- Proje Adı : ||Cold Air İntake Kit (custom)
- Proje Yapımcısı : || Çağrı Sarıkaya
- Yapılan Araç Marka: / model : BMW e30 coupe s54 swap
- Projenin Konumu: || motor ( emme )
- Kullanılan Malzemeler:
- 1,5-2 2mm alumınyum tabaka
- HKS mantar filtre 2x silikon hortum ve kelepçeleri
- unıversal kapı fitili
- ısı yalıtım bandı
swap yapılan araçlarda yer sıkıntıları oem parçaların olmaması gibi nedenlerden dolayı custom malzemeler üretmek zorunda kalırız buda onlardan biri e30 s54 swap . hidrolik yağ deposu , abs beyininin engel olması ve daha soğuk hava çekmek için böyle birşey düşündük , sol uzun farı yerinden çıkararak işe başladık ilk olarak kartondan kabataslak bi şablon daha sonra eğme kesme ve delme ...
bu gibi işlerde her zaman şablon kullanmak iyi olur hem hatayı erken görmeyi hemde daha stabil yapı ortaya çıkartmayı sağlar
şablon hazır , şimdi alumınyum tabakayı şablona göre kesmek kaldı bu durumlarda jet taşıyla ince ayrıntıları kalın noktalarıda bunun gibi sac makasıyla kesmek daha kolay oluyor
parçalar kesildi yerlerine alıştırmak için iki parça oldu ve hidrolik deposu için bir yer yapıldı görünüşde kolay gibi dursada çamurluk açısı vermek yukseklıgını ayarlamak hidrolik beyinin engeli baya bi zor oldu
kaynak ve alıştırma işi bitti ince yerleri ayarlamak filtre deliğini delmek komple kaynak bittikden sonra traşlama ve zımpara işi kaldı
şekil tam olarak ortaya çıktı şimdi fitil ve ısı yalıtım bandını çektikden sonra komple montaja hazır hale gelcek
[
herşey tam olarak bitti sabitlendi fotolar prof değil güzel çekim olursa inş. eklerim
![]()