eline saglık cok maaşallah güzel fikir.
Printable View
eline saglık cok maaşallah güzel fikir.
İnan şu sorunların hiç biri yok benim pcde. :D
Ekranın ortası delik(düşürdüm, ekran 180 açıldığından kırılmadı ufacık delikle kurtuldu pc) 2 tuşum eksik(temizlerken tak çıkarlardan dişleri dayanamadı) bataryası sürekli batarya takılı şarjda kullandığımdan cortladı. :D
Şuan ki msi x370'im 3-4 saat arası gidiyor. Ama pi 2550 daha farklı o kare ekranı olsun, dayanıklılığı bununla beraber takozluğu olsun. :D
suan samsung r522 cıhazımın bataryasını elıme aldım ama acamadım :S
Alakası yok ki yüksek voltajın vs. ile. Televizyonlardaki gibi çalışacak bir yerde. Yüksek voltaj geldiğinde TV'ye bir şey oluyor mu?Sadece elektrikle çalışacak. Pilin mantığı sadece prize takılı değilken iş görür. Başka bir işlevi yok zaten. Adaptör ise laptopa gerekli amperi ve voltu vererek çalışmasını sağlar.
Elektrik konusu sıkıntı evet :D Bende bakıyorum ki elektrikler kaşı gözü sallıyor voltaj iniyor çıkıyor anında takıyorum pili. Yanlış anons olduğu da çok oldu tabi. :D
daha önce kablosu kopan eden kaçtane batarya açtım en güzeli falçatayı ısıtıp yan boşluk kısmından keserek açmak ozaman çok bozulmuyo batarya şekli sonrada sıcak silikonla kapatyodum ben bnmde pilim doluken 5 dk gtmiyo hep şarjda:)
ne naif bir bataryaymış o öyle yav minicik. benim sony vaio'nun bataryası zenci.. Tövbe estağfurullah :D
güzel calısma olmus ama batarya seviyesini görememek cok sıkıntılı , islem yaparken bilgisayarın bir anda gitmesi hos olmaz :(
pilleri Ankara Konya sokaktan aldım arkadaşlar, tanesi 10 tl...
bir kaç tüyo:
bu işi yapmadan önce devre şemasını bulabilirseniz bakın, oradaki işlemciyi sıfırlamak gerekebilir şarj edebilmesi için, bir de pilleri takmadan önce full şarj edin, akımı sıfır görürse ilk başlarda şarj etmeyebiliyor...
Abi gerek yoktu 50-100 arası aliexpress de hertırlusu var , hatta ben 10000 mamperlik var gayet başarılı
benimde çok uzun zamandır kafamda var bu iş ama bataryanın içini açtığımda farklı bir yapı ile karşılaşma ihtimalinden çekiniyorum
benim asus ul30 un pili aldığımda 10-12 saat gidiyordu şuan 5 saat falan gitmeye başladı acaba soktuğumde farklı değerlerde pil kullansam sarj aleti sorun çıkarırmı
Beyler aynısını biz Fujitsu Laptopa yaptık bir kaç ay iyi güzel performans verdi ama bir akşam ansızın gümledi Allahtan biz yanında yoktuk :D
Bence yapmadan önce iyice bir düşünün,tehlikeli biraz :rolleyes:
Bu Mah değeri farklı batarya kullanırsak ne gibi problem olabilir ?
kısa devre yaptırmamak lazım :)
batarya içerisindeki küçük devreyi inceleyerek upgrade yada onarım yaparsanız pil seviyesi göstergesi yada tam/eksik şarj sorunları yaşamazsınız, bazı devrelerde tek seferlik yazılabilir küçük chipler var bir kere defective komutu yazdıktan sonra artık dolsada bilgisayara bu seviyeyi iletmiyor , o küçük chiplerin boşlarını bulmak mümkün olabiliyor bazen, tabi biraz uğraş gerekli :) fakat bir diğer arkadaşların söylediği gibi çinde 30-40 dolara standartı 50-70 arasınada yüksek kapasitelisini bulmak mümkün olabiliyor.
bu sarj sikintisini eski fujitsu da bende yasiyodum.. ayni sekilde toshiba da yasadim.. 1 sene once mac aldim.. hayat buymus dedim resmen 1 - 1.5 saatte sarj oluyor en kotusu 6 7 saat kullaniyorum.. bu arada mac sadece internet icin kullanabiliyorum oda ayri bi mevzu :D