Proje Adı : ||fiber klima panel tamiri
Proje Yapımcısı : || alperen civelek(eren53)
Yapılan Araç Marka / model / yıl : || citroen jumper
Projenin Konumu: || tavan kliması
Kullanılan Malzemeler: || 2 kilo yapışkan,1.5 metre kadar elyaf,zımpara,beyaz yağlı boya
bunlar kırıklarımız tamir için bizi bekliyorlar
kırığa tam şeklini verebilmek için öbür köşeden kalıp almaya çalışıyoruz ama başarılı olamıyoruz
daha onra ufak ufak kırığımızı doldurmaya başlıyoruz.ilk önce ilacı sürüyoruz ardından elyafı koyup fırca ile ilacı tekrar sürüyoruz.boya yapar gibi değil de dik dik bastırıyoruz fırçayı
kırığımız biraz büyük oldugu için ilacı yiyince aşağı doğru sarkma yaptı.ilk defa tecrübe ettiğimiz için arkasına bi destek koymayı akıl edemedik
yaptığımız kısım kuruyunca ve yaptığımız kalıp işe yaramayınca biraz büyük bi parça elyafı alıp arkadan sokuşturup şekli vermeye çalıştık
o kısım da kuruduktan sonra tekrar arkalı önlü elyafımızı yapıştırdık.orda görünen morluk şahin abinin sertleştiriciyi bol kullanmasından dolayı hemen donan ilacımızilaç donunca o şekil boşluğa koyduk bi nebze doldurmuş olduk
tepe kısmı zımpara yaparken açılmasın diye sertleştiricisi bol ilaç yapıp arkadan takviye ettik
bir gece iyice kurumaya bıraktıktan sonra zımpara işlemine geçtik.kalından inceye doğru zımpara uyguladık
zımparadan sonra tekrar tamir edilmesi gereken yerler oluştu.tekrar bi istünden geçtik
ikinci zımparadan sonra ki görünüm
arada kaçamak yapmak şart
kalan ufak tefek delikler için polyester macunu kullandık
ardından tekrar zımpara
ufak ufak boyaya hazırlık.orta kısmı farklı bi renk yapalım dedik,geri kalan kısmı maskeledik.elimizde farklı bi renk yoktu onu farkettikjant boyası bulduk onunla hallettik
pütür pütür oldu kimseye tavsiye etmiyorum
geri kalan kısmı da beyaz sprey boyayla boyaylım dedik.hem istediğimiz gibi kapatmadı hemde çok kutu gideceği için göZümüz yemedi
1 kilo yağlı boya ve rulo işimizi çok rahat gördü
arkaya açılan iki delik ise oralara da sinyal bağladık
hem çalışıp hem resim çekmeye çalıştım anca bu kadar oldu.o kadar toz ve pisliğin ardından solugu hamamda aldım kir pas anca çıktı
bitmiş halinin resmini çekemedim en kısa zamanda araç üstündeki resmini de eklerim