valla helal olsun süper olmuş ellerinize sağlık
Printable View
valla helal olsun süper olmuş ellerinize sağlık
Elinize sağlık çok güzel bi çalışma olmuş eski arabamda bened böyle bişeye girişmeyi düşünüyodum en azından kapı içlerine ama yemedi :)
Bende araştırmıştım baya kullandıgınız malzeme Bituself olabilir mi koli bandı şeklinde satılıyo rulo olarak onlarda, kalını ve incesi var aslında su yalıtımında kullanılan bi malzeme ama titreşim engelleme özelligide oldugundan araç içinde tercihediliyo.
Schumi'nin aracın yalıtımını dün yumruk testine maruz bıraktım , tavan ve çamurluğa vurunca normalde çıkan o sac sesinden eser yok sanki içine çimento dökmüşsün gibibaya tok bir ses veriyor.
şimdi bu malzeme nedir çözemedik herhalde.
buna benzer aynı işi gördüğü söylenen kendinden yapışkanlı bitüself diye bi malzeme var hem sizin maaliyetinize göre şöyle 2 katı falan hemde epeyce ağar.
Elimde bir parça malzeme kalmıştı.
Küçük bir parçanın fotoğraflarını çektim. Belki konuya bir parça ışık tutar:
http://img109.imageshack.us/img109/2451/img1702r.jpg
http://img826.imageshack.us/img826/4194/img1703hw.jpg
Bu yapışkanlı tarafı. Kağıdı kaldırıp yapıştırıyorsunuz..
http://img838.imageshack.us/img838/1926/img1704gx.jpg
hiç üzerinde isim kod falan yazıyor mu nerden aldıgınızı hatırlıyormusunuz ?
Sizin kullandığınız malzeme akustik süngerin aluminyum folyo kaplısı gibi. Benim aracıma ikinci kat yaptığım malzemenin aynısı. Sadece üstü aluminyum folyo gibi kaplı. Bu daha hafif bir malzeme. Titreşim emme özelliği daha az sadece. Birde sıcağa karşı etkisi yok.
Zeytinburnu E5 üzeri Demirciler Sitesinde. Her yer izolasyon malzemesi satan dükkanlar. Fiyatlar dükkanlar arası değişiyor.
Ben bunu özellikle ısı yalıtımı için aldım ve ciddi testlere tabi tuttum.
Isı yalıtımı özelliği çok üstün.
Abi gelip aracı yakından görüp çayını içmek isterim bu hafta sonu mümkünmü acaba?
ellerinize sağlık, gerçekten temiz iş olmuş.. bizim bituself diye tabir ettiğimiz malzemenin altında zift-katran gibi birşey var o yüzden cok agır bunda sünger varmıs sesi kesiyorsa cok daha mantıklı bu malzeme.
BULDUM!
Bir yerlere not ettiğimi biliyordum..
Malzemeyi aldığım yer yapıservis.
Web sitesi için tıklayın
Sitelerinde iletişim bilgileri var. Çok efendi insanlar, çok yardımcı olmuşlardı.
Kesinlikle tavsiye ederim.
Ürünün adı "Folyolu kauçuk köpüğü".
6, 9 ve 19 mm kalınlıkta satılıyor. Benim kullandığım gibi parlak folyolu ve folyosuz çeşitleri var. temiz yüzeylere çok sağlıklı yapışıyor.
bende yaptırıcam ama kapı içleri ve çamurluk içlerine de giricem iç aynı malzeme diğer yerlere keçe bide acayip bir sünger buldum
himmmmm malzeme bilgisi icin tesekkurler..
bende yaz gelince golfu tekrar soyucam bu is icin..
bituself denenlerden kullanayim diyordum ama simdi kafam karisti..
bu malzeme isini ciddi ciddi bi arastirmak gerekecek sanirim..
bu malzeme anlattiginizdan anladigim kadariyla bituself icin ne deniyorsa ayni etkiyi yapiyor anladigim kadariyla..
ben birde icini komple kapladiktan sonra aracin altini liftte komple sicak su vb ile yikatayim, altini komple wurth sprey puturle falanda kaplayayim diyorum..
arac altinda asil amacim paslanma ihtimalini minimize etmek, ayrica sesede faydali olur diye dusunuyorum..
elinize sağlık.. bizde ziftli keçe kullanarak yapmıştık..
acaba bu madde ses yalıtımında iyimidir müzik dinlerken volume e biraz abansam kapılardan zangır zangır ses geliyor sadece kapı sacına kaplasam sesi kesebilirmiyim
yoksa fiyatı uygun olmak şartıyla önerebileceğiniz ses yalıtım ürünü varmı?
bu arada güzel işçilik tebrikler..
Aşağıdaki linkte katalog var. izmir de bir üretici firmanın malzemeleri belki yardımı dokunur diye eklemek istedim. Sizin kullandığınız malzeme yanında alternatiflerini de bulabilirsiniz.
http://www.dinamik-izmir.com/images/...at_listesi.pdf
Bugün koctas ile praktikere bakımda bu malzeme için bituself diye bisey buldum birisi yeşil üzerinde herhangi bi yazı yok. diğerleri farklı renk de su yalıtımı için yazıyor. bunlardan birisini kullanabilirmiyim ? doğru malzeme midir? Telefondan yaziyorum kusura bakmayın
elinize sagliık çok güzel evladiyelik bi uygulama olmuş bende vtec ime bu tarz bi uygulama yapicam fakat bu sünger tarzı malzemenin 1cm oldugunu söylemişsiniz bu malzemeyi tabana uyguladıgımızda üstüne taban halısını monte ederken sıkıntı yaratıyormu?
Heryere uygularsanız, tabanı 9mm yükseltmiş oluyorsunuz. (Bu 9mm yükseltme koltukların konumunu etkilemiyor tabi)
Halı yerine güzelce oturuyor. Bazı durumlarda en uç kesimlerinden biraz kırpmak gerekebilir, o kadar. Kırpmak derken de, en fazla 1cm.
eline koluna sağlık :) çok beğendimmm yanlız herseyı sokmen gerekıyormu kı aracta kapladıgın alanlarda ust kısımlar yok ama temızlık ıcın sokmussun galıba ?
helal olsun valla iyi uğraşmıssınız.insan özeniyor.
Helal olsun :)
süper öetsi olmuş bende içini kompe söküp bitüself ile kapladım ama torpidoyu sökmek yemedi :D
Konu hortlayacak ama kusura bakmayin ep2 aracıma yalıtım yapmayı düşünüyorum elimden gelir böyle şeyler ancak göğüsün sökülmesi şart mı ? Bide taban halısının uzantısı nereye kadar bilen var mı ??
bu malzeme ıcın altında buhar yapıyor buharı atamadıgı ıcın curume yapar dıyorlar ama mantıklı gıbı sıcak soguk mutlaka buhar yapar
Konuyu hortlatayım bulamadım içerisinde ürünün kendi pazarda adı ne diye anılıyor. Bizde VW T3 karavan aldık içerisini yapacağız yalıtım hem ses hemde biraz ısıda yardımcı olsun istiyoruz.
Orijinalden mobilyaların altında CamElyafı çıktı onlar hep su tutmuş biraz pas oluşumları var onları temizleyeceğim ve sonra üzerini boyayıp yalıtımı yapmayı planlıyorum.
Bu arada Araç MotoKaravan.
Belki yine arayan olursa yazayım bari;
- Folyolu kauçuk köpüğü
ELASTOMERİK KAUCUK KOPUĞU YALITIM URUNLERİ
http://emirakustik.com.tr/folyolu-kaucuk-sunger/
Aluminyum Folyolu ve Kendinden Yapışkanlı Elastomerik Kaucuk Kopuğu
Kullanım sıcaklığı -60/+105°C aralığındadır.
Demişler güzele benziyor, Titreşim ses ve ısı yalıtımında yardımcı oluyor.
Aracı yapmaya başladığımızda bende konu açarım artık :)
Yanlış biliyorsam düzeltin. Ses izolasyonu için ağır bir malzeme gerekmezmi? Hafif malzemenin ses titreşimlerine verdiği tepki ile ağır malzmenin verdiği tepki bir olmaz. Bu nedenle ısı yalıtımı için Hakan abinin kullandığı süngerimsi malzeme işe yararken ses yalıtımı için bitüself daha çok işe yarar diye düşünüyorum.
İş ağırlıkta değil.
Burada bir kavram karışması var. "Dynamat" türü ağır malzemeler rezonans önlemek amacı ile ses yansıtan yüzeylere monte edilir.
Böylece hazzzzazazaaaazzz türü kulak kanatan zarıltıların önüne geçilir.
Malzemenin hafifliğinin ses yalıtımı/iletimi ile pek ilgisi yok. Çünkü ses dediğin aslında havanın titreşmesi. (İlerleyen ses dalgasını düşün)
O yüzden arasında hava boşluğu bırakabilen malzemeler gayet güzel ses yalıtımı yapar.
Benim kullandığım malzeme hem ses, hem de ısı yalıtımı yapıyor.
konu takibimde havalar ısınsın yazlığa kaçıyım bende girişcem bu yalıtım işine kafayı takmış durumdayım
Rezonans önleyıci olarak kullanabilecek en başarılı malzeme Erkurt yalıtımdır.
5. sayfanın sonundan başlayarak izolasyon konusu devam ediyor malzemelerin değerlendirilmesini inceleyebilirsiniz.
http://www.techturkey.com/forum/otom...1-4-hdi-5.html