Proje Adı : || SAMSUNG tab4 yol bilgisayarı
Proje Yapımcısı : || Çağrı Sarıkaya
Yapılan Araç Marka: / model :Corsa C aruba blue
Projenin Konumu: || gösterge
Kullanılan Malzemeler:
- Samsung tab4 t230 7' tablet
- Elm327 Bluetooth
- Corsa,Tigra 6234658 ve 6234659 parça numaralı kep
- iphone home tuşu
- Araç şarj aleti
- Aux kablosu
( sayfa 5 te güncel fotolar eklendi )
Fabrikasyon bi sistem olsun istedim navigasyon takmak yerine hem navigasyon hem bilgisayar hem göstergeler hemde arıza kaydını silmeme ve sosyal paylaşım siteleri youtube vb aklınıza gelebilcek tabletle yapılcakları arabanın can damarlarıyla birleştirdim ilk önce şapkayı aldım ve iç ölçülerini alarak bluetooth uyumlu ve ölçüleri bize yarıyacak tablet araştırdım kafama yatan t230 oldu daha
sonra torque programını çalıştırmak için elm327 aldım
samsung tabletler araç şarj aletleri ile çalıştırmak ve şarj etmek pil ömrünü ve makineye zarar verdiği için bataryayı sökme kararı aldım Mehmet Ürün abim sağolsun bana çok güzel çözümler üretti ve bataryayı söktük araç şarj aletine 7805 regulator ve diyot bağladı
+ - kablolar çekildi ve açma kapama tuşunuda dışarı taşıdık görünmicek biyere bağlamak için iphone home tuşunun içini çıkartıp ipek kablo ile lehimleyip uzattık
aux kablosu açma kapama ve elektrik devremizin son hali artık geriye kontaktan elektrik almak ve yerleştirmek kaldı
geldik arabanın içine kendi yolbilgisayarı benzeri dijitalduvar saatli![]()
ekranı söktüm ve kalorifer peteklerini yerinden çıkardım şapkayı üzerine koyup tabletin değebilcek olan yerlerini işaretledim kablo geçiş güzergahlarını belirledim
sonra ekranı yerleştirdim ve fibercide oval kenar olcak şekilde genişlettirdim sonra araba üstünde tekrar değebilcek yerleri tableti takarak son kez belirledik ve ekranı 3m bant ve pattex ile sabitleştirdik
daha sonra kablolar çekilde ve teybin üzeride boş bölmeye home tuşunu ve aux kablosu gözükmemesi için oraya yuva yaptık hoşta bi görüntüsü oldu elektrik işleri test aşamalarımız bittikten sonra elm yi bağladım ve artık sistemimiz çalışır durumda kontak kapalıyken çalışmıyor kontak açıkken ve aksesuar moduna iken elektrik geliyor açma kapama tuşu ile çalışıyor android makineleri kontağa bağlama ile açıp kapama yazılımı bulamadım bu şekilde oldu arabayı stop ederkende yine o tuş vasıtasıyla kapatıp anahtarı çekiyorum hassas oldukları için böyle bi yöntem yaptım uzun süreli sorunsuz çalışması için bataryasız ve açma kapamalı sistem planladım umarım yapmayı düşünen akadaşlara yardımc oluruz yardımlarından dolayı Mehmet Ürün ve Hilmi Okyay abilerime teşekkür ederim ...
youtube , dashcommend ve torque programlarından detaylar ve son durum .
![]()