User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
41 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Isıtma-Sogutma Koltuk Kılıfı

Janberk_ss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Janberk_ss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle fikriniz gayet güzel tebrikler. Ama ilk olarak herkes gibi ilk öncelik güvenlik olmali diye düşünüyorum. Isitma sistemi çok sorun olmucaktir. Fakat soğutma kısmı zorlayabilir. Su kanallari fikti ilk başta benimde hoşuma gitti. Fakat bu fazladan donanım demek. Suyun kanallarda dolaşmasını sağlıcak bir motora ihtiyaciniz olacaktir. Bu fazladan alan işgali ve gürültüye sebep olabilir. Ayrıca uygun boyutalarda bir ürün bulmakda ve bunu uygun bir yere yerleştirmek zor olabilir. Ayrica esnek bir su kanali kullanıcağınızı düşünürsek. Üzerine binecek ağırlıkla kanallarda ezilme ve daralma gibi belki tamamen kapanma gibi sorunlar olabilir. Buda su dolaşımını durdurabilir ve motorun bozulmasına sebep verebilir. Ayrıca ısı iletkenliği iyi bir malzemeden yapilmali dışardaki kumaş. Adını hatırlamadığım fakat . Içinden akim gectigi zaman bir tarafi soğuyan , diger tarafı isinan bir ürün vardi onu araştirabilirsiniz. Adini araştirip yorum atarim. Dedigim şeyi bir forumda arkadaş arac ici sogutucu göz yapmakta kullanmisti
    sulu soğutma sistemini yabancı forumlarda deneyen birini buldum sanirim işe yaramis ne kadar verimli yada sorun cikardimi bilmiyorum sana yardimi olabilir belki buyuzden Linkini veriyorum (link paylasmak yasaksa uyarin lutfen ) . Konu Türkçe değil ama fotograflar bile işini görecektir. http://m.instructables.com/id/Liquid...bies/?ALLSTEPS
    Garage Sierra
    Ford Sierra 2.0 GL/ Loading
    Ford Sierra 2.0 Pinto Coupe /Loading

SpeedOfSound - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orcun_Simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizde ankaradaymışsınız. Projeyi hayata geçirmeye karar verirseniz bahsettiğim dijital konsol vs. konusunda hem fikir alışverişi yapabiliriz hemde üretim maliyeti konusunda tanıdıklara vs. danışabilirim.
    O zaman nasip olurda o aşamalara geçersek rahatsız edebilirimİlginiz için sağolun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sagi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende soğutma taraftarıyım artık s2000'e yazın binmekten bıktım benimde çokça düşündüğüm bir uygulama mercedes koltuk soğutmalarına falan baktım neler yapabilirim diye koltuğa hep yarım ve kararsız kaldı fikirler
    Cabrio kullanıcısı olarak sizde bu durumdan şikayetçiyseniz , her kasa araca sunulabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı suk3b3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ön iki koltuga yap bnm bmw ye 750 ye kadar alırım Sök tak olacak ama
    En kısa zamanda 749 liraya teslim edelim o zaman Tabi işin şakası düşük maliyetli , sağlığa zararı olmadan ,portatif kullanımda olmasına özen gösteriyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tayf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ısıtma fonksiyonunda sorun olacağını zannetmiyorum , soğutma fonksiyonu performanslı çalışır ise gayet güzel bir ürün olur , ayrıca koltuk üstünden montajı olması araç değişikliğinde zahmetsizce yeni araca takmayı kolaylaştırır
    Dediğiniz gibi ısıtma sistemi uzun süredir kullanılan bir özellik,soğutma işi biraz zahmetli ama düşündüğümüz gibi olursa harcanacak emeğe değecek gibi gözüküyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mikrop_Ali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence sıcaklık ayarının dijital ekranda olmasına gerek yok fotodaki haliyle kullanışlı gîbi görünüyor çakmaklıkla çalışmasıda cok mantıklı portatif olması gerekir böyle bir ürünün satılması icin.
    Sıcaklık ayarı eski ısıtmalı battaniyelerdeki gibi veya kulalıklardaki gîbi seviye ayarı icin kullanılan bir düğmeyle olabilir.
    Açıkcası bizimde öyle bir düşüncemiz yok ama ileriye dönük belli şartlar altında yapılabilecek bir özellik . Şuan için maliyeti ne kadar düşük tutabilirsek herkes için o kadar hayırlı olacak Battaniyelerde kullanılan sistem gibi ama biraz daha fonksiyonel olması gerekiyor belli bölgelerde farklı sıcaklık değeri gibi bazı özel. olacağı için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Janberk_ss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sulu soğutma sistemini yabancı forumlarda deneyen birini buldum sanirim işe yaramis ne kadar verimli yada sorun cikardimi bilmiyorum sana yardimi olabilir belki buyuzden Linkini veriyorum (link paylasmak yasaksa uyarin lutfen ) . Konu Türkçe değil ama fotograflar bile işini görecektir. http://m.instructables.com/id/Liquid...bies/?ALLSTEPS
    Soğutma sistemi için önümüzde belli başlı birkaç seçenek var ki bunlarında sizin söylediğiniz gibi bazı olumsuz yanları var. Bize düşende zaten min. maliyetli max. güvenlikli beklentiyi karşılayabilen bir ürün tasarlamak.Biraz zor bir süreç olsada yapıldığında verilen emeğe değecek gibi duruyor.İş yoğunlugundan dolayı şu sıra fazla ilgilenemiyorum , gönderdiğiniz linkide daha detaylı bir şekilde bakamadım,gelişme olduğunda buradan bilgilendirme yapacağım.İlginiz için sağolun.

VETTE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soğutma sistemini işbir yatagin yatak soğutma sistemini inceleyerek cozebilirsiniz.maliyet yüksek ama akıllıca proje

Firat.M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.aliexpress.com/item/Air-F...049032012.html

ebay ve alibabada çok sayıda yapılmışı var benzerlerinin. alıp bunları da inceleyebilir, test edebilirsiniz.
    M. The most powerful letter in the world.

No23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biraz apaçi bir fikir olabilir ancak paylaşayım, düşünürken bile kendi kendime güldüm artık her arabada klima var bildiğiniz üzere. ve klimanın gaz pedalının oradaki ayak soğutma haricinde birde orta konsol altında kalan arkaya hava taşıyan bir kanal var. genelde ya koltuk altında kalıyor ya da orta konsolun alt ortasında oluyor. kırılmama özelliği olan ancak esneyebilen plastik hortumlar var, tasarlayacağınız bu koltuk pedinin içine bu hortumu nizami biçimde yerleştiriyoruz. tıpkı şu seyyar anane fırınlarının üst ısıtma rezistansı gibi. sonra araç modellerine göre sadece orta konsolda olan bu hava kanalına klipsli şekilde takabileceğimiz hava kaçırmaz bir kapak. kapağı oraya tak ve klimayı aç soğuk hava içerde döncükçe hortum soğuyacak ve al sana koltuk soğutma. diyeceksiniz lan o hava nerden çıkacak. kapağın bulunduğu hortuma paralel şekilde bir çıkış yapıp koltuğun altından sal gitsin ısıtmanın rezistansınıda hortumun geçtiği noktaları ortalayarak yapınca birbirine değme ihtimalide olmaz. hani soğutmada hortumda terleme olur ısıtmanın rezistansı bozulur derseniz diye diyorum. sağlam dikişlerle de hortumu ve ısı rezistanslarını birbirinden tamamen ayırmış ayrı kanallar içine almış olursunuz apaçi bir fikir kabul ediyorum ancak denenebilir. şimdiden üstüme toprak atıldığını hissedebiliyorum hahaha
    Beni satmayan tek dostum arabam...

AdoneuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı No23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biraz apaçi bir fikir olabilir ancak paylaşayım, düşünürken bile kendi kendime güldüm artık her arabada klima var bildiğiniz üzere. ve klimanın gaz pedalının oradaki ayak soğutma haricinde birde orta konsol altında kalan arkaya hava taşıyan bir kanal var. genelde ya koltuk altında kalıyor ya da orta konsolun alt ortasında oluyor. kırılmama özelliği olan ancak esneyebilen plastik hortumlar var, tasarlayacağınız bu koltuk pedinin içine bu hortumu nizami biçimde yerleştiriyoruz. tıpkı şu seyyar anane fırınlarının üst ısıtma rezistansı gibi. sonra araç modellerine göre sadece orta konsolda olan bu hava kanalına klipsli şekilde takabileceğimiz hava kaçırmaz bir kapak. kapağı oraya tak ve klimayı aç soğuk hava içerde döncükçe hortum soğuyacak ve al sana koltuk soğutma. diyeceksiniz lan o hava nerden çıkacak. kapağın bulunduğu hortuma paralel şekilde bir çıkış yapıp koltuğun altından sal gitsin ısıtmanın rezistansınıda hortumun geçtiği noktaları ortalayarak yapınca birbirine değme ihtimalide olmaz. hani soğutmada hortumda terleme olur ısıtmanın rezistansı bozulur derseniz diye diyorum. sağlam dikişlerle de hortumu ve ısı rezistanslarını birbirinden tamamen ayırmış ayrı kanallar içine almış olursunuz apaçi bir fikir kabul ediyorum ancak denenebilir. şimdiden üstüme toprak atıldığını hissedebiliyorum hahaha
    olmaz değil aksine olur fakat ben bunu klimasız araçda kullanamicaksam ben ne anladım bu işten

No23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AdoneuS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olmaz değil aksine olur fakat ben bunu klimasız araçda kullanamicaksam ben ne anladım bu işten
    klimasız araba kalmadı nerdeyse ya şaka bir yana tabiki her kesime hitab etmesi lazım, dur bakalım aklıma garip bir fikir daha gelirse yazarım burdan
    Beni satmayan tek dostum arabam...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VETTE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Soğutma sistemini işbir yatagin yatak soğutma sistemini inceleyerek cozebilirsiniz.maliyet yüksek ama akıllıca proje
    Benim aklımdanda o şekilde bir proje geçiyor ama önemli olan maliyeti düşük tutabilmek,onun içinde biraz zaman alacağa benziyor..

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soğutmalı koltuk kullanan varmı ?
    Yani soğutma çalışırken koltuk nasıl oluyor ?
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Firat.M3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://www.aliexpress.com/item/Air-F...049032012.html

ebay ve alibabada çok sayıda yapılmışı var benzerlerinin. alıp bunları da inceleyebilir, test edebilirsiniz.
    Açıkcası sitedeki gibi bu tarz ürünlerin pek güvenilir olduğunu düşünmüyorum yada ne kadar süre kullanılabileceğini.. akılda çok soru işareti bırakıyor.Fikir edinmek için kullanılabilir dediğiniz gibi. İstediğim imkanlar dahilinde düzgün,iyi seviyede bir projenin ortaya çıkması,bunun içinde biraz zamana ve kafa yormaya ihtiyaç var.Açıkcası 2 adet fan,bunu karşılacak ufak hava kanallı gibi birşey düşünmüyorum .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı No23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk olarak klima olmayan araçlarda uygulanamayacağı için olumsuz sonuç alınır.İkinci olarakda montajının fazla zaman almaması ve '' acaba bunu yaptırırsam arabamda herhangi bir sıkıntı çıkartırmı ? 'gibi soruların olmaması için al-tak şeklinde olması gerekiyor.Sizin dediğinizi zor durumda herkes kendi aracına biraz şekillendirerek uygulayabilir

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben soğutmayi aktif kullanirim. Kışın 2 saat trafiğe girince bacaklarım ve özellikle baldirim terliyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Soğutmalı koltuk kullanan varmı ?
    Yani soğutma çalışırken koltuk nasıl oluyor ?
    Soğutmalı koltuk kılıfı ,ilk sayfadaki resimden bakabilirsin. İkinci sorunuzu pek anlamadım

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SpeedOfSound Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Soğutmalı koltuk kılıfı ,ilk sayfadaki resimden bakabilirsin. İkinci sorunuzu pek anlamadım
    Yani koltuk soğutma oturma ve sırt kısımda nasıl bi etki yapıyor
    Minder soğuk mermer gibi mi oluyor yoksa hafif 15 derece civarı mı
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)