hava soguktu cidden ama üşüdügümüze degdi emegi geçenlere teşekkürler![]()
otopark girişindeki görevliye selamlarımı yolluyorum.. Bu kadar mı ayrımcılık yapılır..
Küçük gördü heralde.. Neyse...
...
aynen soledıklerıne katılıyorum honda mukemmel bır renk uygulamıs mustafa brıde yarıs koltuklarıyla uyumlu bır renktı bu arada ben senı neden goremedım.
OLd VoLkWaGeN's DoN't DiE tHeY gEt LoWeR...
Hasta olduğum için hem çok kalamadım hemde gelip selam vermeye fırsatım olmadı son 40 dakika oradaydım açıkça söylemek gerekirse aranızda yer almak isterdim bence harikaydı tebrik ederim mustafa seni ve tüm emeği geçenleri inşallah bu başarıların devamı gelecek.
Delinin notları
1-Allahtan tam atv showunun sonuna geldim
2- Sierra nın rengi maşallah çok güzeldi
3- Soğuktu ciddi Soğuktu halen başım ağrıyor
4-Eksikleri vardı tabiki organizasyonun ama tecrübedir, İlk i yapılan bir org. göre maşşallahı vardı
5- Ofluya megafon vermeyin bedava lastik verin
6-Burak abinin araçta ciddi bir problem olmamasını diliyorum superHBL ye nazar Deydi
7-Son turu katmazsak Efe yi kürsüde görmek isterdim
8- Yine soğuktu
9-Sponsorlara Teşekkür ederiz
10- Mustafanın ve Mertin son düellosu jeneriklik izlenmesi gerekiyor
11- Ben Söyliyim M5 standart
12- Bayraklar KOCAMAN BİR TEBRİK
13- pist dışında bişeyler yapanlar vardı güldük
14- oğlum harbi çok soğuktu
15- Emeği geçen herkese Teşekkür ler
16- Burger Allahtan Yakın
17- Doğukan bugün şanssızdı
18- Muffy Bir Tut atsaydın bari hacı ya
19-Saygı Duruşu ve İstiklal Marşını Akıl eden arkadaşları tebrik ediyorum ve anlından öpüyorum
20- bmw sevmem ama Rob external ına kurban![]()
21-Pendikten Geldim 60km
22- BT nin body çok güzel duruyordu
23- Pist i biraz büyütek
24- Barış Seni unuttum mu sandın![]()
Neyse bole 100 e kadar gider emeği geçen herkese canı gönülden kendi adıma teşekkür ederim İnşallah daha iyi organizasyonlar tekrar beraber oluruz sağlıcakla kalın
25 - Vallah dalga geçmiyorum Harbi çok soğuktu![]()
bitane 3.16 ti companct vardı sıtendenmıdır bılmıyorum ama otoparkta baya ugrastı cevırmek ıcın yapayınca vazgectı resım cekmeye basladı![]()
![]()
Öncelikle yarışa katılan tüm yarışmacılara teşekkür ederiz.Piste bu arabaları getirmek bile çok büyük uğraşılar istiyor bunu hepimiz biliyoruz.Ve bu arabaları büyük riske atarak , 100km hızın üzerinde dip dibe yarışıyorsunuz.Bu riski alıp , bizlere bu güzel görüntüleri sunduğunuz için teşekkür ederiz.Tüm bunları sponsor desteği bile almadan yapmanız ayrıca bir zorluktu.
Şimdi yarışın özeti .
Cumartesi günü antrenman günüydü.Briefing den sonra test sürüşüne çıkıldı.Kendine güveni olanlar drift yaparak başladılar.Ancak daha 3 gün önce aldığı arabasıyla ilk kazayı Doğuş Can Dursun yaşadı.Akşama doğru pilotların kendine güveni artmış , araçların açıları ve çizgileri oldukça iyileşmişti.Derken günün 2. kazasını geldi . Ali Alptekin kafadan kayan aracının hakimiyetini kaybederek refuja vurdu.İki pilotta piste geri dönemedi.Artık akşam olmuştu ve ortam stres doluydu.Daha şimdiden 2 araç eskilmişti.Yarışta bir çok kaza olacağından korkuluyordu.
Pazar günü yapılan briefing de çok dikkatli olmamızın üzerinde duruldu.Ne kadar dikkatli olsak da bu kadar riskli bir sporda kazaların olması çok muhtemeldi.
Günün ilk antrenmanına çıkarken Burak'ın kaldırıma vurması ile güne başladık.Burak baya sarsılmış görünüyordu ama yılmayacağı gözünden belliydi.Büyük bir hırsla 2-3 saat içinde arabasının rot kolu ve salıncağını değiştirerek Qualification'a yetişti.Parçaları pazar günü nerden bulduğu konusunda hiçbir fikrimiz yok , eğer S14'ünüz varsa eğilip alt takımı bir kontrol edin.
Antrenmanlardan sonra sıralama , yani qualification turlarına başladık.Hakemler her pilota 3 çıkış şansı verdi.Pilotların 3 çıkışından en iyi olanının puanı göz önüne alındı.Turlar tamamlandığında pilotların çiftli çıkışlardaki sıraları da belli olmuş oldu.Pilotlar şöyle sıralandı :
Siralama Puanlari
(Qualification Points)
1-Mustafa Mert Kazanc 90
2-Mert Bilaloglu 86
3-Dogukan Manco 81
4-Efe Gurses 76
5-Burak Unal 69
6-Kemal Ozhaseki 60
7-Ahmet Kayadelen 55
8-Abdurrahman Ozen 55
9-Nesat Sutova 52
10-Mahmut Elbir 43
11-Musa Topbas 41
12-Seckin Okcebe 40
13-Ali Atacik 40
14-Kagan Kurtulus 36
15-Emre Tanriover 32
16-Murat kucukcavdar 18
17-Oktay Kabaktas 18
Puanlama yapıldıktan sonra en iyi 16 bir üst tura çıkacak , kalan 1 kişi ise elenecekti.Çıkılan 3 puanlama turuna bakıldıktan sonra , arabasını yeni hazırlamış ve henüz alışamamış olan Oktay elendi.
Çıftli çıkışlar Mustafa ve Murat ile başladı.İlk turlarda iki tarafta spin atınca , rerun'a gidildi ve yarış tekrar edildi.İkinci çıkışta çizgisi daha iyi olan Mustafa bir üst tura çıktı.
Ahmet ve Mahmut'un karışlaşması güzel görüntülere sahne oldu , yakın biten yarışı Ahmet kazandı.
Bir sonra ki turda pistin en hızlı otomobillerinden birine sahip olan Doğukan ve Hyundai Genesis'i ile Kağan karşılaştı.Kağan'ın arkasında istediği ritmi bulamayan Doğukan elendi.Kağan ise bir üst tura yükseldi.
Günün en keyifli yarışlarından biri Bmw pilotlarından Seçkin ve Nissan pilotlarından Burak arasında geçti.Yarışı Burak kazandı . Ardlarında bir çok güzel fotoğraf bıraktılar.
Ali ve Efe den beklentiler büyüktü ama ilk virajda Ali'nin aks'ı kırılınca Efe bir üst tura yükseldi.
Kemal yeni boyanmış Ae86'sı ile Musa ise 2 hafta önce aldığı M5 ile pistteydi.Arabasındaki eksikleri oldukça hisseden Kemal spin atınca Musa'nın bir üst tura çıkması garantilendi.
Neşat 325SC ile Nissan pilotu Abdurahman'ın S14'üne karşı piste çıktığında kendine güveni tamdı.Açıları ve hızı çok iyiydi ama aracını piste sığdıramayınca Abdurrahman bir üst turda kendine yer buldu.
İki Bmw pilotu Mert ve Emre ilk turun son yarışında karşılaştı.Kusursuz bir tur atan Mert bir üst tura çıkmakta zorlanmadı.
Pilotlar 8'e düştüğünde stres daha da artmış.
Ahmet , Mustafa'ya denk geldiği için pek mutlu görünmüyordu.Sonuna kadar zorladığı yarışı kıl payı ile kaybetti.Mustafa artık yarı finaldeydi.
Kağan ise başka bir sert kayaya denk geldi.Burak , Kağan'ı geçerken bu kadar zorlanacağını düşünmüyordu.Ama başardı ve adını yarı finale yazdırdı.
Bir diğer Nissan-Bmw kapışması ise Efe ve Musa arasında oldu.Galip 400hp gücü ile Musa oldu.
Mert , Apo'ya nasıl bir eğitmen olduğunu kanıtlamak için güzel bir fırsat yakaladı.Güzel geçen yarışı Mert iyi bir çizgi yakalayarak önde bitirdi.
Artık yarı final'e gelinmişti.Bir çokları için büyük bir şanssızlık yaşanmış ve Nissan Nissan'a , Bmw ise Bmw'ye denk gelmişti.
İlk yarış Burak ve Mustafa arasında yapıldı.Juri yakın geçen yarışta galibi seçmekte zorlandı.Kasaları aynı , motorları farklı olan araçların galibi Mustafa ilk finalist oldu.
Final'e kalacak son kişinin Musa mı yoksa Mert mi olacağını öğrenmeye gelmişti sıra.Turbo mu hacim mi karşılaştırılmasının yapıldığı bu yarışı Mert önde bitirdi ve finale kaldı.
Final yarışından önce 3.'nün kim olduğunu ortaya çıkarmak gerekiyordu.Bu yüzden Burak ve Musa'nın yarışması gerekiyordu.Aracı arızalanan Burak , bir diğer 200SX ile piste çıktı.Musa daha iyi bir performans göstererek ilk kupayı kazanan isim oldu.
Sıra günün en iyi yarışına gelmişti.Final de Mustafa ve Mert , JDM Works'ün iki ortağı karşılaştı.Buraya kadar hatasız gelen Mert yine aynı performansı gösterebilecekmiydi ?
Yarışa Mustafa önde başladı ve ilk düzlükte Mert ile arasındaki farkı açtı.Parkur içinde farkı azaltan ise Mert oldu. 2. turda Mert öndeydi.İlk viraja kadar hızını koruyup son anda hızlanarak taktik uygulayan mert farkı çok açamayınca yarış berabere bitmiş oldu.Juri 2. kez yarışılmasını istedi.
2. yarışın ilk turunda , önde olan Mustafa hatasız bir yarış çıkardı.Mert Nissanı çok yakından takip etti.Son tura çıkarken , Mert yine aynı taktiği kullandı.Bu sefer Mustafa büyük bir hata yaparak aracını çok açtı ve Mert aradaki farkı açtı.Mert ilk kez düzenlenen yarışın birincisi olmuştu.
Şehitlerimiz için yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra okunan İstiklal marşı ve kupa töreni ile gün sonra erdi.Ardında binlerce fotoğraf , video ve anı bırakarak.
Üşenmeyip baya detaylı yazmışsınız. Soğutan sebep erkan ayrıldık ama tüm olaylar gözümün önüne geldi okurken.![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
süper bi organizasyondu çok zevk aldık ama soğuk havayı düşününce hala üşüyorumböyle org. devamı gelmesi dileğiyle emeği geçen herkezin ellerine sağlık...
bir Elimde megafon,bir elimde telsiz, soguk bi taraftan çıldırttınız beni![]()
nese guzelbir organizasyon oldu eglendik güldük. seneye daha iyisi olucak inşallah![]()
Bugün saat 2 de Mobility channel da yayınlanacak olan Tuning& Hifi 5 de bize yer ayırdılar.
Internetten canlı izlemek için ;
http://www.livestream.com/mobilitychannel
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)