Ben 0.7 ye kadar düşüyorum adam. Ölçelim max güç 225 in üzerinde gelmez. 1 bastığı yerler çok iyi , 5500 den sonra düşüyor boost. Bu yazılım ile günlük sorun yaşamaz isen bana da atarız.1 bar cont. Gidiyim çıldırır benim araba
Printable View
Üstündeki parçalar ve stock yazılımla 240 verdi olm. Tek farkımız volan ve debriyaj. Biz o gün tune yapmadık Sadece ölçüm yaptık üzerindeki yazılıma. Stock - rstuner ve ecufast. Ayar falan yok yani. Günlük kısık ayarı kullanıyorum gazlayacağım zaman yüksek ayara geçiyorum.
Masallah. Guzel deger. Ama beni gecmeye yetmeyecek muhahahaha:D
Maşallah Alper abi ;)
Tımam bebişim. Şu an gayet güzel yürüyor zaten , öncesi sonrası farkı çok iyi.5 boy geçildiğim arabayı 5 boy geçiyorum. :) :) Son devirlerde basınç standarta düştüğünden dyno üzerinde çok fark görülmese de yolda ciddi farklı araba. Bendeki ayar düşmeyip 1bar devam etse kuduracak nalet demek istiyorum. :)
Hem ben yolda giden araba sevmiyom , sarıp sarmalanmış garajda yatan araba seviyom :)
senin öyle bir durumun var. Araba evde yatsın karşısına geçip bira içiim fıstık yiiiim.
alper abi masallah cok güzel degerler 100 200 tahmini bişey sölermisin kanıma girmeye başladı RS ler :)
Valla hiç ölçmedim ama 11-12 aralığıdır sökülü olarak diye tahmin ediyorum. Ben ölçersem 19 :D
Maşallah alper abi çok güzel deger bence
Masallah abi :)
Skintisiz gundelik kullanima uygunsa daha neolsun
Hayirlisi olsun Alper, enjektorden sonra biraz daha cikar basinc ayni kalsa bile diye dusunuyorum.
Yiğit Type R lar kaç çıkarıyor baktın mı . 19 yazıyorum ama üzerinde tesisat + benim iş için kulladığım 60-65 kg civarında katalog ve beniim gibi 150 kg adam ile kadran üzerinde 15 saniye civarında görüyorum ki bir kere denedim o da Bursa Yalova arası yolun eğimi cartı curtu var. O ağırlık üzerinden sökerek 300 kg çıkardığım zaman ki çok kolay bayağı fark eder sonuç eğer 60-70 kg civarında birisi kullanırsa. Şöför değişimi bile 80 kg+ 60 kg kataloglar 140 kg. Tesisat+ koltuklar 150 kg eder. 290 kg toplamda düşer arabadan.
maşallah alper.
maşallah abi kazasız belasız ... :icon_tup::icon_tup:
Yiğit, neden kendi arabanla kıyaslıosun sürekli onu anlamıyorum. Yalan borcum mu var abi. Senin koltukların benimkinden hafif olamaz mı. Sende yarış tipi koltuk var benim koltuklardan hafiftir. Sadece sağ koltuk 32 kilo. Sen daha önce tek başına koltuk söktün mü bilmiyorum ama ben söktüm. Aşağı yukarı teker teker ağırlıklarını stepne lastik kg ını hesap edebiliyorum.
kıyaslamak için demedimki örnek olarak söyledim aynı şeyler çünkü.ön koltuklar evet hafiftir yarış koltuğuda arka koltuklar için diyorum onlar yarış koltuğu diilki aynı ztn önleride sökücek halimiz yok boya taburesinemi oturucaz sonra :D tesisat kaç kg ki senin kaç tane bas ve anfi var??
Sürücü koltuğunu değil ama yolcu koltuğunu sökebilirim. 2 anfi 1 büyük sub var. Merak etme hepsi aşağı yukarı 150 kg gelir.
Cok guzel cıkmış kazasız belasız kullan usta
alper maşaallah çok güzel temiz bir güç,ağız tadıyla binersin inşaallah
maşallah alper abi
Alper gerek yok böyle ebcet hesaplarına :) Biz roll yapmadan önce Talha'ların fabrikada araçları tartıyoruz öyle çıkıyoruz :)
Benzer durum bende de var, ben genelde depo full gezerim (70litre) buna birde LPG tertibatı ve fullenmiş lpg deposunu ekle (52 litre yakıt+tertibat) birde bagajdaki ıvır zıvırlar... Baya farkediyor yani...
Mesela Talha ile denediğimizde aramızda net 320kc çıkmıştı sanırım :)
ama araç çok kararında olmuş... güle güle eskiteme... bakalım bizim ihtiyara ne yapacağız :)
Çok güzel maşallah maşallah =)
DD için çok iyi bir rakam tebrikler.Dahasına gerek yok bence günlük kullanımada uygun bi setup.Tork kaç çıkmıştı Alper abi bakmışmıydık?
maşallah alper abi :) sağlıklı olarak neredeyse 300 hp ...
abi lastikleri söktün mü :) deniyormuyuz, ben hazırım :p
1 Nisanda sana şaka yapıcam canım benim.
1.6 insigniadan 45 hp aldık sadece yazılımla intercooler downpipe egzoz ve filtre kitiyle beraber az değilmidir ?
Bi dynoda bu hplerde.kac hp.fark eder ?
dyno dynamix de çıkan sonuç diğer dynolara oranla %8-10 daha az. Benim arabam komple stock olarak dyno üzerinde 205 hp civarında verecektir. Stock S2000ler 220 civarında veriyor bu dyno üzerinde. Yani basit bir hesapla benim arabam 280-290 hp civarında bir güç vermiş oluyor diğer dynolar üzerinde.
Ayrıca yazılım tabii ki bazı şeyleri değiştirir ancak arabanın alt yapısıda önemlidir. Cupralar stock K04 turbo ile 400 hpleri görüyor bendeki aynı parçalar + benzin pompası ile .
Bizde de basınç gördüğün gibi 0.2 bar daha yüksek stock basıncından. Enjektörler sınıra dayandığı için daha fazla açamadık. Enjektör değişiminden sonra basınç açılabilir ancak bu seferde motor içini tehlikeye atmaya başlıyorsun. Renault motorunun içi VAG grubu kadar kuvvetli değil.
maşallah alakasız olucak ama stock megan rs nasıl gider f/h/e type r ı geçermi? Yanlış anlaşılmasın bilmediğim için soruyorum.kazasız belasız kullanmanız dileği ile.:)
Stock olarak fhe Ep3 ile yürüyemez. Stock vs stockta hızlıdır Ep3 den. Fn2 ye gelince Headers ı olmayan Fn2 ile yürüyebilir. Torku var ancak iki type R dan da daha ağır. Üzerindeki katalizör ve hava filte kutusu performansı çok fazla etkiliyor. Sadece bu ikisinin değiştirilmesi bile arabanın ruhunu değiştiriyor.
maşallah allahımesirgesin. renault un en sevdigim arabası. enjektör sonrası güç nerelere gelir
tahmini ? bide rs ler stock motor içi ile max. kaç hp leri görüyor.