Sağolun. Arabaya yapmaya karar verdim fakat bu sefer vinlex denicem daha yumuşak olur kanımca.
Printable View
Sağolun. Arabaya yapmaya karar verdim fakat bu sefer vinlex denicem daha yumuşak olur kanımca.
bir kaç önerim olucak,
bantla falan uğraşma fön ve baliyle deriyi alıstıra alıştıra kese kese git, ısıtarak deriye epey bir şekil ve form verebilirsin, ek yerleri birdahakine çözersin zaten..
bende kaplıyorum böyle birşeyler insanın kendi kendine yapması çok zevkli oluyor gerçektende..
ellerine sağlık güzel olmuş
o kabarık duran yerler için benim önerim ise ek yeri dikişlerini üsten geçme sadece birbirine birleştir sonra altta kalan fazlalığı ortadan sağa ve sola ayırarak balley yardımıyla yine deriye yapıştır. o zaman kalınlık yapmayacaktır.
ancak birleştirme dikişini makinenin sık ayarında yaptırman gerekiyor gerdirmeden kaynaklı açma yapmasın diye
Tam anlamadım aslında bali ve ısıtıp deriyi kesme kısmını.Dha zor olmaz mı birde kalıp alma gibi tam çıkarmı?
Yaptıklarınızdan örnek resim varsa görmek isterim.
Dediğinizde olabi,lir evet. Sık dikiş yapılmadı ama epey sağlam pek açılacak gibi gözükmüyor yalnız bidahaki sefere sık yapayim daha sağlam olur dediğiniz gibi.
ama bu sık dikişi sadece o yanlarda kalan ek yerlerinin içine yapacaksınız diğer elle birleştirdiğiniz kısmı yaparsanız çok kötü bir görüntü olur.. görsel olan yerlerde en az 2 3 adım ayarda olması lazım tabi dikilen makinede önemli markası neydi bakabildin mi ?
Tabi tabi sadece birleşimde yoksa dediğiniz gibi elle dikişte hem uzun sürer dikiş hemde çirkin olur.
Markasına dikkat etmedim ancak eski bi makinaydı. Hiçte özenmedi usta. Biraz araştırdım ve düzgün biyer ve makinası olup ta vaktide olan usta bulamayınca son bulduğum yere ne olursa olsun artık diyerek yaptırdım.
Aslında ben dikiş aralığı daha fazla olsun isterdim ve renkli ip kullanmaktı amacım ama hem aceleye geldi hemde ustanın ipi yoktu.
Yani iyi bi usta bulursam birdahaki sefer kusursuz olacak inşallah.
ellerinize sağlık .çok güzel bir çalışma.aynı işlemi alcantra ile yapabilmemiz mümkünmü maliyeti ne olur acaba . saygılar.
Cok güzel olmuş bant fikri süper kalıp almada.
Çok başarılı. Özellikle kalıp alma safhası.
Eğer deriyi ıslatsatdınız hiç bir aksaklık olmayacaktı.
Bu tür işler için özel yapışkanlar var. Bally ile uğraşmayınız.
Elinize sağlık güzel çalışma olmuş. yalnız yanlış anlamayın
Deri parçalarını birleştirdiğim yerdeki dikişlerin hemen dibinden kesmediğim için deriyi o kısımlar çok kabarık oldu demişsiniz ama dibinden kesmediğiniz için kabarıklık olmadı tam o kısımlarda direksiyonu kesip orda kanal oluşturmanız ve o dikiş birleşim yerlerinin o kanala girmesi gerekiyordu çok yakın bi abim oto döşemeci yanında çok izledim ordan biliyorum :)
Teşekkürler arkadaşlar.
Ben hiç yapışkan kullanmadım. Sökmeside takmasıda kolay oldu bu sayede.
Doğrudur da işte ben dreksiyon hiç zarar görmesin istedim. Alttaki kendi deri kaplamasını bile çıkarmadım. Tam dreksiyon korumalık deri kılıf gibi :)
Güzel olmuş emeğinize sağlık, gözüme batan bir şey olmadı.
Bantla kalıp alma olayı çok iyi bir fikirmiş.
Ellerinize sağlık ufak tefek pürüzler illaki olacaktır , çok başarılı iş çıkarmışsınız. Tebrikler.
çok güzel olmuş. elinize sağlık
Sağolun arkadaşlar.
Walla tebrikler elinize saglik guzel bir is cikarmisiniz
Eyallah sağolun. O kadar yaratıcı değilim aslında epey araştırdım nasıl yaparım diye yarısından fazlasını kopya çektim netten :D