User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: fiber tamiri

eren53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

fiber tamiri

Proje Adı : ||fiber klima panel tamiri
    Proje Yapımcısı : || alperen civelek(eren53)
    Yapılan Araç Marka / model / yıl : || citroen jumper
    Projenin Konumu: || tavan kliması
    Kullanılan Malzemeler: || 2 kilo yapışkan,1.5 metre kadar elyaf,zımpara,beyaz yağlı boya

bunlar kırıklarımız tamir için bizi bekliyorlar

kırığa tam şeklini verebilmek için öbür köşeden kalıp almaya çalışıyoruz ama başarılı olamıyoruz

daha onra ufak ufak kırığımızı doldurmaya başlıyoruz.ilk önce ilacı sürüyoruz ardından elyafı koyup fırca ile ilacı tekrar sürüyoruz.boya yapar gibi değil de dik dik bastırıyoruz fırçayı

kırığımız biraz büyük oldugu için ilacı yiyince aşağı doğru sarkma yaptı.ilk defa tecrübe ettiğimiz için arkasına bi destek koymayı akıl edemedik

yaptığımız kısım kuruyunca ve yaptığımız kalıp işe yaramayınca biraz büyük bi parça elyafı alıp arkadan sokuşturup şekli vermeye çalıştık

o kısım da kuruduktan sonra tekrar arkalı önlü elyafımızı yapıştırdık.orda görünen morluk şahin abinin sertleştiriciyi bol kullanmasından dolayı hemen donan ilacımız ilaç donunca o şekil boşluğa koyduk bi nebze doldurmuş olduk

tepe kısmı zımpara yaparken açılmasın diye sertleştiricisi bol ilaç yapıp arkadan takviye ettik

bir gece iyice kurumaya bıraktıktan sonra zımpara işlemine geçtik.kalından inceye doğru zımpara uyguladık

zımparadan sonra tekrar tamir edilmesi gereken yerler oluştu.tekrar bi istünden geçtik

ikinci zımparadan sonra ki görünüm

arada kaçamak yapmak şart

kalan ufak tefek delikler için polyester macunu kullandık

ardından tekrar zımpara

ufak ufak boyaya hazırlık.orta kısmı farklı bi renk yapalım dedik,geri kalan kısmı maskeledik.elimizde farklı bi renk yoktu onu farkettik jant boyası bulduk onunla hallettik pütür pütür oldu kimseye tavsiye etmiyorum

geri kalan kısmı da beyaz sprey boyayla boyaylım dedik.hem istediğimiz gibi kapatmadı hemde çok kutu gideceği için göZümüz yemedi

1 kilo yağlı boya ve rulo işimizi çok rahat gördü
    arkaya açılan iki delik ise oralara da sinyal bağladık

hem çalışıp hem resim çekmeye çalıştım anca bu kadar oldu.o kadar toz ve pisliğin ardından solugu hamamda aldım kir pas anca çıktı

bitmiş halinin resmini çekemedim en kısa zamanda araç üstündeki resmini de eklerim

DoganSuper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elinize saglık. malzemelere ne kadar harcadınız toplam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 kilo yapıştırıcı ve sertleştirici ile 1.5 metre elyafa 20 tl verdik

yağlı boyayı bilmiyorum 5 tl olsa oda 5 tl de zımparalar 2 tl fırça 3 tl rulo macunun da fiyatı aklımda değil oda olsun 10 tl

45-50 tl bi masrafı oldu

şuanda honda cıvıc ön tamponu tamir ediyorum oda bitme aşamasında onunda fotoğraflarını buraya koyarım bitince.kalan malzemelerle yapıyorum onuda

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    130 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son hali baya iyi olmuş, son kat zımpara üzerine macun ile tesviye yapıldı mı ?

bi de şu elyaf üzerine sürülen malzemeyi ne diye istiyorsunuz ve kim satıyor sanayi de ?

son bi soru da kalıp hazırlarken kalıbın içine özel bi ilaç mı sürmek lazım kalıba yapışmasın diye ?

bi de resimle kocaman, yerdeki karıncalara kadar saydık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet zon kat zımpara yapıp macun çektik zımparalayıp boyaya hazır hale getirdik

malzemeyi sanayiden almadım karaköyden aldım elyaf yada fiber yapıştırma ilacı derseniz bulabilirsiniz.

kalıp alırken özel ilaç falan hiç bişey kullanmadık streç film serip alçı döktük sulu şekilde ama bi işimize yaramadı kalıp almamız

ne yaptıysam bi türlü küçük resim yüklemeyi başaramadım yediğim cezalar hep bu resimlerin boyutları yüzünden

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    130 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eren53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet zon kat zımpara yapıp macun çektik zımparalayıp boyaya hazır hale getirdik

malzemeyi sanayiden almadım karaköyden aldım elyaf yada fiber yapıştırma ilacı derseniz bulabilirsiniz.

kalıp alırken özel ilaç falan hiç bişey kullanmadık streç film serip alçı döktük sulu şekilde ama bi işimize yaramadı kalıp almamız

ne yaptıysam bi türlü küçük resim yüklemeyi başaramadım yediğim cezalar hep bu resimlerin boyutları yüzünden
    cevap için tşk.

imageshack den yüklersen orada resize seçeneği var, çok kullanışlıdır.

hem ceza da yememiş olursun.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)