibiyle ALLAH arasındaki bir şey ona yapma mozot karıştırır karıstırmaz orası bize karanlık ama enerji piyasası düzenleme kurulu bayi karlarını düşürmeye devam ettikçe aldığımız yakıtın kaliteside düsecektır doğal olarak işin o kısmı kesin..
dizel yakıtta bır cok rısklı fırma ıstasyonları var cevre yollarına . ben full alıyorım bırde ızmırde aytemız var 3.40 yakıt gayet ıyı 2 depo bıtırdım 3 tly ıc dıs yıkama yapıolar :)))
ben de ayda bir fullden alıyorum; boş depoyu full ün kampanya gününe denk getirip. onun dışında yarım depo shell gtl. ayın diğer günleri de opetten alıyorum. gtl'i bi nevi enjektöre hediye için :)
bakırköy incirli caddesindeki shell den alıyodum kı moil e dönene kadar bırkac kez moıl den aldım fakat yaptığım km cıddı sekılde dustu artık bakırkoy e5 totalden alıyorum
bp den alıyorum,bır sıkıntı yasamadım..
ben hep opete kilitim. hatta bazen yolda kalma pahasına ama şükü hiç kalmadı genelde lamba pek yakmam.
bu opet world carddan alıcam yakında %5den faydalanak :D
yıllardır opetten alırım. hiç sıkıntı yaşamadım. world opet karttanda faydalanıyorum %5 indirim oluyor. ayırca 4 x 100 e 50 tl daha indirim oluyor. toplamda full den alan arkadaşlar kadar indirim kazandığımı düşünüyorum. ayrıca kafam rahat :)
hep fullden aliyordum,
yolda bitecek gibi oldu, shell den aldim, hic birsey farketmedi..
ikidir shell den aliyorum daha cok yakti ( tabi alakasi yok, ayni yol sartlarinda iki kere gitmem mumkun degil)
full'den devam, super memnumum. 570 km mi ne yapti 27 litre yakitla, temde 120 in altina da dusmedim trafikte de agir agir gitmiyorum.
neresi ucuzsa ordan alıyorum :D
10 senedir aynı istasyon aynı pompa...
Altunizade Opet - 2 numaralı pompa
kendi aracımızsa opetten , kiralık araç falansa en ucuz yerden :)
full den başka kullanmıyorum.
eğer mazotum biter ve çevremde full yoksa shell tercih ediyorum
Arabanin agzina ediyon yane:)