A.G.A Nickli Üyeden Alıntı
şimdi birazda teknik kısımda neler olduğunu anlatayım:
patatesi koyduğum yer siyah ciltli kendinden hafif dokulu bir defter kapağı.fotoğrafı çektiken sonra photoshop yardımı ile istemediğim kısmını kestim. sonrasında patatesin yamukluğunu da gidermek için ''eliptical marquee tool'' yardımı ile bir yuvarlak yaptım patates üzerinde kenarlarına çok yakın olacak şekilde. sonrasında bunu kopyala yapıştır yaparak yeni bir layer elde etmiş oldum.
sağ tarafdaki menüde layerın üzerine gelince ''blending options'' var.''patern overlay'' kısmından patatesimiz üzerinde bir doku uygulayabiliriz. sonrasında ''outher glow'' ayarlarından katmanımızın dış çevresinde görünecek ışığı ayarlıyoruz. yani sanki arka tarafdan güneş ışığı vuruyor gibi.
patates katmanızı bırakıp arka planı seçiyoruz.hazır fırçalar(brush) yardımı ile defter fonu üzerine yıldız benzeri şekiller ekledim. sonrasında lacivertliği vermek için image--->adjustments--->photo filter kısmından renk tonunu belirleyip uygun opaklıkda uyguluyoruz.
çerçeveyi de ekleyince patatesimiz yalancı ay olarak karşımızda duruyor.
-------------------------------------------------------------------------------------
olaydan iki gün sonra kahramanımız patates haşlanarak yemek oldu :)